Monday, June 15, 2015

#DiaYangKahwinAkuYangPening

#DiaYangKahwinAkuYangPening HAHAHA kan sekarang mana mana ada hastag cenggitu.. ai saja la create kehkehkhehh. tapi sapa yang kahwin? sapa yang pening? yang kahwin tu adik ai. dah tentu laaaaa ai yang pening huuu ~ kemain dia gigih follow jadual akak die yang busy ni semata mata nak slot in ajak pilih baju pengantin same same. hee ~ akak diva sangat ke sampai busy kemahen?? puiiii

 macam xde orang je butik ni?
masuk jam 2pm dah ramaiiiiiiiiii 



semalam pergi Butik Wedding Galore dekat Bangi, banyak sangat baju. pening pulak ai. hikhik. dah la warna tema xde lagi. nak pilih baju baru ada tema. HAHHAH pon boleh itu machem? mak pun ikut sekali. tapi paling rileks sebab mak duduk je kat sofa , mula menjahit kait kait kait, sekali sekala tanya mak " makkk okay tak warna ni?"  mak pun jawab " okayyyy lawa... " pastu sambung mengkait balik kahkahkahkahkah, kau hado mandur ini macam? ;p


ikut plan asal kene cari baju tuk nikah pempuan, sepesalinan lelaki perempuan sebelah lelaki dan perempuan. baiklah ~ percaya tak dari pukul 1pm sampai ke 5pm, kitaorang dok test test semua baju yang mana mata kata lawa............ ai rileks je pilih semua yg mana lawa, paksa adik pergi test. sekali tunang die kene test HAHHAHHA. . lepas dah pakai, kasi tangkap gambar. pastu bandingkan. . hihhi mana tak sampaii 5jam kan?  ;p   

 idea ai tuk nikah.
simple songket
tapi pengantin xmo

 yang ini over tak untuk nikah? hahhahaha

 pengantin suka benor baju ni, 
ai dah rejek awal2
ai is tak minat baju pempuan tu simple sangatttt  ;p

 yang ni beading banyak , tapi colour baju pulak malapppppp



tapi dukacitanya, pengantin suka sehelai saja dari banyak banyak yang dicuba tadi. kohkohkohkoh... jadik la dari tak de kan? nak buat macam mane, baju xde yang WOW sangat hihihihi ~ so next time kita pergi butik lain pulakkkkk. so settle baju yang akan dipakai di pihak lelaki. mahal kan sewa dress sekarang? RM900 sepersalinan sekali aksesori okayyyyyyyyyyyy baiiiiii


balik dari butik, mari mencekik sebab dah laparrrr terukkkkkkk. ai tak makan dari pagi. hikhik.. makan di Nim's Little Island.. review dari adik machem hebakkk sangattttt. tapi not lucky day la semalam. kitaorang datang kelapa habis. cadang nak makan tomyam kelapa, katanya sedap meletoppp! tapi sayanggg kelapaaaaaaaaa habissssssssssssssssss kekekeke...

 tomyam paling WIN~

 warna warni air ~




thanks bride to be belanja makan.
esok esok pergi butik lain, nk makan ape lagi ehhh?
HAHHAHA







Yang busy benornya TAPI sempat lagi update ,
sbb mak cakap kawan mak suka baca blog kita hiks 



signature ms eida

10 comments:

  1. masalah utama bila kita dah kawen kemudian uruskan orang lain kawen, kita yang pening hahahaa

    ReplyDelete
  2. mst ad baju kaler pink..huhu..:p

    ReplyDelete
  3. white simple songket tu lawa la utk nikah...

    ReplyDelete
  4. mohon kakak jgn poyooo sangat..biar pengantin pilih hahahahaha..larikkkkkkkk

    ReplyDelete
  5. Assalam ida,
    akak soooooookaaaaaaaaa sangat hat gambor nombor dua tuuuuuuuuuu
    soh la adik ida amek he3

    ReplyDelete
  6. tapi aku rasa macam lawa-lawa lah baju nya.mungkin aku jenis minat yg simple kut

    ReplyDelete
  7. hahaha... ida ni mengimbau kenangan lama ni... best kan boutiq hunting ;-)

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum...lm x singgah sini ;)suka tgk bj songket hijau tu cuma bj pompuan mcm simple sgt ...

    ReplyDelete
  9. kalau urus orang nak kahwin.. mesti rasa macam nak kahwin lagikan...

    ReplyDelete
  10. haah..dress putih yg ke2 tu cantik tp mcm sarat pulak klu buat nikah..ijau yg bwh nmpk malap..tp ok je ida..klu pengantin dh pakai naik la serinye nnt..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page