Monday, July 13, 2015

Healthy Food For Delivery | Epic Fit Meals

Healthy Food For Delivery  |  Epic Fit Meals  |  Ai suka makan healthy food. kadang kadang ai buat sendiri je dekat rumah.. pratha chicken grill la ape la.. TAPI tak sangka sekarang dah ada Healthy Food for Delivery.. dah ada penghantaran laahhh.. macam kita order pizza hut ke kfc ke mcd ke. macam itu laa. bezanya, ini adalah makanan sihat..... ini BEST ! ;)) Epic Fit Meals Co satu satunya yang membuat penghantaraan menu makanan sihat kepada kita.. taknak cuba ke?




selalu kita bayangkan makanan sihat ni TAK sedap kan? tapi percayalahhh menu dari Epic Fit Meals Co ni lain dari yang lain. kelmarin ai berpeluang untuk mencuba. memang kene pada tekak ai. walaupun bukan tekak hubby, but its okay, slow slow ye sayang? jom tengok menu. mesti korang terkejut hehehe ~


Menu makanan sihat dari Epic Fit Meals antaranya ada pizza. 
bukan sebarangan pizza. ni pizza versi sihat punyaa . .

Gourmet "Flying" Pizza ada 7flavour :
 
TriColour Margarita 380kcal RM17.80
Epic's Italian flag pizza with red tomatoes, white mozarella and green basil. Its a vegeterian delight.

Shrimpy Affair 489kcal RM19.80
A delicious taste of the sea combining flavours of fresh prawns. real mozarella cheese, cherry tomatoes and English parsley

Sam's Hawaiian Luau 509kcal RM19.80
A luau (feast) of real mozarella cheese and spiced lean chicken strips, onions and pineapple.

Pizza Epic Pesta RAYA Special *new
3A : Apple, Ayam & Api 545kcal RM 19.80
Fiery Pizza with minced chicken, real mozarella cheese, onions and caramelised apple.

Pizza Epic Pesta RAYA Special *new
Nasi Lemak Pizza 591kcal RM19.80
Our original and special tribute to the nasi lemak and it includes spiced lean chicken strips, eggs, peanuts, achovies, cucumber, eal mozarella cheese and of course our fire S.O.S

OZ'Beef Delight 567kcal RM19.80
Delightful combination of pulled Australian beef, pineapple, onions, tomato and sesame seed.



Serius pizza dia semua sedap sedap. ala ala crunchy sikit. pizza dia sikit pun tak guna tepung yek TAPI sebaliknya menggunakan bread crumb dan beberapa bahan lain........ tu yang menjadikan pizza diaorang ni healthy ;)) okay selain pizza, Epic Fit Meals juga ada ayam. 


Epic Chicken ada dua jenis :
iaitu Epic Chicken Grilled 249kcal
dan Epic Chicken 'Fried' Chicken Schnitzel
Ala carte Grilled RM12.80 , Fried RM13.80
Chicken Combo 1 (chicken + sos + 2 side + 1 Epic Side) RM15.80(Grilled)  RM16.80(Fried)
Chicken Combo 2 (chicken + sos + 2 side + 1 Epic Side) RM20.00(Grilled)  RM21.00(Fried)

keenakkan ayam-ayam ini bila korang diberi peluang untuk memilih sos sendiri. ada tujuh jenis sos. iaitu Eziki (70kcal), OZ's Babie-Q (91kcal), Bonza Peppa (96kcal), Apple Salsa (25kcal), Country Gravy (52kcal), Curry Grande (241kcal) and Fire S.O.S  (61kcal).. ai sempat merasa beberapa ayam bersama sos-sos yang meletopsss ni, jom ai belanja gambar je !







selain pizza dan ayam, Epic Fit Meals ada Sides Dish.. diorder secara ala-carte.
diantaranya ialah :

Crunchy/Fire Chookies 233kcal  RM5.80  &    Mashed Sweet Potatoes 271kcal  RM5.80

Spiced Baked Wedges 132kcal RM4.80

Frugertii 98kcal RM5.80

Aglio E Olio  297kcal RM5.80

Garden Salad 91kcal RM4.80

tekak melayu mesti nak nasik kan?
Epic Fit Meals ada menyediakan nasi versi sihat hihi
Cilantro Lime Rice 217kcal RM4.80 , Brownie Oat Rice 176kcal RM4.80
 & Epic's Cauli Rice 134kcal RM5.80

yang diaorang makan ni Epic Artisan Wrapper. Ada 7 jenis wrapper. semuanya healthy hihi
RM12.80 setiap satu harganya



amacam? sihat kan menu menu dia? setiap menu yang disedikan ada pengiraan kalori. untuk memudahkan kita mengira kalori kita.. perghhh terbaik ah ! kan? minuman yang ada di Epic Fit Meals hanyalah Juice sahaja dan Mineral Water. korang carik teh tarik? memang tak da sorry HAHAHA


Epic Fit Meals ada 4 jenis juice
iaitu Red Apple Honey Smoothie 79kcal  RM8.80
Coolie Beauty 41kcal  RM7.80
Classic Trifecta 78kcal  RM 7.80
Agua Mello Smothie 61kcal   RM 8.80   **Epic Raya SPECIAL

ai minum semalam Apple Smothie dan Coolie Beauty. hihi. Apple tu sedappp !!!


Epic Fit Meals sebenarnya fokus kepada delivery services.. masa kitaorang datang, memang waktu puncak mereka terima order bertubi-tubi.. kawasan agak strategik sebabnya, area Cafe Epic Fit Meals ada gym gym yang berdekatan. so orang orang gym situ banyak order dengan Epic Fit Meals. . WALAUbagaimanapun, korang dialu alukan jugak untuk makan dicafe (dine in) cumanya tempat adalah TERHAD..



Cara order di Epic Fit Meals, simple jek. korang dial 03- 7733 3375 , pilih makanan yang korang nak. ada ala carte. ada combo chicken. jika pilih combo chicken boleh la pilih side dish tapi side dish jugak boleh di add on. tak jadik masalah ... nak order pizza sahaja ke. nk order wraps sahaja ke. call sahaja. Masa penghantaraan adalah 45minit.. TAPI, kawasan penghantaraan adalah terhad.. setakat ini hanya di Kota Damansara dan Tropicana area sahaja ;)) Tapi jangan risau, Epic Fit Meals akan buka branch lain tak lama lagi... yeayy ! Cheras pleaseeeeeeeeeeeeeeee . . 



terima kasih  Epic Fit Meals sudi ajak kami bloggers berbuka puasa disini 
dengan menu makanan sihat !! 




Info,

Call For Delivery : 03- 7733 3375
Opening Hours : 11am-11pm (last order : 10.30pm)
Kota Damansara and Tropicana areas ONLY

For dine in :
Alamat Kedai Epic Fit Meals Co
E105, Block E, East WingMetropolitan SquareJalan PJU 8/1
Bandar Damansara Perdana
47820 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan

Apa menu menu nya korang leh jenguk website dibawah;
Webiste : www.epicfmco.com.my
Facebook : Epic Fit Meals Co 
Instagram : @EpicFitMealsCo











Yang rekemen sapa sedang berdiet datang SINI !,
signature ms eida

10 comments:

  1. da lepas raya boleh pegi sbb nak diet daaaa hahahahaha...tenkiuu daaaa..muah banyak ciked..
    selamat hari rayaaaaa

    ReplyDelete
  2. Menariknya idea kedai ni. Menu dia pun nampak menyelerakan

    ReplyDelete
  3. telan air liur berpuluh2 kali tau!~

    ReplyDelete
  4. Lamanya tak makan pizza.
    Jom singgah blog saya http://intandayani.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Boleh tahan murah jugak harga dia!! macam nak kena cuba jugak ni...

    ReplyDelete
  6. salam hi ida, finally kt sampai sni hehe eh kota dmnsara ? kena sgt lahhh temp sy ni menarek la nmpk mknn die n harga pon bole tahan insyAllah will try perhaps :)

    ReplyDelete
  7. godaan apekah ini.. hehehe.. seksa jiwa tengok..
    lapaq serta merta..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page