Wednesday, April 1, 2015

Masak Spagheti Paling Senang dengan Sos Pasta Asia Kimball !




Baru baru ini, Brand Kimball, salah satu jenama sos yang paling popular di Malaysia telah melancarkan produk terbaru mereka Sos Pasta Asia yang pertama. selalunya kalau pasta mesti bolognese lah, carbonara lah, kan? Tapi kini, kita boleh menggayakan hidangan pasta kita dengan citarasa Asian. yeayy ! tekak melayu sangat kans? Disamping itu, Sos Pasta Asia Kimball ini adalah gabungan di antara timur dan barat. hee ~ Sos Pasta Asia Kimball boleh didapati dalam tiga perasa iaitu Tomyam, Kari dan Rendang. tekak ai suka sangat dengan rendang yumyyy ! Sebotol 350g Sos Pasta Asia hanya RM4.95 sahaja. murah kan? ;))

 the banner. nampak udang pon dah lapar terus hihi!

 three ohsem. korang cuba try satu persatu perisa ok? yang mana satu pilihan hati? hee~
ai go for Rendang. sedap sangatttt !



Di dalam Pelancaran Sos Pasta Asia Kimball yang diadakan di Sogo, KL pada 26Mac2015 juga terdapat acara "Great Pasta Cook-Off" yang disertai oleh Yasmin Hani dan MasterChef yang pertama iaitu Dr. Ezani Farhana. dimana didalam cabaran memasak pasta ini, Yasmin Hani diminta untuk memasak dengan kaedah konversional yang mana merumitkan dan memakan masa yang lama. Manakala, Dr. Ezani pula memasak pasta dengan menggunakan Sos Pasta Asia Kimball yang hanya menggunakan 3 langkah yang lebih mudah dan cepat...
 
sebelum mereka berentap di Cabaran Memasak, ai selit nak bergambar sat. heee~

Cabaran Memasak MULA ! GO !




Ai berkesempatan untuk menghadiri Pelancaran Sos Pasta Asia Kimball sendiri telah menyaksikan cabaran memasak tersebut. terbukti bahawa memasak pasta dengan menggunakan Sos Pasta Asia Kimball lebih mudah dan cepat. sedap dah pasti ! Sos Pasta Asia Kimball ternyata sangat membantu wanita/ibu ibu yang bekerja dalam menyiapkan masakan untuk keluarga.. happy family happy tummy heee ~

kami as media bloggers. di sini untuk Pelancaran Sos Spagethi Citarasa Asia yang PERTAMA!

dak comel  ni ajak selfie, yang ai sedang layan Spagethi Rendang, layankan ajeeeeeee

#KelabBloggerBenAshaari with Chef Dr. Ezani

with mak , @PinkyMomma

with Kak Nani and Rara

Bloggers yang hadir ;))




Spagethi yang dimasak tak sampai 10minit yeayy !
Hidup berrtambah mudah. Thank you Kimball ;))








Yang hari hari masak Pasta Asia Kimball, sedap sangat !
signature ms eida

20 comments:

  1. Assalam ida,
    iols memang peberet sos spagheti kimball ni hokeyh :)
    syoknyaaaaaaaaaaaa uols kata sana selalau ada gathering
    selalau ada event
    penang takdak
    sob3
    ok bye :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak... akak turun la KL kita jumpe hehehhee

      Delete
  2. makin senang kita orang pmpuan nak memasakkan.. tp tetap RAJIN gak. hahaha aku ler tu ida.

    ReplyDelete
    Replies
    1. HHAHAHHAHA masak tu senang. RAJIN tu WAJIB dlm diri. tapi serius sangat membantu laaa hihihii

      Delete
  3. Assalamualaikum ida, wahhh terliur sheila T_______T"

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam shielaaaaaaaaaaa......... alaaaaaaaaaa pegi beli masak sendirii cepat HAHHAHHA

      Delete
  4. uih ade mcm2 perisa la skang nie..boleh try la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah macam2 dah skrg. KIMBALL makin maju! hehe

      Delete
  5. Superbbb aaahhh. Nak beli nanti buat stock dalam bilik. Memudahkan. Memandangkan harga makanan makin naik, better masak kat rumah je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk ina sangatt membantuuu.......... gst bagaii. masak plss ~ hihihih

      Delete
  6. Ni kalau try.. saya sorang je kat umah yang makan.. sebab memasing bukan penggemar spagetti.. huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak semestnyaaa spagetiiii, tukar la mee kee... variety kan masakan anda! hehhehee

      Delete
  7. Wahhh..sonang kojo den pasni..hiks!

    ReplyDelete
  8. tetiba lapar tgk ni haa...nk msk speghatty laa balik ni. tetibaaaa

    ReplyDelete
  9. ok.. tak pernah try.. kenetry ni.. macam sedap je tengok ida makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh mmg sedap jimat masaaaa benarnyaaa tu yang guna kimball heee.

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page