Monday, August 24, 2015

lamanyaaaaa tak update blog !

ya ampun lama gila tak update blog? genap sebulan hikhik. ~ mak busyy nakkkk . . walaupun ai is kuli jek, habis kuli tak buat kerja meh? kensssssss . . . boleh tak nak cerita lagi pasal Raya 2015? dah basi lantakkkkk HAHAHA

 Selamat Hari Raya korang!
Tema 2015 : Dusty Pink + Silver

 Tahun ni ini jela yang ada di rumah.
Along beraya di MIL dia


 
tak de apa, cumanya raya kali ni kitaorang beraya di Melaka. raya ke3 baru balik ke Pahang, kampung hubby.. cuti raya dijangka hanya lima hari saja. TAPI ntah macam mana, terlajak sampai seminggu 7hari weiii ! HABIS laa cuti rehat aku.........kuikuikuiii ~

 
Raya kedua
Tema : Hijau 
ai is pakai baju dari butik Minimalace  ;))



raya seperti biasa, tapi kan, tahun ni ai is tak kene soalan cepumas lahh. best gilaaa ! tapi yang TAK bestnya, diaorang tanya soalan "kau dah gemok!" HAHHAHAHA gemuk sangat ke weii? rasa macam dah susut sikit. sikit je la tapinya kekkekkeke ~ tapi soalan ni okay lagi dari soalan "bile kau nak dapat anak?" itu soalan lagi macam *&^%$#*&@ okay !

 
  gemuk ke korang?
rasa dah habis diet dah ai ni hkhikhik

pagi raya
dekat rumah mak


tengah hari raya 


ohh nak cerita pasal baju raya. kan baju raya yang ai tempah semuanya HANCUR ! so dipendekkan cerita, ai beli baju lain di Jalan Tar. kau rasa akan jumpa warna sebiji sejebon ke dengan baju melayu hubby? memang takkkkkkkkkk laaaa weii. so buat pertama kali, kitaorang TAK sedondon. cipan! HAHAHA.. no no no a big no. hidup kene sedondon.. kahkahkahkah !! tapi tahun ni no more. kecik besor kecik besor je ai tengok tailor tu. grrrrrrrrrr


tapi syukur la ai jumpe baju pink ni yang cantik dimata. walaupun hanya sehelai ni jek ai beli hkhikhihikhikhi



tahun ni beraya di Melaka, tak banyak rumah yang pergi. macam xde mood sebabnya baju tak sedondon. kahkahkah.. tapi seronoknyaa bila si kembar datang kampung ai beraya. wehooo. ! tak sangka kampung kita dekat dekat je kan nory? next time, jadikkan acara datang beraya ke umah ida tiap tahun tau tau tau tauuu ;))
 
 family nory datang beraya dihari raya kedua ;)

 



tahun ni, pelik sikit. lain dari yang lain. kalau orang beraya, yang kitaorang sepupu sepapat segala dok pergi buat games tournanement badminton. raya kedua pulak tu ! tak pernah dibuat orang kahkakahkah.. tapi ada orang tu seronok tak ingattt ! sampai sakit sakit belakangggggggg HAHAHHA sayang sayang... tapi sekali sekala, macam ni best pulak. kira macam boleh merapatkan silatturrahim antara sama lain ;))


 nasibb tak kene marah dengan yang lain. hikhik. ada ke raya main badminton?gasakkkkkk



sampai raya ke3, kitaorang gerak balik ke kampung hubby. . kat kampung masa tu, yang tinggal hanyalah kakak ipar yang tinggal di Perak, adik beradik hubby yang lain semua dah balik ke kampung mertua masing masing. . agak boring gak ah? nak dijadikkan cerita, lepas je kakak yang dok Perak tu balik ke Perak, hubby buat kerja gila nak ke Kuantan. nak beraya di Kuantan plak dahh. ada sapa kat Kuantan? ohh ada kakak hubby lagi seoarang. so packing la baju bajan. supriseee ke Kuantan kekekkekeke ~

 with MIL



cukup dua malam kitaorang kat Kuantan, terus balik jengka, dan packing packing terus balik KL. begitulah cerita Hari Raya 2015 kitaorang heee ~





p/s : lama tak jenguk blog korang,
nanti free free ai is datang okay?
sediakan lemang kekekkeke ~
ohh raya dah habis okbaii  ;p








Yang agak busy lately ni ,
signature ms eida

4 comments:

  1. banyak gambar ^_^

    *jemput singgah blog ya zianaeunos.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. sama la kite. lama da tak update belog ^_^ btw cantik header tu

    ReplyDelete
  3. rinduuuuuuu nk baca ida celoteh..rerajin update pelisssssss..selamat hari raya ida ;)))
    jelezzz tgk baju pink tu..gojesss okehh..xmatch sket xpe..asal suwiiittttt..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page