Tuesday, May 5, 2015

Nasi Kukus Sedap di Selayang | Azul Authentic Nasi Kukus



Nasi Kukus Sedap di Selayang  |  Azul Authentic Nasi Kukus  |   Cuti panjang empat hari yang lalu korang pergi mana? ai tak pergi mana mana. sadis kene kerja. hukhuk. tapi sempat gak la velanja perut makan sedap sedap heee ~ dekat mana? makan apa? Nasi Kukus area Selayang.. ai penggemar nasi kukus ayam berempah tau. kalau pergi mana mana pasar malam kompem cari nasi kukus dulu. al maklum la nk mengukus kat rumah ai is malas hikhikhik ~ dijadikkan cerita, bila #KelabBloggerBenAshaari ajak pergi makan dekat Azul Authentic Nasi Kukus, laju laju terus "saya setujukkkkkkk" HAHAHA  *dasarkakimakan lepas tu komplen dahgemuk acena?*  ;p

sampai sampai terus selfie? hmm hmm blogger sangat!




Nasi Kukus Sedap di Selayang  |  Azul Authentic Nasi Kukus  |   Hari kejadian Sabtu 02May2015 , kitaorang sampai di kedai. oohh kedai ini baru dibuka. dah tentu tentu bebas GST yes ! sekarang nak cari port makan kene cari yang TAK kene GST kens. barulah dikatakan pemakan yang bijak ehhh  ;p Sikit pun tak sesat . Lokasi Kedai Azul Authentic Nasi Kukus senang nak cari, search je waze Fakulti Perubatan UTM Kampus Selayang ataupun Dewa Ideal Convention Centre Selayang. Kedai Azul Authentic Nasi Kukus betul betul di shoplot yang terakhir itu. parking mudah dan banyak dont worry ;))

 berhampiran dengan Kampus UITM Fakulti Perubatan, Selayang

 bersebelahan dengan Dewan Ideal Convention Centre




Nasi Kukus Sedap di Selayang  |  Azul Authentic Nasi Kukus  |    Apa menu yang disediakan di sini ? sudah tentunya nasi kukus. paling sedap katanya nasi kukus ayam berempah. rempah resepi rahsia hihihi. tapi yang paling BEST in the world, santan yang digunakan rendah kolestrol ye.. kene la dengan jiwa diet kekdahnya hihihi ~ selain dari ayam berempah, ada nasi kukus daging kerutuk, nasi kukus ikan keli berempah, ouh ya kalau korang tak nak makan berat macam nasi tu, sini juga ada mee kari telur separuh masak. dap dap dap. ada rojak buah dan PALING BEST is Coconut Shake dan Air Float. panas panas bayangkan, air float ni masuk dalam tekak? mahu minum sambil pejam mata tahukkkkkkk

nasi kukus

 mee kari superb !

 nasi kukus daging kerutuk

 nasi kukus ikan keli berempah

nasi kukus ayam berempah

rojak buah

coconut shake dan float

senarai harga minuman yang ada

senarai harga makanan pula ;))




Nasi Kukus Sedap di Selayang  |  Azul Authentic Nasi Kukus  |   Serius ai dah rasa nasi kukus ayam berempah, *please mintak kuah banjir, kuah dia tersangat laa kena dengan tekak ai* siap pergi mintak tambah kuah okay ! HAHAHAHA.. Menu disini berkonsepkan selera pantai timur Kelantan , no wonder ai diberitahu bahawa segala rempah ratus diimport khas dari Kota Bharu Kelantan.... okay okay patut la sedap heeee ~ 

 pada hari itu, hubby pilih untuk makan nasi kukus daging kerutuk

 my favourite all time. Nasi Kukus Ayam Berempah. kepak lagi hikhikhik
yums...... sedap sangat sampai habis kuah dia licin ai hirup 

siap request untuk tambah kuah lagi padahal nasi dah nak habis kekkekeke ~




Bukan itu saja korang, isteri owner kedai ni kan, ai panggil Kak Adda je, pandai buat cake, dessert. serius sedap.. pastry chef babe.... semua cake dessert dibuka untuk tempahan okay. korang pergi kedai nak makan cake memang tak da la jawapannya dia hihii. call dulu tempah baru boleh makan yeekk ;p


antara dessert yang ada untuk menyambut 
kedatangan #KelabBloggerBenAshaari hee~ ,


 Kek Daim ni. superb sedap !!!!!

 Kek Coklat Moist Strawberry Blueberry . 
coklat dia sangatt sedapppppppppp ! sehingga jilat sudu ai hikhikhik ~


 ada juga cookies untuk dijual. 


jemput makan semua? ;p

 dessert for me.. diet? esok laaaa 
HAHHAHHA

kenalkan korang, ni Kak Adda
call dia untuk tempahan ok?

Utk sebarang cake dan dessert korang boleh tengok di



 ok geng makan nak balik daaaa ~ hee.. Thank you Azul Authentic Nasi Kukus  for having 
#KelabBloggerBenAshaari yeayy ! Semoga maju jaya !





Info :
Azul Authentic Nasi Kukus
No.47 Jalan PS8 Prima Selayang KM15
Jalan Rawang 
68100 Bt Caves
Selangor

Operasi time 10am till 6pm
Dibuka setiap isnin hingga sabtu
AHAD TUTUP


Khidmat Delivery korang boleh call, 
019 633 9005 | 018 369 8456


berminat untuk bekerja full or part time di Azul Authentic Nasi Kukus ?
call 019 633 9005 | 018 369 8456 ;))






Tak pekena SASAU , Kena MENGIGAU










Yang nak repeat lagi, sapa nak follow? jom ;p
signature ms eida

16 comments:

  1. entry ni buat saya lapar la kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa maaflahhh .. ape lagi pergi la serbu kedai nii hehehheee

      Delete
  2. aiseyyy..mee kari telo sparuh masak?acaner tu?tgk gmbr telo tu..perghhh..caner die buat tu..
    makaiii terliur btl tgk kek coklat moist tuu..tapiiii jauhhhh..huk3..
    kek daim tu mati2 ingtkan tiramisu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa pelik tapi benar.... one day datang la makan sinii rasa sendiri. xpe jauhh datang makan berbaloii sedappp murahh heeeeeeeeeeee

      Delete
  3. terliur tgk kuah melimpah ruah tu hahahahaaa

    ReplyDelete
  4. Happening baca blog ida ni tau...hehehhe seronok jumpa geng buat food review nasi kukus...meriahhhh sgt2...sampai cawan jatuh, semua nak jatuh gara2 anak blogger berang lambat bg makan hahahhaha...apa2 pun gopro ida mmg win sgt2...Tenkiu dik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhah anak blogger sape ntahhh tu hikhikhikhik.. nti kita jumpe lagi ye kak !

      Delete
  5. Aku kalau wife si Mat ni buat entri makan-makan, boleh meleleh air liur. Tapi sayangnya, last month pergi Hosp Selayang, belum ada entri ini. Maybe next week aku cuba. Terima kasih buat org lain kecur air liur. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahahhahahhahhaha... nasib la kan? ai suka makan pastu gemok. pastu ai ajak sekali orang lain gemok sekali mauhahahahhahaha

      Delete
  6. Assalam ida,
    sambai ateh nasi tu nampak meleleh laaaaaaaaaaaaaaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak,
      mai laaa KL kakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

      Delete
  7. Replies
    1. eceh kyle. eceh macam tak makan jugokkk ;p

      Delete
  8. tq for the wonderful food entry.. sedak nyo.. nk try ni.. let me try.. I am purely kelantanese ..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page