Monday, June 22, 2015

Percutian Honeymoon ke Bali PART 7


Percutian Honeymoon ke Bali PART 7  |   Selamat Berpuasa korang ! puasa takk ni? hee ~ okay sambung balik cerita percutian honeymoon ai ke Bali last Januari hari tu . . . ai dah ceritakan serba sedikit pasal villa terakhir kitaorang kan? usha SINI ;)) hari 1st di villa, kitaorang tak gi mana mana pun. just lepaking dalam villa jek. borak borak, sampai la malam..... esoknya baru plan nak pergi round bandar Kuta. Bestnya villa ni, ada shuttle FREE hantar ke Kuta. just booking driver untuk masa pergi dan balik. settle . wiii ~


Percutian Honeymoon ke Bali PART 7  |   01.01.2015 ~ Pagi tu bangun lambat sikit TAPI ai awal awal lagi dah request kat cafe, nanti tolong hantarkan break1st di bilik. malas pulak nak pergi cafe pepagi. eceh, mengadee sangattt ! HAHAHA . . kemain siap break1st depan pool lagi huwaa bestnyaaaaaa rinduunyaaaaaaaaaa  ;p dalam pukul 11am , kitaorang naik shuttle pergi Kuta. ;)) 1st place yang ai cari is HARDROCK CAFE HAHHAHA . . teruja gilaaaa nak pergi nak cari FM dia hikhik ~ ai is pengumpul FM HRC ;)) kalau sapa sapa nak pergi tempat mana mana yang ada HRC, mohon diberitahu yekk nak kiriiimmmm ;p

break1st depan pool
macam dato datin kekdahnyaaaa




Disebabkan ramai kirim T-shirt HRC, duit jadik tak cukup , so pergi dulu keluarkan duit di CIMB Niaga.. macam mana ai boleh keluarkan duit di Bali? okay korang baca Cara Aktifkan Kad Bank CIMB untuk Pengeluaran Antarabangsa *link . ai ada explain dan bagi tutorial sikit ;)) kat Bali ni ada dua HRC. satu depan pantai HR Cafe, satu lagi kat belakang sikit HR Hotel.. ai masuk dua dua. kehulu kehilir ai ulang alik HAHAHA .... banyak gila borong. tak hingat duniaaa.. nipis poket huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa  ;p  tapi yang seronoknya is, ada Happy Hour kat HRCafe masa tu, beli 3items, item 4th dapat FREE. BEST kan ! hikhik

baju HRC yang dibeli
T-shirt HR Hotel Syg Rp350k (covert duit M'sia, RM 120.80)
T-shirt HR Hotel ai Rp300k (covert duit M'sia, RM 103.50)

xtau laaaa kenapaa hubby nak beli buckle tali pinggang ni?
sampai sekarang tak digunakan lagi
perhiasan maybe? ;p
Buckle HR Rp350k (covert duit M'sia, RM 120.80)
 

sebelum shopim

depan pintu with karpet pun jadikkk  ;p

tak merasa nak duduk HR Hotel Bali
tapi duduk villa lagi besttt hikhikhik



Memang niat nak pergi HardRock je, lepas shopping situ, jalan jalan sikit, xde ape sangat pun pantai Kuta ni? lawa lagi pantai di Nusa Ceningan heee ~ so kitaorang terus tahan cab nak pergi Krishna. ingat tak ai TAK shopping lagi? masa nya sudah tiba yeayyy ! kekekke.. disarankan dekat Bali, korang naik BlueBird Cab. macam cab berdaftar. lebih selamat. dan lebih murah.. sampai di Krishna, kecik sikit dari Krishna di area Aiport tapi tak apa barangnya seakan sama jekk ;)) so, ayuh start shopping yukkkkkkkkkkk  ;p

dan hasilnya adalah ?

sekotak aje untuk dibawa pulang  ;p

tapi dalam penuh melimpah ruahhh  ;p
(Bali kan memang terkenal dengan SPA, so barang SPA tersangat laaaaaa banyakkkk dan murahhhhhhhhhhhhh.. so datang Bali jangan LUPA SHOPPING BARANG SPA !!)

ai beli, Scrub Lavender
Rp15k seketul (covert duit M'sia, RM 5.20)

Body Butter Rp18.5k    (covert duit M'sia, RM 6.40)
Body Massage Cream Rp12.5k   (covert duit M'sia, RM 4.30)

disebabkan die comel, ai beli banyak HAHHAA
ala murah jeee 
Rp10k (covert duit M'sia, RM 3.50)

ni pun ai borong banyakk.. sabun. macam macam bau ada... wangi. sampai sekarang tak habis guna lagi.. terasa macam dalam SPA pulak bila guna heeeeeeeeee ~ bau SPA hihi. harga dia satu plastik ada dua biji sabun tauuu
Rp18k (covert duit M'sia, RM 6.20)
 
Bali Soap Rp12k (covert duit M'sia, RM 4.10)
Sabun Sereh Rp11k (covert duit M'sia, RM 3.80)

ai beli set zaitun ni sekali empat ! nk bagi familia ;))
1set Rp77.5k (covert duit M'sia, RM 26.60)

dan juga tote beg BALI ni takkan dilupekan ;))
seketul Rp 15k (covert duit M'sia, RM 5.20)

lepas dah habis semua bayar, Krishna ada menyediakan tempat rapping. so ai pun rapping laa, malas nk sumbat masuk dalam luggage hihi. ada cas yekk tapi murah jee
Kotak rapping Rp7k (covert duit M'sia, RM 2.40)



disebelah Krishan ni ada cafe. so stop situ kejap lunch. walaupun masa tu dah petang HAHAHA. sian hubby terpaksa tahan perut sekejap.. siap tapau untuk dinner sbb malam malas keluar , macam biasa mihmihmih ~ disebabkan di Krishna tiada bluebird cab yang lalu, kitaorang tahan je mana mana supir yang ada. so charge mahal sikit dari Krishan ke Villa di Seminyak padahal dekat jekk.. cekik darah. kan dah cakap. next time korang amik cab yang bluebird tau tau ;)) sampai di Villa, ai terus pergi book massage. heeeeeeeeeeee ~ hari last baru kita bermassage massage yekk.. ingatkan hubby taknak, sekali dia pun nak massage. baiklah... so book laaa Balinese Massage for two.. after 1hour datang balik for massage.. 1hour je massage dia. boleh laaa best jugakk. layannnnnnnnn.....




lepas massage kitaorang balik bilik dan lepaking dan main main campak body dalam pool buat kali terakhir sobss... esok nak check out dah. ai busy mem-packing barang hee ~ kilos bertambah. nasib baik ai dah sesiap beli luggage Air Asia heee ~ no worries terlelbih kilos, sbb dah tahu perangai suka shopim hikhikhik.. esoknya kitaorang check out pukul 11am,  sampai di airport, ada potter yang uruskan urusan check in kita, pergi bayarakan aiport tax kan, tapi ingat FOC ke semua tu? hahaha bagi la tips sikit okay? ;))

kali terakhir di The Bali Dream Villa Seminyak
till we come again ;))


kat sini tempat bayar airport tax. tapi kan, rasanya sekarang ni, kalau ke Indonesia, tiket flight kita dah include sekali tax kan? so no need pergi bayar kat sini lagi okayyyy ;))





Flight ngam ngam fly pukul 1.55pm.. dalam flight mentido ajekk. sampai KLIA2 pukul 5pm.. tapi sakit hati sangat bilaaaaa urusan amik luggage lembap gila. . tunggu dekat setengah jam beg tak muncul muncul pun. sabaarr jelaaaa.. disebabkan kes lambat beg, ai dapat tiket bas KLIA2-TBS pukul 7pm. choii sangatt.................. lama okay nak tercangok dekat KLIA2 ni. hukhukhk.. tapi xpe kita makan dulu heee ~ my fav all time food di KLIA2 is subway hahahaha.. xtau kenapa xteringin pun nak pergi makan dekat kedai yang lain, padahal KLIA2 banyak gila kedai makan kan??


Kitaorang park kereta di TBS, untuk 8hari di TBS RM32 jek kene. murah heeee ~ okay itu sahaja cerita honeymoon ai untuk kali ke5. harap perkongsian cerita Percutian di Bali ni sedikit sebanyak dapat membantu korang yang nak berhoneymoon di Bali.. hee ~ korang, doakan honeymoon yang ke6 bersama baby (ehh tak sempat dahh) okay berbabymoon. HAHHAHA doakan ehh? honeymoon ke6 dah ade ticket flight kahkahkahakhahhh . . .  eh cop! untuk percutian ni korang nak list bajet takk? kalau nk request ehh kat komen dibawah kee.. email ke... tak kesahh.... kalau xde sapa nak, ai malas nk buat sebab kang orang cakap ai nak RIAK. biasalah kan readers yang poyo poyo cari masalah ni.. huhuhu ~








Kira kira
T-shirt HR Hotel Syg Rp350k (covert duit M'sia, RM 120.80)
T-shirt HR Hotel Standard (perempuan) Rp380k (covert duit M'sia, RM 131.10)
Buckle HR Rp350k (covert duit M'sia, RM 120.80)
T-shirt HR Hotel ai Rp300k (FREE jekk) (covert duit M'sia, RM 103.50)
T-shirt HR Hotel Standard (lelaki) Rp340k (covert duit M'sia, RM 117.30)
FM HRC Rp200k (covert duit M'sia, RM 69.00)
T-shirt di Downstage Market Rp100k (covert duit M'sia, RM 34.50)
Jajan Rp20k (covert duit M'sia, RM 6.90)
Bluebird cab dari Kuta ke Krishna Kuta Rp30k (covert duit M'sia, RM 10.40)
Shopping Sakan di Krishna Rp928,500k  (covert duit M'sia, RM 330.00)
Kotak rapping Rp7k (covert duit M'sia, RM 2.40)
Lunch di Kulier Cafe (tepi Krishna) Rp114k (covert duit M'sia, RM 39.30)
Naik cab dari Krishna ke Villa Rp50k (covert duit M'sia, RM 17.30)
Balinese Massage for two person Rp385k (covert duit M'sia, RM 132.80)
Tips Potter Rp20k (covert duit M'sia, RM 6.90)
Jajan di airport Rp35k (covert duit M'sia, RM 12.10)
Tiket bas KLIA2-TBS dua orang RM20
Dinner subway di KLIA2 RM26
Parking kereta di TBS 8hari RM32
Total RM1,291.70






tumpang lalu kejap nak iklan iklan iklan ;
             
  boleh call/wasap/sms jika berminat mahupun ingin mengetahui dengan lebih lanjut 
terima kasih korangggg ;))





 * Entry yang lepas * klik untuk baca *

FREE SEATS AIR ASIA | 5th Anniversary kami keee ...... ??

Hari Nyepi Bali







Yang settle sudah entry Bali ini yeayy !!!
signature ms eida

10 comments:

  1. ke mana tu honeymoon ke 6? Kita dapat grab ke Lombok :p

    ReplyDelete
  2. wahhh...banyak sopping barang ida :-) tapi berbaloi la sbb murah2 ya...

    ReplyDelete
  3. Ida... nak list bajet.. mana tau ada rezeki i nak pegi nnt.. boleh simpan duit siap2...

    Amin.. eyza doakan Ida berbabymoon plak nnt.. Doakan eyza jugak tau.. ;)

    ReplyDelete
  4. Kak ida ada sesapa kenalan tak supir di bali, kitaorang cadang nak pergi bali ni,

    ReplyDelete
  5. auuwww..syoknya tengok hasil shopping tu..hahahaha

    ReplyDelete
  6. bestnye ida.. inshaAllah.. tahun depan baby dalam perut..

    ReplyDelete
  7. wahh bestnya honeymoon kat Bali. hehe. tang shopping tu best :P

    ReplyDelete
  8. kite nak list bajet jugak plis! nak berhoneymoon soon kat sne.. =)

    ReplyDelete
  9. nakkkk..buat je ida..senang readers nk refer nnt..yg xmo bace tu xyah la klik..tu pun nk sakit hati watpe?

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page