Tuesday, September 29, 2015

Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari 2015

Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari  | 11 September 2015  |  Hari yang ditunggu tunggu telah tiba yeayy ! serius tak sabar sangat. .  Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari diadakan di sebuah resort di Hulu Langat. sangat dekat dengan rumah ai ~ hikhikhik . . . Sekitar pukul 7pm, ai sampai. masa ni dah ramai blogger yang dah sampai. wahh kemain korang laju teruja yek !

 Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari 2015 di sebuah Resort di Hulu Langat ;)

unite together !


Sampai je kene register dan dapat kunci bilik. terus ke kaunter baju. dari kejauhan nampak baju warna hijau emerald. eh eh lawanyaaa warna ni. nak baju ni ! HAHHAA sekali owner baju (Angah Judin) cakap "ahh ida team HIJAU"  yeayyy yeayyy ! seronok tak terhingga heeee ~  Motif baju kalerfull ni adalah untuk Sukan Rakyat keesokkan harinya. Ada team Merah, Biru, Hijau dan Ungu.. masa daftar kami semua diberi goodies sponsor dari Cosmoderm. Thank you Cosmoderm !!

Goodies Bag sponsor dari Cosmoderm

Apa ada dalam Goodies? Shower Gel & Body Lotion 

I luv my Skin too ;)


Agihan Baju Sukan hee ~


Malam 11hbSeptember 2015, acaranya adalah santai santai sahaja dulu. kita dinner dan sesi karaoke.. ai is suara tak sedap jadiknya jadik penonton sahaja heee.. tak sangka sedap jugak suara dak dak Kelab Blogger Ben Ashaari ni. semua bakat terpendam ehh? hihi . . 
 






seronok sangat ! makan selfie makan welfie. pastu nyanyi sama sama. nasib tak hujan ehh? hihi.. ditemani pulak dengan Kek Chocolate Moist Kak Nina yang gebus gebas sedap. licin ai makan as kudapan di malam hari heee ~ Thank you Kak Nina sponsor Chocolate Moist Cake  ~ 

 
SEDAP !!!




Sabtu 12September 2015

Pepagi hari break1st dulu yukk... lepas tu senaman pagi dan Poco Poco dan YANG PALING DITUNGGU-tunggu adalah Flying Foxxxxxxx ! yeahhaaaaaaaaaa ... debor nak buat TAPI rugi tak cuba ~ hubby tak join pun flying fox sebab beri laluan pada binik dia ni yang terkinja kinja nak try ! serius best gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. nak tahu flying fox sini merentasi jalan raya okay !! serammmmmmmmmmmmmmmmmmm  hikhik

 Dah sesiap pakai Baju Sukan! Semangatt !!!
HIDUP HIJAU !!!

 

makan dulu
irra makan hp je.... hihi

tengah beratur amik makanan pun sempat?



 


Senaman Pagi - Chicken Dance

yeayyyy jom flyyyyyyyyyyy !




seram takkkkk korangg?


Kami GIRL POWER !


"bang, tali ni kuat tak bang???"

Dan FINALLY !
Kental takk HAHAHAH



Settle acara tu, di sebelah petang pulak adalah acara Sukan Rakyat. time ni la kene pakai baju kalerfull. hee ~ Mula mula sesi bergambar berkumpulan dan WAJIB ada TAGLINE memasing. dan kami team HIJAU memilih, TAGLINE "MAK KAU HIJAU!!!" HAHHAHAHHAHAH .. Acara Sukan Rakyat terbahagia kepada dua iaitu Darat dan Air.



Sukan Darat
  • Terompah Gergasi
  • Kepit Belon
  • Pancing Tin Minuman
Sukan Air
  • Isi Air dalam Paip Berlubang
  • WWF Air
  • Tarik Tali dalam Air

















Even kumpulan HIJAU tak banyak menang, ade aku kesah? janji ENJOY ! HAHHAHA.. lepas acara air tu, semuanya free and easy. ai amik kesempatan untuk basah basahkan badan ewahhh ~ kekeke. Malam tu kitaorang berkumpul di ruang makan untuk dinner dan Acara Kemuncak. Untuk sesi pemberian hadiah pada semua pemenang dan sesi karaoke lagi HAHHAHA.. KBBA dan karok tak dapat dipisahkan huuu ~ Dan ada lucky draw. seperti biasa, ai is TAK LUCKY langsung HAHAHAHA..

Acara malam itu terselit juga Sambutan Hari Jadi untuk September, ai is masukkan nama hubby sekali. hee ~ kek comel jek. sedap ! Thank you uzu ;)) Acara malam tu diakhiri dengan Pertunjukan Api oleh abang abang Api. ai tengok pertunjukan ni biasa je. kelakau pun ada. macam orang mabuk ketum je HHAHAHA. puas bahan abg abg api ni. kekkekeke..






But last sebelum semuanya bersurai, ada perjumpaan kecil dengan Founder Kelab Blogger Ben Ashaari , aben menyampaikan amanat amanat beliau. semat dalam hati dalam dalam. ingat !! baiklahhhh ~ segala tips dan kata kata semangat untuk berjaya dalam dunia blogging , ai is ingat sampai bilaa bila............ my blog is my life . my blog is my side income. my blog is my everthing hee ~


Ahad 13hbSeptember2015

Acara pagi ni PALING terkenang sampai bila bila. Zumba by Razi. haih. seriusss happening gila ! sukaaaa sangat Zumba ni. serius tak sangka Razi hebakkk !!!! next please? hehe. berpeluh peluh babeeeee.... rasanya boleh kurus kalau ada Zumba by Razi ni tiap hari kekekkeke ~

 
Pakai baju Sponsor lagi hee ~

amboi kekangkangan ye anak anak semuaa HAHHAH




Lepas berzumba, acara jungle treckking. alaaa nama je jungle treccking, tak sampai 30min dah sampai kat air terjun tu. xsempat berpeluh pon. ewahh poyonya! HHAHHAHA ... mandi mandi kejap dan lepas tu balik bilik kemas kemas barang dan check out..








Terima kasih Sponsor Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari 2015

Cosmoderm - produk dan hamper
Qasehsu - hadiah cabutan bertuah
Azzuha Travel & Tours - Tshirt
KaryaSeni - Buku pelbagai jenis
Buku PTS - Pelbagai buku
Kaio Studio - photographer dan videographer rasmi
Dkna - Ephyra
AJ Cetak District - Tshirt


Thank you so much !!


Dan juga kepada SEMUA AJK Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari 2015,
terima kasih korban masa, korban tenaga untuk menjayakan Family Day ini.
ANDA HEBAT !!! 



p/s : untuk melihat lebih banyak gambar yang MENARIK, KELAKAR dan HAPPENING, jemput lihat di Instagram Kelab Blogger Ben Ashaari yekk ;))





FAMILY DAY KELAB BLOGGER BEN ASHAARI 
"Bukan Sekadar Blogger, We Unite Together" 

Penaja Rasmi 

Foto & Video oleh 



Surat Khabar Utusan Malaysia
Sisipan Citra Anak Muda
26hb September 2015






Yang masih teringat ingat ! rindu !!!  ;p
signature ms eida

5 comments:

  1. wahhhh..bestnyeeee..happeninggnyeeeee..kite yg bace pulak yg seronok..yg pegi mesti lg seronok..

    ReplyDelete
  2. Teringat dulu masa gi kursus kat sini. Buat flying fox jugak. Best! Hehe.

    ReplyDelete
  3. weeee the best family day.. moga ada rezeki untuk family day tahun depan!

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page