Monday, May 18, 2015

Kedai Buger Sedap SgBuloh | A&J BurgerGrill





Kedai Buger Sedap di SgBuloh  |  A&J Burger Grill Sg.Buloh  |  Kalau bab makan, ke hujung dunia pun ai sanggup kehkehkeh. eh ni kira hujung dunia tauu sebabnya Kedai Burger ni di Sg Buloh, rumah ai di Bandar Tun Hussin Onn. sanggup ke idok? demi mu burger grill.. gigih datang sebab dengar cerita sedap sehinggaaaaaaaa nak datang lagi dan lagi dan lagii heeee ~ betul ke?


Jadiknya, 9Mei2015, geng blogger kaki makan datang buat review di A&J Burger Grill Sg.Buloh,  walaupun jauh, still jadik orang pertama sampai hee~  datang je ai snap snap picture , machem biasa ;p sempat jugak interview sikit sikit owner. eh owner hensem patut burger sedap eh eh kaw ida! HAHAHAHA . . Owner yang dikenali sebagai Abg Johar dan lagi seorang Abg Acot.. so A&J means nama mereka berdua lah heee ~ Actually A&J Burger Grill dah lama menapak dalam bisness burger ni, start 20.10.2012 lagi.. dah dekat dua tahun lebih da, arghhh ruginyaaa baru tahu kedai ni. kalau tak mesti dah serbu hari hari hehehehe ~ Kalau datang kedai diaorang, ada seramai 7 orang staff dah. Abg Jo cakap dulu, dia dengan partner je yang berniaga. kedai pun kecik je, satu kanopi satu meja. sekarang cuba datang Kedai A&J Burger Grill ni, banyak mejaaaaaaaaaaaaa  dahhhhh


okay jom tengok menu apa yang ada,
sebelum pape, ini harga . yang paling BEST nya kedai ni dari kaca mata ai lah kan, semua set burger dia ada French Fries dan siap siap air lagi. senang ! jimat ! kan?

still ada jual burger ramly. macam macam jenis burger ada. tapi ramly dah biasa kan?
try pulak burger RGB or Monster, lain ciked ~

Monster Combo RM13
selalu orang amik set ni sebabnya dapat burger, dapat meatball. lengkap dah kiranya!
 siap wedges


RGB Burger (Rasta Grill Burger)  RM21.90
 Couple Set (untuk dua orang makan)
Dua Burger RGB + Fries + MashPotato + 2sup with garlic bread + 2 gelas air yang ditetapkan

(Air yang ditetapkan adalah air kordial cth : Sarsi, Sirap, Oren, Anggur, Teh O dan Air Limau)


Combo Platter RM12 (daging sahaja) dicreate khas untuk mereka mereka yang TAK suka makan roti. sebab set dia xde roti. its just daging. serius cakap, daging die memang sedap !!!!!!


Naked CCB ( Crispy Chicken Goreng) yang ini pun sama set dia tak roti its just ayam crispy. boleh tahan sedap rangup !!! RM 11.90


RGB Combo RM11.50
Saiz Burger RGB kecik sedikit, ada wedges + meatball


Oblong RM5

Hotdog Jumbo RM5.50


Chicken Grill RM11 , set ini tak da air . 


Rasta John - mcm roti john. RM7


Set Meatball - ada meatball, wedges dan salad
Set Meatball 10biji - RM7
Set Meatball 15biji - RM10
Set Meatball 20biji - RM13




Abg Jo. salah seorang owner. owner sendiri dok grill burger daebak!





suka nya ai dengan kedai anak melayu ni sebabnya, siap ada tabung kucing. selalu kita nampak tabung untuk surau la, anak yatim la, kucing xramai yang buat kan? perlu jadik ikutan ni!!!! bila ditanya kenapa ada tabung kucing? rupanya banyak kucing yang datang makan dekat sini. ada makan meatball, makan chicken gril. wahh !!! 


murah rezeki team A&J Burger Grill bagi kucing makan.. xpe kucing bawak rezeki . ai sendiri pembela kucing.... ;)) kucing ni terapii ewahhhh ;p



ruang kerja. simple. tapi bersih. 



Aktiviti makan ! semua burger ai rasa. boleh tahan sedap. kenyang.. tapi itulah, malam tu panas sikit. so berpeluh peluh sikit time makan tu. Abg Jo nanti pasang kipas ehhh. ewah ewah kemain main requestt HAHAHAHA..

makan makan lepak lepak
sesuaii jadik port malam minggu  ni heee ~


 


Korang boleh jugak tengok menu menu lain di FB A&J Burger Grill *klik  OR IG A&J Burger Grill *klik . . selak selak galeri tu kompem korang akan terliur ! hihihihi





Korang yang duduk berhampiran dengan Sg.Buloh, boleh la datang try rasa Burger, produk Anak Melayu, A&J BurgerGrill .. sokong sikit ! kalau kita tak sokong sapa lagi kan? tapi menu memang sedap. portion besar. harga mampu bayar bagi ai. . serius boleh datang lagi kedai ni bila ke area Sg Buloh. rekemen korang jugak !!  Thanks Sheila coz invite ida ;))  Thanks team  A&J Burger Grill... keep it up ! keluarkan produk banyak banyak lagi yek. Semoga berjayaaaa.. hmmmm .. kenyang ida malam tu heee ~ thanks semua!

Bloggers with Crew A&J Burger Grill
Blogger yang hadir pada malam tersebut
Ida - Nadia - Broframestone - Sheila - Sally



Info, 
AHAD TUTUP

so datang beramai ramai tauuu !






Yang pasti akan datang lagi,
signature ms eida

20 comments:

  1. Favorite Sally, Rasta John (Roti John), A& J Chicken Grill, dengan sosej Monster....Sally makan tanpa penuh penyesalan walaupun jam dah menginjak pukul 12 malam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahhahhahaha supper kita over sangat !!! HAHHA tp mmg sedapp si AnJ burger ni! nnti nk repeattt !!!

      Delete
  2. Thx sebab sudi review kedai kami.. pada yg lain, boleh contact no ni utk keterangan lanjut. 0192880209 / 0192192219

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ abg jo, sudi invite sudi melayan heheheheh . semoga terus suksess yaaaa ;))

      Delete
  3. Oh My! Terliur dah ena ni.. sedapnyaa tengok burger tu semua.. nanti lepas exam nak kemarilah

    ReplyDelete
  4. hantu burger!!! senang cite apa2 western food sila serahh je kat hakakk.. sedapp nye ida.. nampak juicy

    ReplyDelete
    Replies
    1. maii laaaa yoorin. memang sedap bak hangggggg

      Delete
  5. meriah betul cheese tu..dpt yg combo tu pun dah kenyang kot hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnnnnnnnnnnnnn.. ala lapaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hihihi

      Delete
  6. abg A&J pelisssss bukak cawangan area Kajang/Bangi/Putrajaya..murah yg amatttt..sume nnmpk sdp2 plak tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahahhaha pm pm abg A&j. mmg murah . portion besar gabak lak tu, kenyangg super duperrrrrr

      Delete
  7. Assalam ida,
    waaaaaaaaaaaa
    meatball slurp3 gambor dia :P

    P/s : gambor last idah selim weeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam,

      sedapppppppppppppppppppppppppppp meatball die. ala ala ikea hihihihi


      P/s : siyes? kemban kejap HAHHAHHA

      Delete
  8. sedapnyaaa. tapi jauh nk g :(:(:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. alolololollooo siannyaa sabar ehh . nnti mai KL jgn lupe singgah heeeeeeeeee

      Delete
  9. burgers nampak sedap sungguh... tabung kucing tu yang paling awesome sekali kan

    ReplyDelete
  10. ok.. macam nak kene pergi sungai buloh je.. semue sedap.. combo platter macam paling menarik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua sedapp semua sedap . HHAHA nnti pergi jgn tamak order semua yekk kekekkee pecah perut makan kanggggg

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page