Sunday, June 7, 2015

Percutian Honeymoon ke Bali PART 6

Percutian Honeymoon ke Bali PART 6 bersambung kembali .. Pada 31hb Januari 2015. Hari ni kitaorang akan check out hotel di Tanjung Benoa, Bali dan akan check in dua malam lagi di Seminyak. . Urusan check out mudah.. Kitaorang request nak lunch terlebih dahulu sebelum check in. Ingat nak pi pekena Ayam Lunak Malioboro. Orang cakap sedap HAHAHA.. semua orang kata sedap ai nak rasa... hikhikhik

 baca dulu sejarah ayam tulang lunak malioboro ni

 ayam goreng garing tu sedap !

 menu side dish dia
hubby suka sangat order tempe goreng dia. hihihi




Kedai Ayam Lunak Malioboro ni dekat Kuta. ntah ceruk mana ai pun tak tahu. supir yang bawak ;)) dikatakan tulang ayam ni boleh dimakan begitu sahaja. lembut. masa ai makan pun ai try nak kunyah tulang ayam ni, memang lembut..... tapi ai tak berapa gemar makan tulang HAHAHA.. so kita makan isi ayam sahaja. . sesambil makan, ada lah couple Malaysia datang duduk meja sebelah . ai senyum la nampak orang satu negara kan? tapi si bini siap jeling koooo ~~ laki dia? pandang ai pelik macam "ko dah kenapa senyum kat bini aku" haaaaaaaaaaaaa.. apa masalah diaorang ni? dari ai nak jadik peramah terus ai pun jadik ahh lantak kau la.. nk senyum beramah mesra pun salahhhh.. typical orang malaysia kalau jumpa dekat luar negara macam ni laa.. sombong ya ampun !!! kau pergi Indonesia je pun weiii. bukan London ke ape ke. cehhh . . . Mat Salleh lagi peramah dari orang malaysia. mengikut pengalaman ai laaaa.. korang pernah kene macam ni?

 menu yang kitaorang order.
ayam tulang lunak tu kitaorang amik satu ekor. tapi half goreng garing , half lagi amik yang pedas pedas ape ntah nama dia. lupe side dish order sayur dan tempe goreng. heee ~ air macam biasa order Teh Botol. ai order Es Soda Gembira. walau hati panas dengan couple dekat meja sebelah HAHHAHHA

dap dap ouhh !



Hilang tau mood macam ni. cepat cepat kitaorang makan, siap tapau lagi. malam kang malas nak keluar. nak stay dalam bilik je. eceh. mihmihmih ~ terus bayar dan terus ke Seminyak. dari Kuta ke Seminyak agak macettt (jem)... dan ada kekeliruan sikit masa nak pergi tu. Supir tanya apa nama hotel kak? Ai cakap The Bali Dream Villa. dia tanya satu ke dua? haaaaa?? ai pun tercengangg!!!! ape satu? apa dua pulak niiii??? kekekeke~ Actually ai book The Bali Dream Villa di Seminyak untuk dua malam. mana laa ai tahu The Bali Dream Villa ni ada Villa 1 dan Villa 2. HAHAHA.. ai pulak book melalui agoda jek.. so mula mula kitaorang pergi The Bali Dream Villa 1 untuk check dimanakah yang sebenarnya ai book.. ai tunjuk voucher dari agoda.com.. OOOooOOoo bilik ai di The Bali Dream Villa 2 rupanya. terus supir bawak pergi sana.. luar macam hancus je jalan menuju ke villa ni. tapi bila sampai, perghhhhhhhhhhhhhhhhhh cantekkkkkkknyaaaaaaaaaaaa  (next entry ya!)


 booking 
 request large bed tu tak tahan okayyyyyyyyyyyyyyyyyyy ! 
HAHHAHAHHAHAHHA

The Bali Dream Villa 2
pengsan bangun balik pengsan bangun, ishkk tak sangka dapat jugak duduk sini 
walau hanya dua malam. heeeee cantik sangat !! 
tazabar nak up entry pasal villa ni nak share dengan korang semua!



Lepas angkat angkat beg, dah bayar supir semua total. hubby bagi tips sikit. eh sedih pulak nk berpisah dengan supir. supir ni baik orangnyaaaa. ai bagi sikit makanan untuk anak anak dia. benornya ai nakkk kurangkan berat beg HAHHAHAHHAHA ehh tak tak ai ikhlass ;p  

Berapa ai bayar supir? 
korang boleh baca di entry  Supir Muslim di Bali 


Bila ai check in di The Bali Dream Villa 2 ni , ai tidak lagi menggunakan khidmat Supir.. kenapa? nanti cerita la next entry. nak makan ni. HAHHAHHA

ai makan kek ni tak habis. sebab tak sedap sangat HAHAHA
tapi nampak la effort villa ni nak memenuhi kriteria anniversary kitaorang heee~




Kira kira
Lunch di Malioboro Rp297,850K (covert duit M'sia, RM 103.00)
Tips Supir Ajiz Rp70K  (covert duit M'sia, RM 24.20)
Total RM127.20



tumpang lalu kejap nak iklan iklan iklan ;
             
  boleh call/wasap/sms jika berminat mahupun ingin mengetahui dengan lebih lanjut 
terima kasih korangggg ;))





 * Entry yang lepas * klik untuk baca *

FREE SEATS AIR ASIA | 5th Anniversary kami keee ...... ??

Hari Nyepi Bali




p/s : pendek je entry part 6 ni.
next entry panjang okay ! hihi









Yang rindunya BALI ,
signature ms eida

17 comments:

  1. Hi,Ida. SB Datang bw guna supir ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus supir ni ... ida rekemen sangatt sapa nak pergi bali guna team supir yanto hehehe

      Delete
  2. Hai ida.. saya pon ada ke bali bulan 1/2014 lepas.. Tapi tak rasa seronok cam orang lain. Maybe sebab macam kena tipu dgn supir. Actually dia bukan la supir sangat pon. Member ummi saya yang kenal kan. Dia suka2 je jadi supir. Bawak pegi kedai makan pon mahal, ajak g kedai painting pon dia xtaw. Alih2 bawak g kedai painting mahal giler.. kita ni nak beli, xbeli, beli xbeli, last2 beli gak. lukisan kecik je pon dah 700k.
    Pendek kata nak g mana2 ni kena study betul2 kan.. Bagusla ida buat sharing at least ada gak panduan untuk orang lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. laahhh kene tipu ? alaa siannyaaa.. ida better supir yg bbetul supir bayar mahal pun xpee janji jgn menipu aku hahahahhha.. xpe laa hannah, jadikkan pengajaran k..

      Delete
  3. haih..bile lah nak ke sana lagik.....

    ReplyDelete
  4. IDA NAPA BACA BLOG IDA NI MELEBAR ADEHHHH ..... BAGILAH KURUS JUGAK CAM TUANNYA ... HUHUHU ....

    AKAK BACA JE LAH CERITA IDA NI G LUAR NEGARA , CARI SEMANGAT .. NAK PG KUCHING PUN X PG².. HAHAHAHA .. JGN TERKEJUT .. TETIBA ESOK² ADA ENTRY PG KG HALAMAN IDA PULAK MUAHAHAHAHA ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa saja bagi lebar lagi kak.. hehhee . xpe kak. one sweet day mestii ade rejeki akak pergi luar negara hehehhe

      Delete
  5. nak honeymoon kat bali gak nanti.. weeeeee

    ReplyDelete
  6. bestnye..tazabarrr tggu nxt entry ni..cepat2 ida..

    ReplyDelete
  7. Assalam ida,
    cam nak komen lagik bab orang meja makan sebelah tu
    tapi dah komen dalam FB :P
    so meh akak komen hat laen pulop :)
    ikan masak sambai tu da punya bawang putih oohooiiii beketoi3 he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak,

      hahahahahhaha bagus la akak ni, dua dua kasi komen macehhh ;))

      Delete
  8. cantik la villa tu ida.. tenang damai.. confirm sampai sekarang teringat2 lagi kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pun fifiiiiiiiii adoiyaiii best sangattttttttt villa nii . die paling best !!!

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page