Sunday, June 21, 2015

Kisah Cibu, seekor kucing malang !


Semalam(sabtu 20.06.2015), ai pergi berbuka puasa di rumah emak.. sebelum ai nak gerak tu, adik ai ade wasap suruh bawak makanan kucing lebih sebab nak bagi kucing sakit dekat bawah blok rumah emak. ai pun macam ehh? kucing mana pulak yang sakit ni ? tapi ai bawak jugak laaaaa. sekali sampai je, ai cari kucing tu, sekali nampak dia terbaring jeee.... kucing tu sakit akibat jatuh dari tingkat 4 di rumah emak. erkkk??? apesal boleh jatuh itu je soalan yang keluar dari mulut.... adik ai jawab, ada budak budak dok takut takutkan kucing ni, sergah ke , kejar ke, ai pun tak pasti TAPI kucing ni ketakutan, lintang pukang larik agaknya sampailaa terjatuh dari tingkat 4. hmmm

sampai je kat tempat kucing ni, ai terus bagi makan. okay lapar sangat dia ni. makan sambil baring, maksudnya apaaa???




korang rasa ai nak carut kat sapa agaknya? dah salah kan, mana ada orang berani nak mengaku kan? gasak ahh. tu ko jawab akhirat nanti. ingat anaiya kucing tak dosa keeee?? nampak remeh temeh je hal ni kan? tapi cuba anak ko , aku tolak sampai jatuh dari tingkat 4 , ko rasa apa???? sebab ini kucing, ko rasa "elehh kucing je pun.. rileks ahh" rileks rileks, ko jawab nanti !

kaki tangan xleh gerak sangatt hmmmmm



ai tahu, hubby mesti suruh bawa balik. dia xleh tengok kucing sakit sakit ni.. ai pun ok laahhh kita bawak balik rumah, kita jaga dia sampai sembuh, then kita lepaskan dia balik okay takk? hubby angguk ;)) .... kucing ni sebenarnya dah tak boleh jalan langsung. maybe kaki tangan dah patah. dagu/mulut semua berdarah... masa ai dukung nak bawak balik rumah emak tu, ada kesan darah kat baju ai............... masih berdarah lagi.... mak cakap, kucing ni dah jatuh hari khamis lagi................ adalah seseorang yang bawak pergi klinik tapi just inject tahan sakit je. xde usaha nak pulihkan balik ehhh? okay xpe.. dah tolong bawak pergi klinik pon dah okay... let me do the restttt ;)) ai bukan nak RIAK. nak cakap ai ni bagusnyaa tolong kucing tapi dah naluri ai dengan hubby macam tu.... tak boleh tengok kucing jalanan yang sakitt mesti nak amik dan rawat...... dan ai sangat geram dengan budak budak yang buat kucing ni !!!!....... dan ai update kisah ni bukan nak mempoyokan diri ke hapa, cuma ai berharap ada yang membaca dan SEDAR akan hal hal macam ni JANGAN dipandang REMEH !

 amik kucing ni masuk dalam kotak. bagi makan terus sua ke mulut dia. makan sambil baring. alahaii kesiann sungguhhhhh . . . 


walaupun dia binatang, dia ada rasa sakit tau??



so, ai pun bawak la kucing ni balik rumah untuk dirawat. nak bawak pergi klinik esoknya. nanti ai update lagi kisah kucing ini okay? malang sungguh kucing ni. sikit pun hidup tak kacau orang, tak pasal pasal hilang tangan kaki dahhhh.. suka anaiya binatang . not good laa weii... satu je nasihat ai, korang yang ada anak ni, TOLONG laaa ajar anak korang, sayangi binatangggg walaupun dia hanyalah binatang pada mata korang.. pleasee pleasee. jangan laaa jadik macam budak budak dekat rumah emak ai ni..... okay korang? walaupun korang tak sukaa kucing, tolong jangan layan kucing seteruk macam ini okayyy? tak rugi pun sayang kucing sayang binatang.. tak rugi sesen punnn..... :))


oh ya satu lagi, jangan la terlalu pertahankan anak tu, kalau dah salah tu marah la. ni asyik pertahan je, jadik anak sazali kangg HAHHA.. sampai bila anak tu tak belajar dari kesilapan kan? awak nak anak awak jadik orang ke jadik ^%$#@&*^ bila besar nantiiii? fikirlaaa. dari kecik laa kita nak ajar anak kan???  harap maklum yek makcikkkk makcik sekelian?? sekian.





p/s : ai bagi nama kucing ini, CIBUBU ;))








Yang geram sangatttttt , korang doakan Cibu boleh jalan seperti biasa,
signature ms eida

4 comments:

  1. Dah ada peneman kt rumah :)

    ReplyDelete
  2. InsyaAllah cibu cpt sembuh..sy dtg singgah bw..nice blog! Salam ukhuwah

    ReplyDelete
  3. Alahai... sian cibu... nnti uncle g cebu uncle belikan hadiah utk cibu dr cebu k... hahaha

    ReplyDelete
  4. hurmmm..kejamnye sape yg buat ni..klu xkacau dia, die pun xkan kacau kan?biar Allah je yg balas..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page