Monday, May 25, 2015

Cafe Nora Danish | Kopi Xoxo Bangsar


Cafe Nora Danish |  Kopi Xoxo Bangsar  |  dah lama aim nak pergi sini. biasalah food hunter. tengok je dekat IG mana mana cafe sedap sedap terus aim nak pergi. pergi sendiri bayar sendiri, jangan nak panas sangat laaaaaaa? hikhikhik . . .  Lokasi di Bangsar. tempat serabut banyak kereta HAHAHAHA redho pergi redahh jugakk.. ajak sekali geng kembar yang lain.. 

dari dalam kereta ai snap gambar ni. ok dah sampaii. 
banyakk keretaaaaaaaaaaa . . . parking sini susah ya amat !!!




Cafe Nora Danish |  Kopi Xoxo Bangsar  |  walaupun niat di hati nak selfie dengan Nora Danish (jika dia ada) tapi malangnya dia tak da, tak koser la nak stalk dia ade ke tak. just ada selfie. tak da xyah . yang penting, motif ke sini adalah Bubur Betty dan Pisang Cheese The Gorpis kehkehkekheh . . .  sampai sampai je mak aiii? ramainyaa umat manusia.. tempat dia tak da la besar mana. so, bile ramai orang, aku rimas HAHAHAHA . . meja penuh. so duduk sekejap tunggu giliran meja.. tak sampai 15minit , ai dah dapat meja. . cara order sini adalah pergi ke kaunter order dan terus bayar. ok? menu ada di kaunter nanti......

 suasana di dalam kedai.. pada petang ahad  


Apa yang ai order di Kopi Xoxo ni?

 of course, Bubur Betty untuk ai..
actually yang jaga kaunter masa ai datang tu Betty. ni menu dia lah ni
BUBUR BETTY ni TERSANGATLAH SEDAP ok !
Rekemen korang order !

 Dried Chilli Chicken untuk hubby ku..
Hubby cakap pedas sikit. set dia ada nasi dan telur mata ;))
yang mana ada set mesti ada nasi dan telur mata


 Hot Hazelnut Latte for me
dekorasi meja, pinggan love, semua cantik !!! cozy 


 Cheezy Beef Burger ni yaya order. yaya suka benor dengan burger ni. sedap katanya. itu air namanya Kopi Xoxo. Ai rasa jugak, perghhhhh sedap ! minum dalam kole  ;p



dan ini MOTIF utama dia, 
THE GORPIS weehheooooooo !

 Pisang cheese The Gorpis. kitaorang order semua flavour one set setiap satu HAHHAHAHA
TAMAK !!!  Ada 4 flavour, sepinggan RM8. Kalau nk Platter pun ada. campur semua flavour RM13.. puas sangat hatiiii perut semua dapat makan. dah lama teringin ni!!  ;p




ada banyak menu lain selain menu yang kitaorang order, 
nahh gambar untuk korang,

menu di Kopi Xoxo
order jangan tak orderrrrrr   ;p



sambil makan sambil chatting. kalau lengkap satu geng ni, mesti lagi syok hihi.. dalam pemerhatian mata ai, cafe ni ramai gila orang serbu . biasalah cafe retis kens . . . so korang sila datang awal kalau tak nak tunggu lama. masa kitaorang tengah makan, ramai gilaaa yang tengah menunggu... dan harap bersabar menunggu Pisang Cheese tu sebab boleh tahan lama. tapi ai is sanggup je sebab penantian ku berbaloiiii sedap ya ampunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn. tolong pergi cuba makan ye?



 apo dio lah mek ni cuba lakukan? hihi


cukup dua jam kitaorang melepak dekat sini, moh la kita bangun dan bagi peluang pada orang lain pulak. heee ~ akhir kata, nak repeat lagi cafe nora danish ni? OF COURSE !!! sebab The Gorpis dan menu lain yang tak sempat nak order. hihi cumanya, ai akan datang awal sikittt pukul 1pm dah terpacak nanti depan kedaii muahahhahhahahha ~

 till we meet again heee ~ muka ada senyum


Info
RUMODA
No.3, Jln Riong, Off Jalan Maarof, Bangsar.
(search waze : Kopi Xoxo)

Isnin TUTUP
Selasa - Ahad
12.30pm - 9.30pm


p/s herot herot tudung dapat makan The Gorpis ni hihihihi  ;p




UPDATE JUN2015
ai ade datang lagi sekali ke Kopi Xoxo last week
kali ni parking amat mudah sebabnya sudah ada Vallet Parking. just bayar RM5, serah kunci kereta dan diaorang akan park kan untuk kita.. ;))






Yang pasti akan repeat lagi !!!
signature ms eida

32 comments:

  1. boleh tahan jugak ramai orang kan...sedap,kena dengan harga so far ok je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg ramaii boleh tahannnnnn..... harga ok murah jugak heeeeeeeeeeeeee

      Delete
  2. belum jumpa lagi goreng pisang cheese yg sedap... yg pernah mkn smue ampehh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius the gorpis mmg sedap lan.. pergi laa makannnnnn

      Delete
  3. eida.. lame tak jenguk sini.. super duper busy..

    cantiknye header..
    tapi tergode tengok gorpis.. nak pergi jugak!~

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa lame tak jenguk ida cis! sedap fifii pergi laa makan. kompem tak mnyesal !!!

      Delete
  4. cantiknya template baru awaaaak! and semua makanan tu memang namak yummy sesangat.. tapi memanglah kalau bangsar memang bercinta sangat nak pergi ni..

    ReplyDelete
  5. perg!!!! meleleh air liur baca....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahha sabau ajelaaa.. pergi laaa sedappp !

      Delete
  6. erghh nampak sedap sangat sangat!

    psst, kalau sempat, sudi-sudi ler join giveaway saya, ehehe saya nak tambah hadiah ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap! hehhehee. okayy nnti free2 sy joinn ;)

      Delete
  7. gambar pisang tu nampak menarik.

    warna-warni lagi tu.

    ReplyDelete
  8. ramai giler orang.. k lily hari tuh lalu je coz nak parking tak de tempat

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah ramai gilerrrrrrrr.. cafe retis kan kak..nk tunggu orang xde memang takkann xde haahhahaha

      Delete
  9. Replies
    1. hahahahhahahahha mai laaa kakk mai laaaaa

      Delete
  10. Gorpis warna fink wowwwwwwwwwwwwwww...rmai org masyukkkk ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. pink itu buat lagi selera makan kak juuuuuuuuuuuu hahahahahaa

      Delete
  11. alahaiii..bangsar mmg crowded..klu ckp ngan hubby nk pegi, mmg booolayann la..tp klu sebut cafe nora danish agak2 die nk x eh?ihiks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa ce tryy.. bang jom pergi cafe ND. besttt sedapp ! jgn ckp kat mana lagi, tapi bile dah masuk kete baru cakap kat bangsar tau ! HHAHHAHA

      Delete
  12. Assalam ida,
    waaa
    berpoloh2 si bunga yer sian dia
    omak2 & apak2 semua pulun makan tak hengat la tu :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak,

      hahahhaha sian bunga kene tahan panas sikittt.. yg kita bantai mkan ohh sedapnyaaa ohhh sedapnyaaaaaaaa HAHHAHA

      Delete
  13. aahhaa,,baru nak komen sini sebab perasan oh media guna gambar ida yg gorpis tuu.. nasib baik ade watermark..adeh terus teringin nak makan bubur si betty tuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah ramai bgtau ida. xpelaa halal kan jee. naik sikit UV ida heheee

      Delete
  14. baru pergi tadi. Ok laa. waiter not friendly. Panas nak mamp. kipas tak pasang langsung. Rosak ke tak tau laa, restaurant terlalu sempit.
    makanan ada yang lambat sampai...not recomended

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabaa sabaa hehehee.. mungkin diaorang perlu sedikit masa untuk pembaikan heee

      Delete
  15. Melambak lg tmpat mkn2 yg best..poyo nye korang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada masalah ke? kitaorang ade mintak duit awak ke nk pergi makan sini? xde kan? so let us decide where we want to eat. okay ? TQ for komenn ;))

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page