Thursday, May 14, 2015

Resepi Pisang Goreng Butter



Ai kan tak makan nasi memalam. kadang kadang boring pulak asyik buah yogurt pratha. . perut cakap boring !!! Tapi kene isi jugak perut memalam kang pepagi hari esoknya ai melantak banyak pulak kekeke ~ so, dapat idea resepi ni ntah dari mana pun lupaaaaaaaaaaaaa  ;p kenonon resepi menu diet. eh diet ke ehh kalau macam ni? HAHAHAHAHA

Pisang Goreng Butter
Pisang
Butter
Fresh Milk sepatutnya TAPI ai derhaka tukar Susu HL Coklat konon nak cari yang Low Fat kekdahnya hikhikhik  TAPI sebenornya ikut tekak korang nak letak susu apa okay? janji boleh telan hihi

 the bahan bahan
simple. murah. mudah cari.


 Step 1 : Cairkan butter dalam pan

 Step 2 : Masukkan pisang. Potong serong dulu tauuu
kecik ke besar ikut ikut suka korang

 goreng sampai kuning kuning garing garing SEDAP !

 Step 3 : Angkat pisang yang dah siap goreng tadi. Then curah je susu atas dia. 
SIAP UNTUK DIMAKAN yeayy !



Simple aje dinner. janji perut berisi dan ai tak perlu makan nasikkkk HAHAHAHAHA.. 
SELAMAT MENCUBA ! 








Yang esok nak try susu biasa pulak heee~
signature ms eida

20 comments:

  1. wah... senang je ni..manis sangat tak kak? kne mkn panas2 or xpe tunggu dulu. sbb takut susu kembang lak dlm pisang

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak manis pun... mkn panas2 sedap hehehhehehe

      Delete
  2. semua jenis pisang boleh ke ida?? cam menarik je resipi simple..

    ReplyDelete
    Replies
    1. belasah kan jee semua pisang, no rules hehehehhehe

      Delete
  3. Assalam ida,
    semalam akak nengok dalam fb ingatkan pengat pisang :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak,

      kohkohkohkh aah mmg ramai ingat pengat pisang, ida pun tak tahu ape nama resepii, main hentam sajooooooooooooo

      Delete
  4. Perghh sedapnyaaa kak.. nampak lembut jeeeee pisangnyaa.. arrghhh balik ni nk try buat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah lembut sbb pisang dah lembik sikit HHAHAHHAHHAHHA

      Delete
  5. patuttlah ida makin kurus tgk kat ig, mmg x salah kt pandang.. bukan kamera trickkan.. kan .... susu HL ni bgskan ada asid folic kt pun suka ... hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahakhakhakh kurus celah manaaa kakkk hahahhahahha.. aa ida suka minum HL sbb ada asid folic. plus die rendah lemak heeeeeeeeee

      Delete
  6. aiyakkk..baru je wat cekodok pisang kt umah sebab pisang tu x berusik dh bape ari..klu tgk resepi ni awal2 blh buat..sonang yoo..

    ReplyDelete
  7. ok.. smlm beli pisang.. fresh milk memang ade kt rumah.. mlm ni blh try..

    ReplyDelete
    Replies
    1. okayyy sila... cmne dah buat? sedap tak? kene tekak tak ? heeeeeeeeee

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page