Wednesday, July 1, 2015

CibubuTheCat dah xde ;(

Baru semalam update kisah CibubuTheCat. TAPI malam semalam cibubu dah xde. dah mati. kisahnya begini, semalam ai balik dari kerja, ai nampak dia terbaring je dalam bilik air. orang cakap kucing nak mati memang cari air kan? sbb dalam badan dia ada racun/virus.. pastu dekat lantai bilik ai ade darah.......................... masa hubby angkat cibubu masuk dalam cage, badan dia dah mengeras daaaa.. sayup sayup je dengar suara dia mengerang kesakitan........... hmm hubby cakap cibubu dah tak lama dah ni yang................

 
pukul 9.30pm gitu, terbaring lesu jek
ai selimutkan dia



so lepas berbuka, terus ai masuk bilik baring sebelah cibubu. masa tu la ai sempat rakam video dan gambar gambar cibubu buat kali terakhir.. ai panggil dia dia pandai nyahut. sayup jekkk... ai cakap cakap juga dengan dia " kalau cibu rasa sakit, pergi laaa" "doakan mama ida dekat sini, ini je yang mama ida mampu buat untuk cibu" .................... hubby memang dah tak boleh tengok da, dia duduk je kat ruang tamu. hkhukhuk hati tisu betul laaaa ;p


dijadikkan cerita dalam pukul 10.15pm gitu, ai dengar cibubu mengerang sakit sangatttttt. kuat suara dia! ai belai belai dia, tak tahu nak buat apa. masa ni hubby xde. die keluar. sambil ai belai cibubu sambil cakap cakap dengan dia. . kejap dengar suara dia. kejap dia senyap. . last last pukul 10.29pm (ai tengok jam), cibubu dah tak nyahut nyahut ai panggil. ai rasa semua badan kaki kepala semua dah mengeras. pegang perut dah xde denyut. hmmm. cibubu dah xde. die dah pergi selamanyaaaaa.. 

 
 no more cibubu



time ni ai nangis sorang sorang... sedih tak mampu nak selamatkan cibubu ... moga cibubu tenang disana.. mesti korang fikir, kucing je pun ida.. TAPI tak takkkkk bagi ai... ai layan cibubu macam anak. hubby mandikan dia. ai suapkan die makan. bagi minum air. tidur sebelah dia. ai harap sangat korang semua dapat rasaaaa apa yang ai rasaaa supaya korang semua boleh ajar anak anak sayangi binatang.. jangan anaiya binatang.. ajar anak baik baik ya korang. kalau tak, jadik macam ni la. xde perasaan anaiya binatang sampai mati cenggini hmmmm . .  maaf lah kalau korang rasa ai over, kalau korang nak menangkan anak korang, ye laa ai kan xde anak. . tapi anak yang baik semua lahir dari ajaran didikan ibu dan ayah mereka ;)) itu pendapat ai. 


hari ni, datang office, ai bawak sekali cibubu, nak tanam dekat office.. so gigih la hubby mengorek lubang. dalam pukul 10.55am, cibubu dah selamat ditanam di area office ai. . semoga dia tenang disana.. kejap, binatang mati masuk syurga eh? 


 plastik merah tu cibubu


 tanam 01Julai2015





korang kalau nak tengok gambar dan video Cibubu , 
boleh usha Instagram ai
@idabaharum  , cari hashtag #CibubuTheCat


 R.I.P CIBUBU





Yang sedihnya hati tak mampu bantu cibubu, hmmm
signature ms eida

7 comments:

  1. Paham sangat perasan kucing kesayangan dah TAK ada, dah ada pengalaman, lama-lama nanti okay

    :))

    N.H.M.H

    ReplyDelete
  2. InsyaAllah..ada ganjaran utk ida "di sana" nanti sbb nampak tulus ikhlas ida sayang kucing2 ni semua :)

    Sedih gak tgk video kat IG masa dia nyahut nyahut tu.. haluss je suara dia..

    ReplyDelete
  3. sedihnya...........kalo pasal kucing nie mmg sensitif sgt.. ='(

    ReplyDelete
  4. idaaaaaa..menangis ila bace..sedihnyee..sian cibubu.. :'(

    ReplyDelete
  5. akak meleleh air mata tengok video tu da..murah rezeki ida bantu binatang kesayangan nabi ni

    ReplyDelete
  6. ala.. hari tu meleleh bace FB ida.. ni melelh bace blog pulak.. R.I.P cibubu.. doakan mama eida ye!~ moga nanti boleh naik dalam tempat timbang mama eida masa di akhirat..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page