Monday, August 24, 2015

Kula Cakes, Kuantan

Kula Cakes Kuantan  |  Hari Raya yang lepas, kan ai ada pergi Kuantan (rumah kakak hubby), so ai berkesempatan la sekejap curik masa diaorang dan ajak pergi Kula Cakes.. dulu member ai salu update pasal Kula Cakes ni bila dia ke Kuantan. ai pun nak try la since dah berada dekat Kuantan. heee ~ tapi tragis betul laa nak mencari lokasi sebenar Kula Cakes ni. HAHAHA

 
Menu Kula Cakes Kuantan


Kula Cakes Kuantan  |  mau tak nya? sesat barat weii. . hikhikhik. ni ikut waze punya pasal lah ni. ai tanya member, dia kata search aja "Kula Cakes" then nanti waze akan bawak. memang waze bawak, tapi ntah ceruk kilang kilang ape ntahhhh.. dia bawak sampai ke Padang Lalang.. tapi celah mana kedai kek? HAHAHAH dah la ai pergi dengan mak mertua, kakak dan abang ipar. segan laaaaa sesat barat macam ni kan? kalau ai pergi berdua dengan hubby jek, sesat barat xde la risau sangat kan? hampir fedup nak mencari, plus dengan jem nya Bandar Kuantan tu, last last, ai srcollll IG Kula Cakes sebab nak cari lokasi sebenar.. rupanya, kene search "Restoran Khalsa Capati House" yang mana kedai ni bersebelahan dengan Kula Cakes yang terletak di Jalan Besar Kuantan. adoiiyaiiiii ~


Kula Cakes Kuantan  |  elok je search restoran khalsa tu, memang sampai. bebetul tepi kedai waze hantar. kekekke.. so korang jangan salah search ye? ai is pelik jugak kenapa search waze Kula Cakes , dia bawak ke tempat lain. pelik pelik... tapi TAK mengapa. mari kita menjamu selera manggo cheese yang dikatakan sedap tu?

 looks yummy kan?



 suka pulak anak anak buah dok bergambar dengan lukisan dinding hee~



Kula Cakes Kuantan  |  bagi tekak ai, memang sedap manggo cheese dia.. terasa flavour manggo dia. pavlova pun manis just nice. tak la manis sangat tapi sedapppp ;)) boleh la datang lagi sini kalau TERsinggah Kuantan lagi hikhikhik.. tak lama kitaorang dekat sini sebabnya, dah sesat barat tadi, magrib pun.. makan makan dan terus ke masjid.. rupanya sini, lagi malam lagi cantik dan lagi ramai orang. pheww ~ nanti kita datang malam pulak ye sayang? hee..



Kula Cakes Kuantan
Alamat : A96 Jalan Besar, 25000 Kuantan, Pahang
Lokasi : Search waze "Restoran Khalsa Capati House"
Open : 1pm-9pm (closed Monday)
Tel : 017-971 1396






Yang pasti datang lagi, hee ~
signature ms eida

5 comments:

  1. manggo cheese does look yummie + the scenery of drawing on the walls .. a great place to enjoy delicious food.

    ReplyDelete
  2. nnmpk sedap..nk follow ig die..harap2 xsesat la klu pegi lps ida dh bgtau info penting ni..

    ReplyDelete
  3. nak pergi jugak In Sha Allah...eh hihi...

    ReplyDelete
  4. kita yang selalu balik Kuantan ni pun xpernah lagi sampai Kula Cakes hahahaha

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page