Thursday, July 2, 2015

Lilin Resdung Elok Untuk Orang Resdung ke?

Selamat Pagi korang ;)) sapa sini resdung? hubby ai ni asyik je bersin pagi pagi. nak kata dia peluk meow's sangat xde pun kadang kadang tu. tetibe je dia bersin. banyak kali pulak tu. letih ai dengar die bersin HAHAHAHHA. ai syak dia resdung je. bukan la major tapi minor je kot? tapi kot ye minor, kalau tak bendung lama lama bertambah teruk lah kan? apa ehh jalan penyelesaian bagi orang orang resdung ni ehh? ada rawatan dia ke?

 Lilin Resdung, elok ke tuk orang yang resdung ni??

 Cara guna lilin resdung



 
beberapa minggu lepas, ai try beli lilin resdung, tengah tengah jalan dekat Jalan Tar, ternampak pulak. kasi try dulu la. kalau ok leh beli lagi hihi... tapi menakutkan betul laaaaaa pakai lilin resdung ni.. nk kene bakar kertas tu.. dengan api dok besar macam tu, kene tunggu asap keluar dari corong bawah, hala ke seluruh muka ;))



kelako pun ade cara cenggini HAHAHHA


tapi kan korang, ai tanya hubby ada elok sikit tak? lega tak? dia kata okay sikit laaaa. bersin tu ada jugak tapi tak kerap... penat bersin bersin ni. kesian ai tengok. huuu ~ ai ada ajak jugak pergi rawat cara lain, tapi hubby ni style taknak cuba.. so ai is malas nak paksa paksa, sakit tanggung laaa.. jangan cakap BINI TAK PAYUNG HAHHAHHAHA



p/s : korang pernah alami tak?
ada rawatan special tak?








Yang kesian hubby gini, tapi what to do, orang degil hikhikhikhik


signature ms eida

5 comments:

  1. Dulu abang saya ada makan ubat hemopati. Jadi sekejap. Lepas tu kena balik resdung die. Pagi-pagi lepas mandi memang bersin je selalu

    Anyway, jangan lupa join giveaway http://www.fadzirazak.com/2015/07/giveaway-blog-fadzi-razak-launch-2015.html. 12 pemenang dicari!

    ReplyDelete
  2. ida, hubby i ada beli satu ubat kapsul bg kat adik ipar i yg resdung. memang elok la lps dia mkn. jarang sgt dah bersin2. nanti i tanya my hubby mana dapat ubat tu...

    ReplyDelete
  3. same la..husbnd pun resdung tp jenis mcm hubby ida jgk..xnk wat pape treatment..xkan kite nk paksa plak kan?

    ReplyDelete
  4. da akk kalau balik umah ayh mmg bersin tak berenti..mata gatal2 hahaha..alah bulu kucing..ni tak tau la resdung ke alahan ni hahahaha

    ReplyDelete
  5. best la pakai lilin ni.. fifi dengan adik2 suke.. tapi orang lain buatkan la.. kite baring je.. hehe.. gilir2 main.. tengok.. sape punye habuk banyak lagi..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page