Wednesday, April 1, 2015

Nasi Lemak Antarabangsa Kg. Baru is BACK !



Nasi Lemak Antarabangsa Kg. Baru



Jujur kata, ai pernah makan Nasi Lemak Antarabangsa Kg. Baru ni sekali je. seingat dulu bertahun tahun lepas da.. kenapa tak pergi dah lagi? sebab kawasan Kg. Baru korang tahu lah kan? Jem terok! nak parking susah. so malas la nak melayan tekak ke sana. TAPI baru baru ni, geng #KelabBloggerBenAshaari terjah kedai Nasi Lemak Antarabangsa Kg. Baru ni. ai follow hikhikhik. pergi waktu malam. terkejutnya ai bila rata rata jalan di Kg.Baru tu dah sehala. dah kurang SESAK ! ai is sukaaaaaaaaaa ;)) dengan adanya parking berbayar, lagiii ai suka... tak da la ai park kereta tepi tepi jalan, serammmmmm ;p alaa parking pun bukan mahal sangat, RM5 per/entry. mampu sangat kan? ;)) dari kereta calar balar kene gesel, baik ai bayarrrrrrrrrrrrr  ;p


Kat mana kedai Nasi Lemak Antarabangsa Kg. Baru ni? direction untuk ke Kedai Nasi Lemak Antarabangsa adalah , masuk melalui Pintu Gerbang Kg. Baru (jalan dah sehala) .. kedai ni berada di tepi jalan sebelah kiri. masa ai sampai dalam pukul 8pm, kedai dah penuh tapi masih ada meja. dekat kaunter dah ada orang beratur pilih lauk. okay mari kita pilih jugak heeeeeee ~
 
 beraneka lauk. semua nampak yummy kan?
ada lauk ayam goreng, daging rendang, daging serai, sotong (terbaik!) paru, bergedil, kerang, hati ayam, telur puyuh, ayam rendang dan ayam masak merah..


selain lauk pauk untuk dimakan bersama nasi lemak, ada juga bihun goreng,
 ada juga soto/nasi impit/ otak otak dan jugak kuih koci (WAJIB CUBA)...



itu makanan dia, kalau minuman yang ada di Kedai Nasi Lemak Antarabangsa ni, yang paling special is Kelapa Frutti.. ada jugak air lain tapi harusla kita mencuba paling d'BOMB kan? hikhik.. Pelbagai jenis air Kelapa yang ada seperti Air Kelapa Lemon, Laici, Kiwi, Nenas, Nata Mangga dan Nata Strawberry . . nak lagi SPECIAL ?? Order la Air Kelapa ViP. itu memang termantOp !

  semua minuman ini berharga RM3

 hanya ViP berharga RM5


 dan pilihan ai adalah ?

 Nasi lemak dengan lauk sotong/telur rebus/telur puyuh. sambal harus melimpah ruah yek.. 

 korang jangan pelik, bila ai mintak tambahan sepinggan sambal lagi. perghhh. sambal dia memang terangkat babe.............. sedap sangat ! 


        air? harus la pilih Air Kelapa ViP. kehkhekeh. sedap babe..................................... ! sepatutnya makan nasi lemak kene la order air masam masam kan? tapi ade aku kesah? HAHAHA nenanti nak try Air Kelapa Lemon heeeeeeeeee ~



Acaranya adalah makan dan makan dan makan sambil berborak sambil berposing kehkehkeh.. kenyang serius.. next time pasti datang lagi. ada banyak lagi ni lauk pauk yang belum dicuba, apa yang penting? sambal kasi lebihhh kakk................... hikhikhik . .

 makan ramai ramai itu yang lebih menyelerakan, sebenarnya kan?

 THUMB UP for Nasi Lemak Antarabangsa Kg. Baru



Info
Nasi Lemak Antarabangsa ( Waktu Operasi 5pm-12tgh hari(next day) )
Alamat : No.4, Jalan Raja Muda Musa, Kg. Baru, 50300 KL.

Kelapa Frutti (Waktu Operasi 6pm-12am)
IG : @kelapafrutti

                

korang WAJIB pergi cuba okay?
*belanja ciked perut makan lemak lemak*  KAH ! KAH !
NO GST for nasi lemak okay !  







Yang pasti akan datang lagii , menternak lemak je aku ni!
signature ms eida

18 comments:

  1. Assalam ida,
    eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    geram laaaa
    ayor kelapa leleh itu
    tu yg VIPnyer tu
    sob3
    p/s: uols bedal semua telor yg ada yer he3 :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam, hahhahahaha ida suka giler dgn telur puyuh kak hoiiii fav all the time! ihihihih

      Delete
  2. Replies
    1. wasalam kak, hahahahhhahahahhahhaa sabar yaaa sabarrr hahahahahhah

      Delete
  3. singgah sini . sedapnya nasi lemak !

    ReplyDelete
  4. Penah try skali je..lame dh plak tu..tp ms tu xde lg air kelapa vip bagaii..nmpk menarik n meleleh ailio tgk..hak3..nnt nk try la..

    ReplyDelete
  5. dah lama x mkn kt situ......alahaiiii

    ReplyDelete
  6. Waaa nangis tgk sambal n lauk tuh..1st time mkn kat sini thn 2012 haha lama giler dah.. suka lauk paru dia,meleleh ayaq liur..kena terjah blk arr camnih

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida pun nangis tengok sambal tu sedap gilerrrrr siap bolehhh mintak sepinggan tambah lagi HHAHAHHA

      Delete
  7. makan ramai2 macam tu memang best..
    tetibe terase lapar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida lapaaaaaaaaaaaaaaa nak pergi break1st laaa hikhikhk

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page