Thursday, April 23, 2015

The Bites Cafe, Lake Fields Sg.Besi




Sabtu lepas berkesempatan pergi food review satu cafe di Lake Fields Sg. Besi, berhampiran dengan rumah. Serius ai tak pernah sampai area Sungai Besi ni hikhikhk . . dalam 15minit dari rumah , tak sesat. penuh shoplot. penuh tempat makan. parking senang... wahh heaven ! So, kali  ni kitaorang nak pergi makan di The Bites Cafe di Lake Fields Sg. Besi ;))

dongak dongak sampai daaaaaa ;p

dah ready ikut kita jalan jalan cari makan ?



Apa pendapat ai mengenai The Bites Cafe ni? cozy sangat. santai. just nice place kalau kita nak melepak bersama kawan kawan. Interior dalam cafe cute sangat ! Masa ai sampai, tengok cafe ni penuh dengan orang. permintaan tinggi ni mesti menu sedap ni, detik dalam hati ;)) 


siap ada tempat melepak. ada bean babg beruang lagi. 
dak Akiff siap baring lagiii... hihi ~



Actually, The Bites Cafe menampilkan menu breakfast yang sihat. bagi ai menu yang unik. sebabnya selalunya kita makan sandwich dengan roti kan? tapi keunikan dari The Bites Cafe ialah, ianya served with waffle.. menu breakfast sini semuanya ada tema telur heee ~ sapa diet atkins? boleh cuba makan disini ya?  ;p  Walaupun ianya menu breakfast tapi sesungguhnya korang still boleh makan dikala lunch ke, hi-tea ke, dinner mahupun supper. semuanya terpulang heeee ~ janji perut kenyang kita happy ! HAHAHA


Jom explore menu yang sempat ai rasa, hmm dap!

ni namanya Egg Benedict RM17.90
Smoked Salmon, sautéed spinach, Hollandaise sauce, toast, salad



The French RM 15.90
French toast with chicken ham, melted cheese, maple syrup & topped with sunny side up


       
 Breakfast Pizza RM14.90
Beef Bacon, Egg, Baby Spinach, Mushroom, Cheese
 
      
The Italian RM14.90
Breakfast frittata with turkey ham, onions, spinach, cherry tomato, eggs


      
 The Mexican RM12.90
Breakfast burritos with tortillia, chicken sausage, egg, mushroom, cheese



Potato Salad RM9.90


Grilled Chicken with Waffle Sandwich RM15.90
Grilled chicken, sautéed mushroom, melted cheese, mushroom sauce
*Signature Dish*


Club Sandwich Waffle RM12.90
Beef bacon, egg, lettuce, cheese, tartare sauce, salad.


Grilled Salmon Fillet On Crispy

Beef Bacon & Shrimp Paste RM18.90



Dessert yang sempat kitaorang rasa,


Dessert Waffle Topped with Gula Melaka Ice Cream RM11.90


Berries & Banana Pancake


ok ini SPECIAL.
The Bites Cafe ada menyediakan Ice Cream.
Bukan Ice Cream biasa sebabnya, cuba korang perhatikan bebetul tajuk ice cream?
The Tarik Ice Cream, Nutella Ice Cream, Pandan Kaya Ice Cream, Horliks.
rare kan !


tekak ai suka Teh Tarik Ice Cream. sedap!!!!!
RM9.90 satu cup


Air ni nampak menyelerakan kan?
Hazelnut Iced RM11.90, if nak HOT RM9.90 ;)
hmm dapnyaaaaaaaaaaaa


Coffee - Signanture The Bites Cafe

tak minum kopi datang The Bites Cafe is RUGI !!

tengah menunggu makanan sampaiiiii ~

Semua Bloggers yang hadir..
Salam Perkenalan dari ida  www.idabaharum.com yee semuaaa ;))



Kasi HAVOC !!!
THE BITES CAFE THUMB UP !






Info,

BITES
Address: 72, Jalan Tasik Utama 7, Lake Fields Sg Besi, 57000 Kuala Lumpur.
Contact no: 03-90554438

Business hours:
Mon-Thu: 9.00am – 10.00pm
Fri-Sat: 9.00am – 11.00pm
Sun: 9.00am – 10.00pm

Instagram: https://instagram.com/thebitescafe/
Facebook: https://www.facebook.com/thebitescafe/








Yang kene pulun exercise malam ni sebab dah makan banyak ! HAHA
signature ms eida

28 comments:

  1. Ahad ni aku pergi. Kalau tak sedap, siap you!

    hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha dah pergi belum sedap takkkk? kekekekkeke

      Delete
  2. Replies
    1. kann kalau ini gaya break1st kompem kenyang sampai petang HAHHAHAHHA

      Delete
  3. Replies
    1. jommilo kita pergiiiii makannnnnnnnnnnnnnnnn

      Delete
  4. coffee tu sangat menarik eida..

    eida.. cantik sangat tudung eida..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat menarik dan sedap. tduung haa dari MIL balik umrahh heheh ida pon sukaaaa

      Delete
  5. Wuuu dap terr..student price ade? Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaahha xde pulakk dikk hege studen hhehehee

      Delete
  6. Memang meriah gila tgk makanan dia di BITES...cantik ruangan deko kedai ni...makanan dia perghhhhhhhhhhh awesome!!! Rasa nak gigit skrin eda ni hahahha good review dik...bila tgk gambar ni teringat kt Food Review lepas

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhahahhahahahha gigit skrin hahahahhaha nasib laa kakk hoii.. nk pergi sini calling2 ida yekk dekat je ngan rumah ni hehehhehe

      Delete
  7. ida...nanti bawak nory pegi sini..menggiurkan betul menu dia..nyamnyam

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok jommm setttt bile nak pergi heeeeeeeeeeeeee

      Delete
  8. okayyyy jumpa lagi satu kedai nak food hunting nanti. macam sedap je semua makanan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap! mai laa datang makan heeeeeeeeeeeeeee

      Delete
  9. adeh...
    nyesal baca...
    dah mengidam tgk gambo yg ada.
    huh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. HHAHHAHAHHAHHAHAHHAHHAHAHHAHAHHAHHAHHHA sorrryy sharkk ;p mohon pergi tuk melunaskan idaman itu yaaaaaa

      Delete
  10. Jom repeat tapi Hakak Ida belanja.

    ReplyDelete
  11. memang sangat2 teruja tgk menu yang ada kat situ....boleh terjah bila ada kelapangan nnt..

    ReplyDelete
  12. terliur ai nengoknya kak... huhu... rare betul ice cream tu. teringin nak mencuba..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ice cream memang rare!!!!! sedap. rasa macam nk makan slow slow takutttttttttttt habis cepatt hahahhaha

      Delete
  13. Assalam ida,
    wowiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    sedap betui laaaaaaaaaaaaaa semua foods dia
    sob3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam,
      sabar kakkkkkkkkkkk sabarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
      mai la dtg KL hehehee

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page