Thursday, June 4, 2015

Percutian Honeymoon ke Bali PART 5

Percutian Honeymoon ke Bali PART 5 |   Bersambung kembali. Maaf tergendala lama hikhik.. Part 5, 30hb Januari 2015 bersamaan Hari Ulangtahun Perkahwinan IdaAndi yeayyy ! Happy 5th Years sayang ~~ happy tak kita di Bali sekarang? aumm aumm ;p  ok dah tak yah melalut kang korang stim kahkahkah!

kemain warna warni poster hihihi




Percutian Honeymoon ke Bali PART 5 |  Macam biasa, bangun pagi siap siap turun break1st . Hari ni kitaorang akan ke  Bedegul - Tanah Lot . . sajaaa ai pilih nak ke Tanah Lot di hari Anniversary . over padahal tak da effect apa pun. kuikuiii ~ Supir kitaorang pada hari ni adalah Pak Ajiz. kan ai pernah bagitahu, setiap hari kitaorang tukar Supir. but ai is okay je janji ada Supir ~ Seawal jam 9am lagi Pak Ajiz dah sampai tunggu kitaorang isi perut dulu.. Perjalanan nak ke Bedegul makan masa selama 2jam30mins. lama giler weii ! kematu gak ah aset ai duduk dalam kereta. muahahhahaha ~ tak tahu nak buat apa, ai mentido ajee... hubby? dia layan borak dengan Pak Ajiz ~ tahu tahu dah sampai jekk. kahkahkah dasar kau ida !


sebelum sampai ke Bedegul, singgah sini. tak de ape.. boringggg  ;p

tepek satu pic.




Percutian Honeymoon ke Bali PART 5 | Nak masuk area Bedegul ni ada fee. Rp 10K seorang. ada apa eh kat Bedegul ni? actually tak pergi pun xpe. . ianya sekadar lebih melawat Pura jek. tapi yang gatal nak pergi tu sebabnya, gambar Pura di Bedegul ni ada di wang kertas Rp 50K. so nak pergi tengok. dan posing sikit sikit ok dahhhh ~ HAHAHAHA alaaaaa macam kita duit RM1 ada gambar Gunung Kinabalu kan? ;p  so korang layan gambar sekitar Bedegul ni okay. hihihi

di pintu hadapan pura puri ~

pose yang teringin nak buat. sama tak. tk de motif sangat hihihi

i lebiuuu uuuu

muahhh ciked ~

belanja lagi

daaaa, you so mak ngah ang ang ang laaaa HAHAHA




Percutian Honeymoon ke Bali PART 5 |  Kat luar area Bedegul ni ada jugak la kedai kedai yang boleh kita cuci poket. ai shopping jugak dekat sini. Dekat sini FM murah ! sila borong................ ai menyesal tak beli banyak sbb ingat sini mahal, Krishna murah. ternyata silap dong dong dongsai ~ 

 satu kemestian



Percutian Honeymoon ke Bali PART 5 |  Perjalanan diteruskan lagi menuju ke Tanah Lot. Tempat WAJIB singgah. walau ianya hanya ada Pura TERBESAR tetapi view dia OHSEM!  korang boleh fefeling photoshoot dekat sini kehkehkeh ;p Nak masuk Tanah Lot kene fee. Rp30K seorang.. lama jugak kitaorang kat sini, aktiviti dia tangkap gambar aje. lepak lepak. tengok gelagat orang hihihi.. agak agak hari dah mendung kitaorang pun keluar jalan jalan kat kedai depan Entrance Tanah Lot tu. bapak banyak kedai. tapi agak mahal. ai ade beli Tshirt BALI. kain dia lawa sangat, mahal ciked. redho beli. hihihihi


kat sini, drebar behenti kat kitaorang, suh jalan masuk sendirii jekk  

Tanah Lot idaman kalbu

ape lagi mula la posing kehkehkeh







mampu siap panjang tembok nak selfie? HAHA



kohkohkoh banyak gila kannnnnn, gambar budak dua orang bertuah ni !
ampun yaaaa
tapi Tanah Lot cantik kan korang?






Percutian Honeymoon ke Bali PART 5 |  Kat sini, hubby beli banyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkk FM untuk kawan kawan office dia. Baru ai tahu FM di Tanah Lot tersangatlah mahal. korang jangan borong sini tau. ai dah terkena. . taknak beli kesian pulak dekat orang jual tu die dah lambak keluar semua FM. huhu. redho jela. kasi rezeki kat orang huuuuu ~ positiffff  ;p  Masa ni dah hujan lebat daaaaa ~ gigih laaa berlari lari anak cari supir sebab dah hujan hihihi.. kalau tak ade hati nak cuci mata lagi... selamat poket aku  ;p

ada seseorang pernah tanya ai, WAJIB ke bagi pada orang lain sourvenir ni?
korang rasa??



Percutian Honeymoon ke Bali PART 5 |  Sampai di Kuta, ai request nak dinner di Bale Udang Kuta. teringin nak makan sini. makan dalam bamboo tepi kolam. ada ikan weii. banyak. besor besor semuanya. geram! goreng pon sedaaaapp ni HAHHAHA. Harga makanan sini standard restoran dekat Malaysia jek. lauk pauk serius sedap meletops nyah ! 


TQ to Supir Ajiz sebab usahakan jugak bamboo ni untuk kitaorang sebabnya masa kitaorang sampai tu bamboo ni dah full reservation.. tapi die sebut Malaysia Malaysia, terus pelayan tu bagi kitaorang bamboo ni hadap kolam wiiii ~

ai duk sibuk order, die asik selfie manjanggggggggg  grrrr  ;p






klasik sangat tempat basuh tangan dia !

cantik kan?


ini dinner kitaorang malam tu. simple tapi sedap ya ampunnnnnnnnnnnnnnnn
makan bertiga sekali supir. kenyang sangat. rekemen kedai ni kalau korang datang Kuta k?








Percutian Honeymoon ke Bali PART 5 |  Settle makan semua dah nak maghrib , ayuh la pulang. Supir hantar ke hotel... nak dijadikkan cerita, malam tu sebelum naik bilik , ai pergi singgah money changer muahahhahaha.. tukar lagi duit ke da? mantik laa nakkk......................... kepingan rupiah makin bekurangan, takut tak cukup sebab ada lagi 3hari kitaorang dekat Bali ni HAHAHHA kan daaaahhh sapa suruh duduk Bali sampai seminggu kan?  ;p  rate yang ai tukar malam tu, 1Juta Rupiah bersamaan RM345. mahal terok ! nasib badaaannnnn .. dah jom balik bilik dan tido !


ni la tshirt Bali yang ai beli di Tanah Lot.
kain dia tebal. tu ai pakai seluar songket beli di Bedegul.


oh ya, next entry ai cerita private villa with pool ni okay?
heaven !!!





Kira Kira
Entrance Fee Pura Kecik Rp15K seorang , Rp30K (covert duit M'sia, RM8.60)
Entrance Fee Bedegul Rp10K seorang , Rp20K (covert duit M'sia, RM5.70)
Fridge Magnet (FM) 4ketul Rp50K (covert duit M'sia, RM14.40 )
Sehelai seluar songket Rp120K (covert duit M'sia, RM34.40)
Buah Markisa Rp20K (covert duit M'sia, RM5.70)
Entrance Fee Tanah Lot Rp30K seorang, Rp60K (covert duit M'sia, RM17.20)
Parking di Tanah Lot Rp5K (covert duit M'sia, RM 1.40)
Tshirt Bali di Tanah Lot Rp120K (covert duit M'sia, RM34.40)
Beli air Rp20K (covert duit M'sia, RM5.70)
35ketul Fridge Magnet (FM) kawan kawan syg Rp455K  (covert duit M'sia, RM130.60)
Dinner di Bale Udang Kuta Rp359,700K  (covert duit M'sia, RM103.30)
Beli dress Rp70K  (covert duit M'sia, RM20.10)
Pertukaran Wang 1JUTA = RM345
Beli jajan RP52,500K   (covert duit M'sia, RM18.30)
Total RM399.80






tumpang lalu kejap nak iklan iklan iklan ;
             
  boleh call/wasap/sms jika berminat mahupun ingin mengetahui dengan lebih lanjut 
terima kasih korangggg ;))





 * Entry yang lepas * klik untuk baca *

FREE SEATS AIR ASIA | 5th Anniversary kami keee ...... ??

Hari Nyepi Bali









Yang akan habiskan this month jugak ! hihi
signature ms eida

16 comments:

  1. Assalam ida,
    syokla restoran tu
    kalo ikutkan mahai gak rege makan diakan3
    tapi berbaloi sebab environment laen dari yang laen kan3

    p/s : akak dah loper la ceritera balik uols yang lepaih2...nak kena repeat baca jap :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak ,

      aah mahal je. tapi rare la tempat ni ida sokaaaaaaa. heeeeeeeeee

      p/s : alaa sorry lama tergendala HHAHAHHAHA

      Delete
  2. bestnya idaaaaaa..
    bila ai is nak pi sana!

    ReplyDelete
  3. rindu nak ke bali lagi bila tengok semua picture ida yg ohsem nie..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. bali best kan. ... ida pun rindu bali. bila laaaa nak sampai sini lagi huhuhuhuhu~

      Delete
  4. cuwidnye uolss..oo bile ckp malaysia dibg layanan special ye?hihi..bgs jgk kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah org indon suka msia datang ahahhahahah ngam ngam soiii ~

      Delete
  5. Kak EIda..syok nya tengok gambar2 kat bali..pape pun thanx ya sebab bg no Pak Yanto..pak ajis pun ada bawa azie jugak..:)

    ReplyDelete
  6. Kak EIda..syok nya tengok gambar2 kat bali..pape pun thanx ya sebab bg no Pak Yanto..pak ajis pun ada bawa azie jugak..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo pak ajis ye bawak? baik kan diaa hehehe

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page