Wednesday, May 6, 2015

Meriahnya KBBA Blogger's Day Out ! Tak tipu !

 


Tamat sudah KBBA Blogger's Day Out (KBDO) yang diadakan pada Ahad lepas lepas (26April2015) . . soorry busy ciked tu yang update lambat ciked hihi~ meriah sangat tau KBDO tempoh harii ! ada yang datang dari Perak, Melaka, perghh gigih korang.... kebanyakkan dari KL dan Selangor. haiii korang semuaaaa ! Dah kenal kan? hee ~ keep in touch ya! KBDO yang diadakan di Kelab Komuniti Taman Tasik Cyberjaya bermula seawal jam 7am. disebabkan ke-eksaited-an kitaorang , kitaorang adalah golongan orang yang datang awal HAHAHAHA.. teruja kan!

 welcome !

 with the banner yeayyy !





Sampai sampai lepak lepak tunggu yang lain lain sampai sesambil berselfie. register nama dengan urusetia yang bertugas (syabas urusetia and the geng!) Register je nama terus dapat T-shirt yang disponsor oleh Cosmoderm dan Goodies Bag. Apa ada dalam Goodies Bag? machem machem ada. . thank you all the sponsor weeeeeeeeeeee ;)) masa register tu jugak kitaorang diberi kumpulan. ai dapat Team Blue yang mana dalam group ada 8 orang.

 with hubby. thanks support aktiviti binik mu ~
pic da bomb by boni kacak. hetchyuuu~

 item dalam goodies bag. thank youuuuu sponsor ! semoga murah rejekiiii !

 coklat jar ni pun adoooo !
sedap yaaaaaaaaaa ampun korang !! seriussssssssssssss


 Group Blue Team - Abg Fazrol - Cikali - Kak Anil - 
Kak Ju - Helena - Rara/Lan - Iena - me/hubby

 are u ready for the games? hiiii ~





Seramai 80 orang yang datang memeriahkan suasana. para keluarga pun ikut sekali join. ai? dah tentu bawak sekali hubby yang tercinta. mana boleh tinggal... aktiviti yang dia suka ni. ada paintball kegemaran. hihii ~ Berikut adalah tentatif program :

7.00 - 8.00 pagi:
Pendaftaran dan sarapan pagi
8.00 - 9.00 pagi:
Taklimat, bacaan doa oleh Abang Huszaini
 ucapan dari wakil Kelab Blogger Ben Ashaari (KBBA) iaitu Lan Careno
 Senamrobik by Fatin Bella and team
9.00 - 10.00 pagi:
Golf ala Bloggers
10.00 pagi - 12.00 tengah hari:
Badminton ala Heboh
Open Go-Kart
01.00 tengah hari -  2.30 petang:
Rehat/Solat & Lunch Sponsor oleh Bayou Cafe, 
2.30 - 5.00 petang:
Paintball Captain Attack
5.00 petang:
Majlis Penutup, Penyampaian Hadiah, Cabutan Bertuah
 dan Ucapan dari Pengasas KBBA - Ben Ashaari



Aktiviti dimulakan dengan Taklimat dari Urusetia dan bacaan DOA.. Lepas tu, ayuh kita ber-SenamRobik lead by Fatin Bella and the team. disebabkan pentas kecik, hanya Boni dan ST bersama sama dengan aten atas pentas. kami yang lain lain ikut kat bawah heee ~ suka laa rara sebab dia memang taknak dok atas pentas HAHAHAHA . . . boleh tahan senamrobik berpeluh tiak semuaaaa.............. cair make up! kekekkke ~

 urusetia

 hot couple hikhik

 selfie ciked sebelum mula

 tekun dengar taklimat ke 

 taklimat dan doa dulu yukk

senam robik habis cair make up che taaaa ~ ;p





1st Game : Golf ala Bloggers

Dari rumah memang dah aim nak main golf ni. tak pernah pegang kayu golf weiii hikhikhk ~ mula mula penerangan diberikan oleh Ned wakil Kelab Komuniti Taman Tasik Cyberjaya. rasa macam alah senang je ni. pukul je bola tu. pemenang akan dipilih dari bola yang paling dekat dengan Bendera Putih di tengah tengah padang golf .. tapi percayalahhhh korang, ingat senang ke nak pukul bola golf tu? ada yang pukul angin okay ! HAHAHAHAHA tapii ai is teror sikit, sekali pukul je terus melanting bola golf tu melayanggg jauhh nun disanaaa.. yes ! bak kata aben a.k.a Ben Ashaari "janji kenaaaaaaaaaaaaaa" kah ! kah ! kah !

 bola golf siap sedia di pukul ~


eceh gaya si pemukul ~ sib baik tak pukul angin ye aben hihi~



2nd Game : Badminton Ala Heboh.

Mahu tak heboh, cara permainan dia begini, satu pasukan hantar 6 orang. tapi main badminton dengan menggunakan 1 raket SAHAJA. Kau dah kenapaaaaa? ai pelik bebenor. dah kenapaaaa? macam mana nak main? kikikik... ada sebab rupanyaaaaa aben buat gini..  Aben nak tengok dalam group ada sepakat ada kerjasama antara ahli kumpulan then ada strategik, baru lah ada kejayaan hihihi ~ bagus bagus. dan ada tiga pusingan yang mana melibatkan Team Blue, dua darinya kami menang yeayyy !!!! SEPAKAT MEMBAWA KEJAYAAN heeee ~ pandai korang atur strategik kens!

 tergelak je lebih 

 mantik laa nakkkk game gini gayanya 
memang heboh ! satu dewan !

gegadis Cosmoderm. hihi





3rd Game : Go Kart 

Acara yang dinanti natikan oleh semua. semua pakat pakat isi nama tak sabar nak jadik Dominic Toretto hikhikhik ~ bukan kali pertama ai main. dah pernah main dekat Genting , go kart yang 30km/j tu HAHAHAAHA pastu main dekat mana eh? dah lupa. tapi syoknya Go kart dekat Kelab Komuniti Taman Tasik Cyberjaya ni, litar dia bercorner corner syok ah layaaaaaaaaaaann kekeke ~ sapa tak main is rugi c.c raraaaa   hihihii ~  macam biasa, diberi penerangan terlebih dahulu. apa apa jadik tanggung sendiri. apa apa kerosakan sila bayar HAHAHAHA . .  serius memang syok habis ! wa layaaaaan cakap luuuuu . . rasa nak repeat lagi ! jom sayang ? dekat je dengan rumah kita nii heee ~

 
 pape pun mulakan dengan DOA   ;))

cuaca baik untuk kami race ! hikhik

 Letty anyone?    ;p

 boleh nampak tak pengganti Paul Walker? kah kah !

Dom - Brian - Han    ;p

 Team Fast 8 katanyaaaaaa krikk krikk   ;p








Lepas je habis aktivit go kart, eh tetiba jee perut is meminta minta di isi. macam tahu tahu jekkk ;p Lunch hari ni disponsor oleh Bayou Cafe Kelab Komuniti Taman Tasik Cyberjaya. full entry nanti la ai buat sebab banyak ni nak cerita pasal cafe superb ni .. makanan dia sedap bak hangggggg.. hanggg terus perut kuu kekenyangan kekekke ~

 ina, kau nak makan ke nak selfie? hikhik

 full entry coming soon ya?

 cuaca panas that day. ada yeogurt, legaaa sangatttt tekakk nii hehe

 dimana mana kami ada

 disini pun ado ~

pavlova by sugarlandbyrara sedap bak hanggggg ... nak order? 
pm Rara FB: Safura Fadhlan yekk




Main game dah. Makan dah. Korang yang nak solat, surau disediakan. tak de masalah. selesa.. nak pergi mandi pool pon boleh semua ada.. cuma pool dikenakan bayaran RM5.30 per entry. nak mandi sila bawa pakaian mandi yang bersesuaian yek. nak bawak anak anak pergi playgorund pon boleh. FOC je. nak pergi menyado kan diri pon bolehh di GYM yang disediakan. macam astro lah Kelab Komuniti Taman Tasik Cyberjaya ni, machem machem adooooooooo ~  ;p

 ai bagi senarai harga siap siap ya


 per entry RM5.30 jek. boleh la yang dekat dekat bawak anak anak mandi pool siniii ~

surau disediakan bersih selesa.


4th Game : Paintball Captain Attack

Okay Paintball ni memang ai sub kan ke hubby. ai is takut kene tembak kekeke. korang nak cakap apa, cakap laaaa. ai memang taaaakkkkk kann main ! HAHAHAHA. . hubby suka la. jiwa dia. kemain dia berplanning dengan group dia. Team 1 kekdahnya.. siap ai tanya, kene tembak tak? dia cakap TAK pun. amboii angkuhnya hihihi.. tapi seluar kotor habis, sliding katanyaa.. jangan tak tahu, dak dak KBBA main paintball dalam hujan woooooooooo. huuu ~ tapi nampak la have fun diaorang main . hubby cakap " semua sporting kene tembak. kene merangkak terbaring segala. tak de pun heart feling " ecehhh.. dah semua yang main tu kaki paintball harus laaaaaaaaaaaaa well KBBA kan ;p

 ni padang pertama

masa ni cuaca cerah lagi , tapi ntah macam mane sepuluh minit kemudian, hujan turun dengan lebat huu ~ tapi best pulak main tembak tembak dalam hujan ye? ai is OP jekk

 ni padang kedua. main tembak tembak celah kayu pulak. lagi besar ni. 
sampai ke belakang dia punya kawasan.





Selesai semua acara dalam pukul 4pm lebih, terus ke acara penutup. ala dah habis ke? tak puas enjoyy tak puas gelakkk tak puas gosippp huuu ~ . . Acara Penyampaian Cenderahati (Limited Edition) kepada semua bloggers yang hadir. . dapat badge n FM okay ! suka sangattt ;)) Lepas tu Aben a.k.a Ben Ashaari memberi ucapan sikit. alah, touching nyaaaaaaaaa ucapan ringkas tu. petikan ucapan begini "KBBA bukan milik Ben Ashaari seoarang tapi milik bloggers yang berada di bawahnya..." Kata beliau lagi "kita buktikan kita bukan kelab sekadar mencari job tapi kita adalah FAMILY KBBA!" sobs sobs sobs ... Terima kasih Ben Ashaari, terima kasih urusetia, terima kasih hubby, terima kasih kawan kawan baru di KBBA. Kita satu family ! Semoga ikatan ukhuwah yang terjalin ni kekal sampai bila bila. no heart feling... mucho mucho loves korang semua ! ;)) 


yeayy dapat FM dan Botton Bagde  ;))

cantik kannnnnnnnnnnnnnnnn



Acara dinantikan acara lucky draw. ai dengan rara kemain memekak nk menang alih alih tak dapat pun HAHHAHA but is okay ;)) TAHNIAH pada yang dapat wiiiii ~ acara last harus la bergambar beramai ramaiiiiii.............................. ! macam macam gaya keluar. hikhikhik..



 dasar blogger krikkk
kaki selfie !

 pon boleh. pose sapa PALING WIN? hihi

 dari boni kacak yang kaki selfie . dua monopod dalam 1pic hikhikhik




Last but not least, tanpa mereka, tidak meriah la Acara KBBA Blogger's Day Out ini, terima kasih wahaiii semua sponsor kamiii. anda semua terbaik ! semoga murah rezeki dan sponsor lagi hikhikhik ;p


Thanks,



Serius, bagi ai,  Kelab Komuniti Taman Tasik Cyberjaya *klik ni sangat BEST, semua ada. sangat memudahkan kita bila nk set up Hari Keluarga ke, Reunion ke, Tournamen ke, mudah mudah sangat ! semua all in dalam satu tempat ;)) nak sewa dewan kahwin pon boleh koranggg . sediakan pengantin jek hihihii ~  Nak booking korang boleh pergi Website KKTC *klik





Yang berharap next year ada lagi ye aben? hihi
signature ms eida

10 comments:

  1. Replies
    1. kannnnnnnnnn harap2 next year ada lagii wiiii ~

      Delete
  2. meriahnya...seronok semua orang;)camne nk join kelab ni ye

    ReplyDelete
  3. hahaha..
    dr awal bace antry ni spi abis asyik nk gelak je..
    happenning gilosss..kalau tiap thn cmni best la..
    pastu tiap2 thn dpt lucky draw..haha..xpe la ida..bkn rezeki..yg penting hepiiiiiii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha tiap tahun dapat? ida tak pernah luck! hihihihii

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page