Thursday, April 9, 2015

Rumah Baru Mushang ;p

 

tak pernah terfikir nak belikan mushang rumah baru. sebab fikir ah kesian dia tak bebas? tapi bila nampak rumah kucing yang dipamerkan di Klinik Haiwan di Sri Kembangan tempoh hari, terus ai tanya hubby "boleh tak kalau ai nak beli rumah kucing 3 tingkat tu??" okay ini hubby, kalau bab kucing dia sangat TAK KESAH. beli laa apa nak beli. dia ikutkan jek. . so ai beli jela hiii ~ dah tak pasal pasal mushang and the siblings dapat rumah baruuuu yeayyyy !
 
bapak kucing sedang gigih memasang rumah kucing yang baruuuu



mulanya ai risau sangat mushang and the siblings tak mau masuk dalam rumah tu. yela selama ni dah bertahun tahun duduk bebas dalam rumah, tetiba nak kene kurung? mahu meroyan kang susah hikhkhik. tapi bila ai masukkan je, okay je mushang, siap tidur tidur lagi dalam tuh.... hikhikhikk legaaa hati makkkkkkkkkkk nokkk  ;p
 

besar jugak. ada roda leh usung ke hulu ke hilir..



sekarang ni ai bela tiga ekor. dulu mushang sekor kan? pastu ai ada terjumpa sekor lagi kucing yang mana ai namakan die momot. dari kecik bela sampai besar, terus hubby sayang kemain dah tak bagi ai hantar ke pusat penjagaan langsung dahhh. mak pasgrahh laaa dapat laki sayang kucing lebihhh hihihihi ~ begitu juga dengan yangg last ni. ai jumpe tepi petronas. so nama dia pet HHAHHAA.. mousepet.. bela bagi besar sihat pastu kita hantar pusat penjagaan lah kan? kira berbakti gitu jela. nk bela semua kucing yang terbiar, tak rupa rumah kang rumah ai. hiii...  so ada 3ekor lah dekat rumah sekarang ni........... yg pet ni tak suka duduk rumah tapi mushang dengan momot sukaaaaaaaa !

harga? RM290..


bila ai masukkan diaorang dalam rumah tu? masa kerja hubby suh lepaskan juga dalam rumah. bila kitaorang dah balik kerja baru masukkan dalam rumah kucing tu. terbalikkan? ntah hubby nak gitu. malas gaduh. janji ada masa kucing kucing KENE masuk dalam sangkar, rumah kasi bernafas sikittttttt yekkkk . . .

 tiga tiga dalam rumah baru. mushang abg long bilik atas sekali HAHHAH


 yang si pet ni bising nak keluar...
muda remaja mana nak kene kurung kan?
terkongkong rasa HAHHHAA

 kak ngah momot bilik bawah. tepi toilet lagi HHAHHAHA

 mushang.......... ada yang merindui dak mushang takkkkkkkkkk heeeeee ~








Yang fikir nak beli buaian laa letak dalam rumah diaorang, best kann?  ;p
signature ms eida

30 comments:

  1. RM290 satu sangkar? Mahal juga eh! Aritu beli kat sini dapat RM250...maybe ada beza dari segi material sangkar la kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah ntah same jee tapi biasalah KL mahal sokmo! huhu

      Delete
  2. Bestnye tucen2 tu....dulu kite pun byk tucen skrg encek abe dh krg jadi xde la tucen agiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. syoknya diaorang dapat rumah baru kan hehhehee

      Delete
  3. Saya tak boleh guna cage untuk anjing saya. Macam kesian je hahaha dari kecil lagi sudah bebas. Sekarang dah tak boleh letak dalam cage sebab tak biasa. Menyesal tak train semasa masih kecil.

    http://www.theisabellee.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe .............. ida pon masukkan je dlm cage biar diaorang hahahhahahhaaaa

      Delete
  4. waa..syoknyer mushang ada istana bru..bru puas merayap kt dlm tu kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. puas merayap? kecik jee cage niii hihihihi.. duk runag tamu baru die kata puas merayap HHAHHAHAHA

      Delete
  5. mushangggg i adore with u masih gagah perkasa.stay cute oke hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahahha akaw dah kenapaaaa milo HHAHHAHHA

      Delete
  6. kakak saya pon baru beli sangkar utk kucing2 dia. tapi tak bertingkat la... besar ckup la untuk sumbat 6 ekor kucing dia .haha yg lain tak muat nak sumbat...

    ReplyDelete
  7. alololo.. comel jee.. tak pe.. rumah banglo 3 tingkat tu.. takde rase terkurung sgt.. hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh laa asal takda kan.. padahal xlah luas manaaaaa

      Delete
  8. Da, apasal aku gayat tengok mushang dok tinggi sangat? Ohmai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha gayat menda mak. tak lah tinggi manaa choiii sangattttt

      Delete
  9. Alahaiiiii baik hati sungguh tuan mushang ni tau, belikan sangkar baru yg lebih kondusif...suka...eh adik lawa yer rumah...ni kalau buat potluck ni meriah ni hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. lawa rumah? xde menda kat umah ida lawa ape nyeee hahhahahahha.. haa mai laa klu nk datang heeeeeeeee

      Delete
  10. kita pun nak beli rumah kucing ni tapi tak terbeli lagi huhuhu. aritu nak beli yang besar sekali tapi berapa ratus lupa plak tu yang down terussss. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaahhahaahhahahahah adown tak tahan tu kekekke

      Delete
  11. Seronoknya dapat bela kucing sampai tiga ekor. Rumah Azie kecik je, nak bela seekor bolehlah. Bawak masuk yang kedua confirm gaduh je.. Hihihih....

    btw, salam perkenalan. Jemput datang ke blog Azie: www.nooraziemah.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. diaorang gaduh jugakkk... yg no 2 dengan no 3 tu. gaduh jugakk tapi ida buat bodh je... lama lamaa berbaik lewteww HHAHHA

      Delete
  12. Ohhh siap berumah depa yer....mesti suka depa eida hihi....kondo gitu.....
    Okje suka kucing kecik, sebab depa masih suka main.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kondo kemain HHAHHAHAHA .. ida pun suka kucing kecik sbb ralit main main dgn lidi haahhahhaa.. tapi takkan kucing kecik tak besor besor HHAHAHHA

      Delete
  13. Assalam ida,
    hamboooooiiiiiiiiiiiiihhh tiga tingkek rumah kucin yer he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kakk, umah kita pun setingkat jeeee kannnn HHAHHAHHAA

      Delete
  14. wahhhhh..mushang dpt umah banglo laaa..comei plak tgk sorg2 dok setingkat..elok je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mushang suka sangat rumah dia. agaknya dia kata " home sweet homee" HAHHAHHA

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page