Monday, May 25, 2015

Bayar Saman DBKL


Bayar Saman DBKL pulak. haih laki ai ni, tak habis habis dengan saman dia . hikhikhik . . slip saman tu sampai dekat kampung. MIL call bagitahu ada saman. kene bayar dalam tempoh terdekat kalau tak saman akan naik. haishhhh.. jadiknya pergi la kitaorang ke DBKL, Jln Raja Laut tu, dekat aje pun dengan office. .


disebabkan slip saman dekat kampung, so kene pergi print semula saman tersebut. sampai je DBKL terus ke Bilik No.13. untuk semakan/print semula/diskaun saman. beratur la pepanjang tu.............

beratur



lepas dah dapat slip saman yang baru, pergi la Kaunter Nombor untuk amik nombor giliran membayar saman pulak..

beratur sini pulak



Kaunter Bayaran dekat DBKL ni banyak. laju. ai sokaaaaaaaaaa.. walaupun masa menunggu tu ada 33 orang depan kitaorang, tapi tak sampai 30mins, nombor hubby dah dipanggil. cepat ekfisyen kan DBKL sekarang? hihi ~

aah kesalahan hubby adalah memaking motor di atas divider . di Jln TAR pulak tu. yelaa mana nak carik parking proper kat Jln TAR, teruk betul laaa polis ni..  yang peliknya tahun kesalahan pada 2008!!!! HAHAHA kemain laaaaaaamaaaaaaaaaaaa, masa tu belum bercinta cintun lagi kekkeke!



disebabkan kitaorang dapat surat terus bayar dalam tempoh dia, Bayaran Saman hanya RM30 jek. kalau lengah lengah kan, boleh cecah RM250 tau!!! 






korang ada saman? kalau ada bawak bawak la pergi bayar yek. jangan tunggu sampai surat sampai. buat nye surat sampai, duit tengah tak da? acena? huhu ~ dah dapat surat pun terus bayar la. kalau malas nk bayar, sayang duit, jangan la melanggar peraturan lalu lintas yek nakk... eh eh macam Inspektor Aliza tak? kah kah kah !







Yang setakat ni tak da saman atas nama ai sebab xde satu pun atas nama ai! HHAHAHHAHA
signature ms eida

27 comments:

  1. kena check ni.. mau pokai klu byr smn nnti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. check ty... silap silap berderet haaa xsedarrrrrrrrr

      Delete
  2. Replies
    1. huhuhuhuh terpaksaaaaaa kalu tak nayaaaaaaa

      Delete
  3. agak mahal jugak saman y dikenakan tu dgn kesalahan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. RM30? ok dah ida rasa . jgn die suh bayar rm250 tu sudah laaa HHAHHAA

      Delete
  4. ramai yang kena macam ni...

    ReplyDelete
  5. ada berderet jugak ni...uhaiiiii bertabah nak check

    ReplyDelete
    Replies
    1. omaiii........................ berderet ke? mohon dibayarinn hehehe. kang jadik hal lain pulakk

      Delete
  6. aiyooo.. kenapa saman tu? bawak laju ea? hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. xlaa saman parking. haaa xbaca lewtewww hahahha

      Delete
  7. eida.. rasenye suami pon ade kne saman.. kesalahn yang same.. hahahaha.. cume tempat berbeze.. dekat kampung attap.. tpi memang situ ramai orang park motor.. dah ofis tak sediekan parking motor.. kalau ade pon tak cukup..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn kadang2 tempat pon xcukup cmne nk parking dgn properrr gituewwww

      Delete
  8. Hubby sis byk.kali byr saman dbkl kt situ...semua wife dia punya hal...laki settle.kan hahahahha...sama gak RM30 je dari RM100...mujur dpt kurang kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak ju nakal ehh bawak kete lelaju !!! HAHHAHHAA

      Delete
    2. dbkl ni cilaka....park kejapp pon nk saman...mmg harammm la

      Delete
  9. mak aii..byk jgk beza tu..baik byr terus je..
    ok..nk cek saman on9 jap..adehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann bayar jelaa rm30 je pon kang jadik rm100 nayaaaaaaaaaaaaaaaa

      Delete
    2. Eida.. camne dpt rm30 tu.. dlm tempoh 1 hari ke ? Bayar online plak camne yer...maybank2u bole x.. just bayar rm30 terus ke

      Delete
    3. Salam.

      Dalam resit ada tulis RM30. ida pergi kaunter tak buat online, jadik xdpt jawab soalan awak. sorryyyy

      Delete
  10. Assalam ida,
    he3
    akak pun ada saman dengan majlis perbandaran pulau pinang jugaks
    dah bertahun :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak ,
      dah bertahun? xdpt2 agi surat ke kak?? cepatan pergi bayar jgn tunggu surraaaaaaaaaaaaaaaatt hehheheheh

      Delete
  11. ada cara bayar online tak...? :-)

    ReplyDelete
  12. Hi Eida ,sy sini ingin tanya bhw bagaimana kamu dpt diskaun ? Shj ambil no. dan pergi kaunter terusnya dpt atau apa?:)

    ReplyDelete
  13. Sh kene sman prking kene kompaun smpai 2k . Kenapa ye

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page