Tuesday, May 12, 2015

Cafe Dr Fazley | SukaSucre Bistro di Cheras

 

Cafe Dr Fazley  |  SukaSucre Bistro di Cheras  |  Sapa pernah makan sini? Ai tak pernah tahu kewujudan Cafe Dr Fazley ni untill semalam yaya bagitahu sebab kitaorang mencari tempat makan sedap di KL ni untuk meraikan Hari Ibu cewahh ~ so pergila kami berempat (sebab yang lain ada hal) ke Cheras.. ai familiar sangat dekat kawasan ni sebab dulu kan ai budak Cheras hikhihik ;p

 Kami di hadapan Cafe Dr Fazley  |  SukaSucre Bistro di Cheras 




Kitaorang pergi dalam keadaan lapar teruk tau. Masa tu pukul 4pm yang mana pagi cuma makan roti canai. eh ai tak makan pun. sakit perut sikit. yaya syafiq dan hubby je makan roti canai + gula hihi ~ Sampai je di SukaSucre Bistro yang terletak bersebelahan dengan Hospital Veterinar Kuala Lumpur ni, orang tak ramai sangat. terkejut ai! LAWA GILER dekorasi Cafe Dr Fazley ni. serius ! tak tipu . setiap ceruk nak ditangkap gambarnya tapi ai is segan sebab ada orang kens. lain la kalau datang FOOD REVIEW kompem kompem ai gigih snap sana sini hee ~ eh eh Dr Fazley bila nak panggil kitaorang (bloggers) datang buat food review ehh hikhikhik  ;p Semalam, Dr Fazley tak de di cafe, sedihnya. teringin sangat nak jumpa beliau. huu ~ but is okay sebabnya ai janji pada diri sendiri akan repeat cafe ni HAHHAHA ;p


Apa yang kami order?

 Syafiq order ini
Boeuf Bourguignon RM36.90
Haish susah nak sebut kan? HAHAHA. Apa jenis makanan ni ? Daging served dgn mash potato plus salad. . daging dia memang sedap. tapi portion dia besar sangat jadik muak pulak lelama hadap menu ni. betul tak syafiq? syafiq buat daaa muka pelik dia tu kekkeke~



 Ni hubby order
Pasta Daging Salai Masak Lemak Cili Padi RM21.90
Yang ni , masak lemak cili padi memang TERBAIK ! Tapi makan dengan pasta? hubby buat muka pelik jugak. kah kah kah ! hubby cakap ni kalau served with rice memang lagi heavenn!!


 Yang ini yaya order
Satay Padang Steak RM32.90
kohkohkoh nak gelak dulu boleh? disebabkan lapar kemain, yaya order la ni sebab tak de nasi, so yaya berharap dengan kehadiran nasi impit dia akan kenyang laaa kottt. TAPI, adalah beberapa ketul je nasi impit dia, portion daging lemak cili padi sangat lembut dan banyak. kuah dia sedap. TAPI,  mau tak tercengang yaya dengan hidangan ini? HHAHHAHA


 Yang ini ai order
Heavy Duty Meat Pizza RM31.90
Tekak ai biasa dengan menda menda gini. so bagi ai Pizza dia adalah TERBAIK. Sedap sangat. Ai makan ber-slice slice HHAHHAHA. kenyang ya ampunnnnnnn





Untuk dessert, kami order, 

 Caramelised Banana RM19.50
Ai pelik kenapaaaa laa yaya order banana with ice cream ni. bak kata syafiq kat Giant boleh dapat ni. HAHHAHHAHHA. tapi dekat duapolohhengget kawwww !!! kah ! kah ! kah !!  tapi percayalah sebiji macaron yang ada atas ice cream vanilla tu memang super duper sedap !!!!


 disebabkan yaya cakap Dr Fazley punya macarons terbaik di malaysia, ai pun nak try laaaaa. ai beli Macaron Dinasour RM9.00  ... semalam ai dah rasa, sedap sangatttt !!!!!! tapi manissss... so sehari kita makan seketul je ok? hikhikhikhikhik



 Minuman kitaorang order , 

Syafiq Paris Ice Chocolate RM13.90
Yaya Hot Teh Tarik Madu RM9.90
Hubby Traffic Light Soda RM9.90
Ai Hot Butterscotch Latte RM9.90



Disebabkan syafiq order air coklat, dia cepat muak , so dia order Air Traffic Light tuk cover HHAHAHHAHA. so korang datang sini jangan order air coklat kalau nk makan banyak. order air Traffic Light tu memang sedapppp. kenapa di panggil Traffic Light? datang la sini rasa sendiri kekekkeke ~ Butterscotch ai memang terbaikkkkk !!! So far, tekak ai boleh terima makanan di SukaSucre Bistro by Dato Fazley ni tapi buat yang lain kureng hikhikhk. tekak nak nasik jugak. tekak ai is tak kesah dengan western. nak tahu apa yaya komen? korang tunggu dia review nanti HAHAHA .. but komen ai, sekali sekala je boleh datang cafe cenggini sebab nak tunggu poket tebal sikit sebab harga boleh tahan kuikuikuiii ~ at least nak rasaaa ;p

 dekorasi dalam cafe. memang TIPTOP!

sebelum makanan sampai, gigih pulak snap sana sini.
bungaaa pon pandang atas kemain !!
hihihi




Satu jela cadangan ai, sediakan single order macam plain rice juga ke. incase yang datang tekak macam yaya/syafiq/hubby yang nak makan nasi but nasi tak da. kesedapan masak lemak cili padi memang sedap tak terkata tapi kalau dapat makan dengan nasik, ouh lagi heavennya kan? eh sesuka je bagi cadangan HAHHAHAH ~ maybe ini bukan cafe pilihan hubby. susah la nk ajak dah. tapi datang makan dessert je boleh kan sayang? hihi





Total damage? nak tengok bils? ok ai tunjuk bils. hikhihik ~ bila tengok bils, ai sokmo kata xpe xpe sempena hari ibu je kita datang sini k. nak merasa katanyaaaaa kahkahkah. jeling syafiq  ;p okay pasni kita pergi Cafe Nora Danish pulak ye? tapi yaya please pastikan syafiq dah makan nasi before tu kahkahkah! same goes to hubby ... ;p

 pengsan bangun balik ~
kitaorang share bayar, suwet tak? kikikiki~





Okay sedikit info untuk korang semua if nak pergi merasa makanan disini,
Direction : Waze search SukaSurcre Bistro Cheras
Alamat : 81, Jalan 2/90, Wisma RYU, Taman Pertama, 56100 Kuala Lumpur
Reservation : +60 3-9201 7750


p/s: korang, cafe ni ada menu nasi. tapi masa kitaorang datang, nasi tu dah habis kekekkee.. so jadik xdela menu tu. sebenornya ada je menu nasi. tapi cepat habis. gitueww~ kene perbanyakkan masak nasik lah kan? dah tentu tentu cafe ni kat Malaysia, orang melayu tekak nasik hikhikhik  ;p










Yang nak datang makan dessert pulak nanti heeee~
  signature ms eida

21 comments:

  1. nice entry akak.. hihi.. tp tgk harga.. errr.. hehehe

    kasi like & share gambar sy ni kak :)

    https://www.facebook.com/DMarszBeautyHealth/photos/a.680812848707886.1073741841.349773928478448/680814092041095/?type=3&theater&__mref=message_bubble



    terima kasih byk2 :)

    ReplyDelete
  2. baru je ingat nak try tapi dengar takde nasi terus down hihi :D

    ReplyDelete
  3. tuu diaa...makan sedap oiii...hihihi...mahal pun kalau sedap, sure tutup mata punya kan..hahahaha :)

    ReplyDelete
  4. pengsan tengok harga makanan...hahaa

    ReplyDelete
  5. harga seram juga dibuatnya, sesekali sesekala bolehlah kut reward diri makan gaya gini

    ReplyDelete
  6. makan tempat mahal kena la share bayar.klu tak sure KOPAK ^_^*

    ReplyDelete
  7. fuh! pasta masak lemak cili api?? perghhh.. memg fusion betul menu tu ekkk.. harga ponn seriau tengok..tp standard ahhh chef selebriti kot..

    ReplyDelete
  8. tengok makanan semua sedap2. tapi bila tengok harga, jadi takut. hikhik

    ReplyDelete
  9. ppfftttt pengsan tengok harga..

    ReplyDelete
  10. sis syak cafe tu sesuai untuk orang datang berbincang tentang perniagaan sambil makan kot kan baru ada aura hehe sebab berstyle sangat cara hidangan dia hehe :),bagi yang nak makan betul2 kena makan tempat lain kot ;0

    ReplyDelete
  11. fuhhhhhh gamat akak tgk korang mkn...pertama kali tgk variasi menu dia menarik...harga dia wowwwwwwwwwww nangis jap hehhee...mujur korang kongsi2 bayar...preety la tempat ni...awwwwwwwww akak suka pizza ida tu melting tgk...sikittttttttttttt

    ReplyDelete
  12. perghh... menu nampak best ..se best ngan harga nya...!

    ReplyDelete
  13. pengsaannnnnnn~ kalau lapar, jgn dtg sini! hahahaha

    ReplyDelete
  14. Waaaaaa... harga dia kemain... ni klau food review mmg i x sentuh lngsung bab harga... citer taste jer... hahahha.... nak rs tp mcm mahal sgt...

    ReplyDelete
  15. makkkk..pengsan xbgn balik dh kot tgk bil tu..hahaha..
    xpe klu skali skala..tp klu ktorg mmg payah la sebab tekak memang nk nasikkkk je..huhu..
    tp food presentation memang torbaekkk..paling memikat piza ida tu..

    ReplyDelete
  16. Assalam ida,
    tersedak akak nengok rege dia :P
    sedap bebenor takper la jugak yer dop

    ReplyDelete
  17. fuh......price dia mcm standart tgi n chilis kan.....sekali sekala..xper kot. nk try juga laa...

    ReplyDelete
  18. aku sebenarnya malas nak komen entry ni sebab aku takde di hari kejadian..
    aku jelling sinis je entry ni..
    kecik besor kecik besor je aku nengok engkorang berjimba ria...
    hahahahaah

    ReplyDelete
  19. tempat ddk yang sama akk ddk semalam ;)

    ReplyDelete
  20. Ooo... Taman Pertama Cheras kan? Tak jauh dari Bandar Tun Hussein Onn.... kena try nih.... hihi

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page