Thursday, September 3, 2015

Cendol Bakar @Dengkil

Cendol Bakar @Dengkil  |  Pertama kali makan Cendol Bakar di Dengkil. selama ni tengok je orang makan. ai is tertanya tanya sedap ke? sedap ke? nak pergi laa.. TAPI, nak pergi Dengkil semata mata nak makan cendol? hubby ai bukan jenis cenggitu HAHAHHA sampai kesudah la kau bodek ni memang takkan dibawanya, MELAINKAN, kita ada motif lain ke sana . huhu


Dijadikkan cerita, semasa ai pergi bercuti ke Avani Sepang beberapa minggu yang lalu, (eh tak update lagi ehh? okay next entry ya? hihi) , kitaorang lalu dekat Dengkil ni la lepas je traffic light terus dah nampak Signboard Cendol Bakar ni....... ai pun terus "sayangggggggggggggg, cendol bakarrrrrrrrr..........STOP the car pleaseeeeeeeeeeee!!" HAHHAHHA



nasib baik hubby melayan, dia pun bagi signal kiri dan cari parking. yeayyy !!! Sebenarnya nak cari Kedai Cendol Bakar ni senang je. kedai dia betul betul tepi jalan, jalan menuju ke Dengkil. di persimpangan lampu isyarat.. takpun, korang waze je 'Cendol Bakar Dengkil' , mesti ada direction ke situ... okay ? jom masuk kedai. perut tak tahan mengeletiss nak makan cendol ni hikhikhik


The Menu Cendol Bakar @Dengkil


Mula mula ai nak order cendol bakar je TAPI bila nampak Cendol Bakar Durian +Pulut? huwaaaaaaaa nak nangis. Cendol kegemaran. terus laju laju order. hikhkhik. hubby lak ai orderkan Cendol Bakar Pulut . . 

My Cendol Bakar Durian&Pulut RM4.50 jekk


His Cendol Bakar Pulut RM3.50


Bagi ai, Cendol Bakar Durian&Pulut memang sedap. Pulut banyak. sampai tertumpah tumpah cendol ai sebab nak menampung pulut banyak HAHAHA. dan durian, harus la sebiji dalam mangkuk ai. ya ampun sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaa... makan pulak tengah tengah panas. memang sedap. memang kene pada masanya hikhikhik.. mungkin masa tengah hujan jangan kau pergi makan , memang kau cakap TAK SEDAP nanti kekekke...


ida bagi 5bintang !! yeayyy. ada masa kita datang lagi ye? kot kot TERpergi Avani Sepang lagi? huwaa bestnyaaa cuti cuti di Avani . serius. ehh? itu next entry la.. see yaaaaaaaaaa  *telan airliur*

'syg... nak datang sini lagi boleh?'  
  30minit je dari rumah huuuuuu ~














Yang terliur lak tengok gambau cendol tu adehhh,
signature ms eida

12 comments:

  1. Kat melaka ni pon ada cendol bakar ni. Tapi tak pernah pergi. Mcam sedap je tengok ida pergi ni. T nak cuba la kat sini..

    ReplyDelete
  2. Fuhh nmapak sedap sangat tu Ida...Boleh la pergi rasa nanti hehe..InsyaAllah

    ReplyDelete
  3. Haah la, ada cendol bakar kt melaka ni tapi x pernah singgah pun...cendol leman dawi pernah la rasa singgah... ;)

    ReplyDelete
  4. Assalam ida,
    haaaaaaaaa
    kasik meleleh lagiiiiiiii
    lari lelaju pi cari cendol :P
    seb baek kat penang banyak gerai cendol he3 :P

    ReplyDelete
  5. dekat je ngan umah tp xpenah try..sadis kan?mcm kene singgah je rabu ni..

    ReplyDelete
  6. fifi makan cb bakar dekat pd.. makan yang durian punye.. siap tapau!~

    ReplyDelete
  7. Cendol bakar auntie sue@ dengkil lain dengan di melaka dan port dickson..

    ReplyDelete
  8. Yg ni za xbc. Mengaku tu. Hihi. Terus komen je sbb i is xblh telan cendol. Maaf. Hahaha.

    ReplyDelete
  9. yes.. cendolbakar Auntie sue @dengkil, @teras jernang, @bukit antarabangsa. PD, Melaka bukan Auntie Sue punye... tq

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page