Tuesday, September 29, 2015

Kempen Dutch Lady : Dua Susu Sehari : Hadiah Terbaik untuk Keluarga

Kempen Dutch Lady Malaysia : Bertemakan Dua Susu Sehari : Hadiah Terbaik untuk Keluarga | Kempen ini dimana menekankan agar seluruh Rakyat Malaysia  minum 2 sajian susu setiap hari untuk mendapatkan khasiat juga menjadi sebahagian diet yang seimbang...

 
ai di Event Kempen Dutch Lady tempoh hari ;))Kini Dutch Lady Malaysia telah bekerjasama dengan Persatuan Pemakanan Malaysia untuk menyampaikan Kempen kepada keluarga keluarga di Malaysia tentang kebaikan susu dan betapa mudahnya untuk menggabungkan 2 sajian susu dalam diet seharian warga Malaysia.

 
 Selebriti Aaron Aziz bersama isterinya, Diyana Halik berganding bahu dalam menyampaikan mesej kempen ini kepada seluruh rakyat Malaysia


 "Diyana dan saya mempunyai 3 orang anak dan mereka di peringkat umur dimana mereka masih memerlukan pemakanan yang baik untuk  menyokong tumbesaran dan perkembangan mereka. Oleh itu, pemakanan adalah salah satu keutamaan yang kami tumpukan kepada mereka" kata Aaron Aziz"Susu adalah minuman yang serba berkhasiat dimana ia dalam bentuk yang sedia ada dan boleh dinikmati dengan segera, bersama makanan dan minuman yang lain. selain itu, susu juga sesuai dinikmati seisi keluarga" kata Profesor Dr. Norimah Karim, selaku Setiausah Kehormat .

 
 On Stage Chat bersama Aaron Aziz dan Diyana Halik tentang pengalaman / pendapat mereka tentang kempen ini ;)


 mana boleh miss hee ~


Profesor Dr. Norimah Karim juga menjelaskan Vitamin D amatlah penting untuk golongan dewasa dan kanak-kanak dimana vitamin ini membantu menyerap kalsium dalam badan. Kekurangan Vitamin D boleh menyebabkan penyakit riket, menyebabkan tulang menjadi lembut dan kecacatan rangka tulang.. Memandangkan Vitamin D larut dalam lemak, Vitamin D hanya boleh didapati daripada ikan seperti ikan kembung, sardin, salmon : kuning telur, dan susu ..


 Jangan lupa minum 2 sajian SUSU setiap HARI !Beberapa hari lepas, ai berkesempatan untuk join Kempen Dutch Lady ini. Disini baru la timbul kesedaran kekurangan Vitamin D dalam badan hihi. So lepas ni, tiada alasan lagi untuk TIDAK pada 2 susu sehari seperti yang disyorkan oleh Pakar Pemakanan Korporat Dutch Lady, Loo Mei Fong yang juga berkongsi pendapat mengenai kebaikan Susu Dutch Lady PureFarm yang mempunyai Vitamin D yang sangat tinggi ..

 
 Ai di Photobooth Dutch Lady. ada mooooo kat sebelah ushaaa je ai minum susu kotak Dutch Lady kekekkeke ~

bersama beberapa bloggers lain menyahut Kempen 2 Susu Sehari Dutch Lady !Kempen Dutch Lady PureFarm : Dua Susu Sehari : Hadiah Terbaik untuk Keluarga akan bermula pada 10 Oktober 2015. Dengan kerjasama Persatuan Pemakanan Malaysia, roadshow akan diadakan di seluruh negara dengan menyediakan pemeriksaan status nutrisi, menikmati susu dan aktiviti-aktiviti lain yang menarik untuk seisi keluarga..

     


Maklumat lanjut mengenai kempen dan roadshow :
Facebook : Dutch Lady Malaysia 

Terima kasih Dutch Lady for having us . Next time invite lagi heeee ~ hati seronok tak terkira dapat berkotak air susu kotak Dutch Lady plus cawan moo moo lagii hee ~

Yang suka sangat Dutch Lady Coklat ! korang????
signature ms eida

1 comment:

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page