Thursday, July 9, 2015

46hari sebelum GAJI ohh GAJI ;p

Hari ni mood ceria sebabnya gaji dah masuk weiiiiiiiiii.. ~ pergh awal gila kan gaji bulan Julai masuk? kekdahnya nak raya harus la gaji awal. . gaji bulan Ogos bila? haaaa 25hb tau ! tau ! berapa hari kita tanpa gaji tu? cer hitung kejappp....  46hari babeeeee.. masak masakkk... kalau kita usik gaji bulan Julai ni, kompem masakkkk rangup kita bulan Ogos nanti HAHHAHHAHA


Jadiknya, apa perlu kita buat untuk elak makan meggi pada tengah bulan ? hikhikhik.. ayat cliche JANGAN USIK GAJI !!! tapi ada ke orang boleh tahan tak USIK? kahkahkahkah... apa yang ai buat is, siap siap bayar semua benda yang perlu dibayar awal awal. contoh, duit sewa rumah, bil astro, bil elektrik, bil telefon, duit kutu (heee~) .. amount setiap bulan hampir sama, so mesti dah boleh agak berapa kene asingkan tuk bil kan??


settle segala bil ! lepas tu pergi penuhkan siap siap dapur korang dengan barang dapur keperluan sebulan. contoh beras, telur, ayam, ikan, bawang dan lain lain lagi laa.. sardin jangan lupa ! HAHAHAHA .. settle barang dapur kan? okay asing siap siap duit minyak kereta/motor untuk sebulan........... macam ai memang buat kira kira tiap bulan duit minyak kereta/motor, so dah boleh agak berapa RM sebulan untuk tu. so ai asingkan siap-siap..................... settle?


Contoh macam korang ada anak kan? sesiap laa beli segala pampers/susu untuk stok sebulan.. at least lepas balik raya, semua benda yang WAJIB kita dah settlekan, ye dak? ai memang plan buat gini. asingkan sesiap duit tu semua kat tempat lain. letak dalam sampul ke.. lepas balik raya apa yang ada dalam akaun bank itu la duit belanjaaaaa..... yang WAJIB dah settle. harap harap laaa okay okay saja hee..


korang ? apa plan bila 46hari sebelum GAJI ni??



kad atm bak sini bangggggg
HAHHAHAHHAHA









Yang buat buat tak nampak je gaji dah masuk hihihihi,
signature ms eida

12 comments:

  1. hahha jawabnya kita kena p open house la..kalau nk jimat.. sebulan syawalkan..

    ReplyDelete
  2. adoi..siksanyaaaa...lamaa tuuu.. takpe lah..berjimat cermat sepanjang raya ni...

    ReplyDelete
  3. gaji bukan julai? what gaji? hahahhaahha.......manfaatkan sepenuhnya jemputan rumah terbuka YB-YB kat seluruh daerah dan DUN kat Melaka ni....ngeee~ Berbelanja as usual, tak yah nak overbudget sgt...

    ReplyDelete
  4. gaji i masuk awal pun cuma 2-3 hari sblum raya. so bleh tahan lagi la sbb bulan2 gaji masuk on 23 hb.
    Nak jimat? siap2 puasa ganti and puasa 6 + puasa sunat... heheheh...

    ReplyDelete
  5. Nangis jap..uwaaaaaa.. mmg seksa la gaji awl bulan ni kan.. hutang2 kereta, rumah, kutu blum buat lg.. esok je lah kot.. d dh spend skit utk diri kite.. so no more shopping.. Dh la nk g kelantan raya ke 8 tu sbb adik ipar Aini nk tunang.. huhuhu..insyaAllah boleh survive..klau tak mkn mee segera dan roti gardinier.. confirm terus jd slim..wawawa

    ReplyDelete
  6. Gaji kiterang harus awal sket la bulan 8 nanti. Memang takde on 25. Maybe 20,22 cam tu lah kot.
    Tapi, walau begitu, akak dah asingkan beberapa amaun dan masuk dalam ASB. Sok, da masuk bulan 8, withdraw balik. Heeee :D

    ReplyDelete
  7. gaji awal mmg best masa dpat tulah, tapi jenuh nk sampai next gaji...huhu

    ReplyDelete
  8. fifi alhamdulillah masih tak berusik.. pakai duit gaji bulan lepas lagi.. ade lagi.. memang jimat habis.. raya tahun ni ala kadar je.. biar la orang nak cakap ape.. yang penting.. bulan 8 nanti kite boleh senyum lagi.. cuma satu je.. hari2 meratib dekat zairi.. abang.. belum guna duit gajikan? jangan guna tau.. hahaha.. harap2 bebelan tu tertanam dalam hati laki ai.. kalau tak.. naye!~

    ReplyDelete
  9. kad atm bak sini banggggggggg hahahhahhahhahhaa i likeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  10. hiks! sama la cara kita..asing siap2..cume duit belanja bln 8 tu siap asing bank lain..takut tepakai jgk..ni nk awal bln 8 dh blh la bwk kuar blk utk blanje..

    ReplyDelete
  11. sikit hari lagi sikit hari lagi.. hehehe..
    mak ayah pun kesemputan hehe..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page