Tuesday, July 7, 2015

Tinted Kereta ~ Kereta Raya , kitaorang TAK RAYA! HAHHAHAHA

Satu-satunya kereta ai dah menjangkau umur 5tahun . percaya takk korang, selama lima tahun penggunaan dia, kitaorang TAK PERNAH nak tinted kereta tu. padahal masa beli kan ada dapat voucher tinted kereta kan? tapi tak pergi buat. gatal sangatt.. memang menjadi rungutan ai tiap tiap hari bila masuk keretaa, "panasnyaaa keretaaaaaaaa niiiiiiiii"  yelaaa, tinted asal makin pudar , mahu tak panas dek non??!

cina totok yang buatkan 


Jadi, kitaorang dah sepakat, dari duit habis ntah kemana, baik guna bonus raya yang diberikan ni untuk meng-tinted-kan cermin kereta kitaorang itu.................... tak de la, balik raya nanti panas kemain.. jimat sikit aircond. kahkahkah ! kene jimat sekarang ni weii.. gawat gawat gawattttt  ;p

 hantar kereta pukul 6.30pm
pukul 8.30pm baru SIAP !




kitaorang buat tinted kereta dekat kedai bawah rumah je. dekat sangat. kitaorang tak de kabel mana mana pun. . bila dah lepas bagitahu buat tinted barulah ramai cakap "laaa kenapa tak cakap nk tinted, aku boleh dapatkan kedai murah"  korang salu kene macam tu tak? sakit hatii weiii.. sakit pulak hati kita bila kenang, jauhnyaaa beza harga yang dapat tu.......................... tapi fikir logik, takkan ai nak canang satu Malaysia, ai nak pergi tinted kereta ? kahkahkahkhahh ~ jadi, redhooo laaaaa mahal pun mahal laaaaaaaaa .. janji kereta ku tidak panas lagii.. wiiiiiiiiiiiiiiiiii





kitaorang ambil yang ikut spec JPJ. tak de makna nak gelap gelap sangat kang nayaaaa kene saman dek polis hihihi. cermin amik 56% gelap. ada UV protection. ada potong heat heat tu ape ntah terms dia.. satu kereta ai tinted kecuali cermin depan. itu kalau nak buat sekali kene tambah duit RM150. okbaii tak de duit HHAHAHHAA... jadiknya total ai tinted satu kereta plus GST is RM400 ngam ngam setelah berkali kali mintak diskaun muahahhahahahhaha


tapi orang kata, ini MAHAL. ada yang lebih murah. . hukhukhuk. malas fikir... ai is redhooooooooo duit bonus ke arah itu sobs sobs sobs.. nanti sok sok lusa, bila tinted kereta dah makin pudar, ai cari orang yang cakap murah tu nak dapatkan harga murah... hahahahahhahaha siap lan siapppp hahhahha










Yang okay la puas hati tahap kepanasan kereta itu sekarang ni, hehe~
signature ms eida

17 comments:

  1. bestla balik raya bertinted baru :)

    ReplyDelete
  2. yang penting nampak sentiasa ke mana duit monus tuh...heheheheheee...

    ReplyDelete
  3. Akak tu ari beli kereta depa tinted kan sesiap (kira cam complimentary lah kan), tp nipis nau.. rasa nak dabel tinted kan. Tapi, tunggu lah bonus bebila plak. Bonus kali ni dah beli henbeg gahyer. Hihi.
    Pastu bonus ujung tahun rasa nak wax kan sekali keta. Itu pun bertangguh nak buat sbb rasa cam mahai nau kos nak wat wax ni. Hihihi :D

    ReplyDelete
  4. saya depan pun buat asing.. ada duit lebih lagi baru buat depan. tu pun tinted depan sebab ada baby.. kesian baby panas.. hehe

    ReplyDelete
  5. haah..mahal jgk tu..ok..selamat hari raya kereta..haha

    ReplyDelete
  6. Balik kampunggg ohhhh balik kampung...kereta raya hahahhaha

    ReplyDelete
  7. jangan sampai ahmad maslan tahu tentang perkara ni

    ReplyDelete
  8. Murahla tu kak ida...

    Ty buat ritu titanium la bagai pun 880 , tu pun nego minta 650...

    Sayangnya xsmp 2 minggu , kereta xcident , PUSPAKOM koyak... so skrg cheq pula dok thn dr pns... Xde fulus nk bikin lik dgn nk ry lagi.. o'tdak....

    ReplyDelete
  9. mahal daaaa mahallll! hehehehe.lain kali gitu da, nk tinted bgtau kami tau!

    ReplyDelete
  10. Xpe ida.. mahal pun mahal la kan janji kite rs selesa dan tak panas dlm kereta bila balik kampung nnt..
    Klau mcm zmn budak2 dulu kite letak tuala kepit dgn tingkap jadi cam langsir..penah wat camtu tak..? Hehe..(^_^)

    ReplyDelete
  11. huhu perkara ni tak penting lagi kt uncle sebab uncle takde kereta huhu

    ReplyDelete
  12. Selesa sikit bila tinted ni. Orang kedah cakap tak terpelahang nampak hang drive keta.. :)

    ReplyDelete
  13. jadi rayaaaa tahun ni daaaa hahahaha..kemain kete pun nak smart2..pasni tak nampak la ida baharum kt traffic light main henpon ekekeke

    ReplyDelete
  14. service kerta sekali tu baik.. hati2 di jalan raya... tak pa.. kereta pun nak raya juga :)

    ReplyDelete
  15. eida.. fifi dah dua tahun tak tinted kereta raya.. kalau tak sebelum ni.. tiap2 kali raya mesti tinted.. sebab kedai belakang rumah buat murah.. RM99 je semua kecuali cermin depan.. tak kesah nak cerah n gelap mane.. oppsss.. jangan jeles tengok harga ai.. tapi ade yang buat rm49.. kite tak berani murah sangat pulak.. hahaha..

    ReplyDelete
  16. mak ai mahalnye. lau buat ngan saye dlm rm250 dah dapat full car...

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page