Friday, June 26, 2015

Tips Kurus Semasa Puasa


Tips Kurus Semasa Puasa |   Pejam celik pejam celik. dah lebih seminggu kita berpuasa kan? macam mana korang puasa? ada tertinggal lagi tak? ai setakat ni penuh. Alhamdullillahhh ;)) sahur je dah beberapa kali terlepas. jam tak bunyikk. ehh## salahkan jam pulak HAHHAHA.. selalu kalau time puasa ni, berat badan macam menurun sedikit or bertambah naik? kuikuikuii soklan cepumassss  ;p  ai rasa macam ai ade turun sikitttt , SIKIT je laa tapi mihmihmih ~


Tips Kurus Semasa Puasa |  Macam mana kita nak kekal aktif, bertenaga dan paling penting, kita boleh kuruskan badan time puasa ni? ada seorang kakak ni , bersahur hanya dengan kurma dan minum air sahaja. hebakkk ! ai tak boleh.. mesti nak makan sesuatu... kang naya tak larat buat kerja kan.. kita nak berdiet ni ikut body masing masing jangan ikut cakap orang OR tiru gaya orang berdiet tak samaaaaaaaaaa weii badan lain lain ;))


Tips Kurus Semasa Puasa |  Apa yang ai amalkan? masa sahur minum air kosong (bukan air sejuk) dalam 3gelas ke. Tapi jangan la sampai 8gelas yang macam selalu disarankan tu sebabnya, nanti minum banyak badan akan cepat membuang. Kalau pagi pagi dah pergi tandas membuang, so tengah hari or petang sementara nak berbuka tu, kita dah hilang banyak air dalam badan dan mula lesu....... Kalau time berbuka puasa pula, jangan minum air SEJUK. minum air panas. jangan minum air manis bergelas gelas. cukup la segelas sahaja. lepas tu kalau haus lagi, teguk la air kosong....


Ehh korang dah download E-Book FREE Tips Kurus Ramadhan dari Kevin Zahri?  Download la. best jugak baca. nk follow laaa
mana tahu raya nanti jadik Che Ta 
kahkahkah !




antara TIPs yang ada dalam Ebook Kevin Zahri. ;))







Yang nak kurusssssssssssssssssssssssssss jugokkkkkkk, ;p
signature ms eida

10 comments:

  1. kena amalkan ni...kot2 leh kurang 5/6 kg pas puasa ni.. tapi sepatutnya mesti boleh sebab kita mkn sekali sehari je, pastu sahur bkan lalu sgt pon nk makn..
    #headercunlah...

    ReplyDelete
  2. HYEEE...AKHIRNYA ! DAPAT JUGA BLOGWALKING..SYIRALOKMAN CUTI SEM :D JOM KE BLOG ..BANYAK GIVEAWAY AND CERITA NAK KONGSI :D

    ReplyDelete
  3. saya cukup sekadar berbuka dengan kurma, dah boleh teruskan senaman macam biasa setiap hari

    ReplyDelete
  4. kena ikut ni tips-tips yang eida kongsi ni, mana tau kot-kot boleh jadi kurus...ihikss...

    ReplyDelete
  5. Time sahur la time yang paling sap sap soi...bersahur dengan shake Herbalife, kurma dan roti sekeping....... :)
    Sebab tu masak lauk berbuka khusus untuk sekali makan je. Tak membazir.

    ReplyDelete
  6. Two things that i like to eat masa sahur neither of oats and kurma ,, haha .. Senang nak masuk :D n tahan sampai berbuka in shaa Allah

    ReplyDelete
  7. Dah masuk hari ke 9 puasa, naturally akn start mkn kurang masa berbuka. Mmg bagus puasa ni kn :-)

    ReplyDelete
  8. tips berguna utk mereka yg nak diet....mcm saye. hehe :P

    ReplyDelete
  9. hahaha.. kite tak kurus2 pon.. susah nak jage makan eida.. susu ulwan takde nanti..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page