Monday, April 27, 2015

Main Lasertag di Laser WarZone Wangsa Walk ;)

 

Buat pertama kali ai main lasertag di Event Nuffnang Gathering Blogger with RedMummy.. lepas main tu terus ketagih nak main lagi dan lagi dan lagi.. sampai la tahun ni, yaya anjurkan Battle Blogger Lasertag di Laser WarZone Wangsa Walk.. terus ai pm laju laju yaya cakap nak join ! wiiii ~ buat yang tak pernah main, serius wa cakap lu, games lasertag adalah yang paling sesuaiiiii untuk mereka mereka yang tak berapa suka nak lasak tapi nak main games, sebabnya lasertag tidak menggunakan kekerasan cuma tercabul tu sekali sekala adaaaaaa  HAHHAHA ....
photo group lastt ;))
by IG LASERWARZONE


Lasertag adalah permainan indoor, korang pernah pergi berperang tapi duduk dalam aircond? HAHAHA haaa lasertag laaaaa.... Lasertag seakan permainan Paintball cuma paintball kene tembak sakit kan? main kat tengah tengah panas kan? lasertag takkkkkkk. . dia ada arena yang mana dalam bangunan, ada aircond. kene tembak dengan laser, tak sakittttttttttttttttttttt kikikiki ~ cumanya yang buat kita addicted nak main sokmo ni sebabnya, dok seghonokkkk kejar musuh nak laser depan depan. . sebab markah tembak laser depan lagi banyak , boleh? HAHHAHHA , so korang boleh bayangkan, kita dok kejar musuh sambil pegang senapang tembak laser dekat musuh sambil musuh tergedik gedik lariii menjeritt "tolonggggggggggg cover aku weiiiiiiiiiiiiiiiii"  HAHHAHHA .. feling dia puas okay bila dapat tembak orang depan depan hikhikhik

 dalam zone area Lasertag. ada tong tong. ada kayu port menyorok baekk punya. eh tak baek sangat laa bila pihak musuh korang ambush kejorrr korang HHAHHAHA


 senapang yang kita akan guna bila bermain lasertag. setiap senapang bersambung dengan vest. vest ada kaler biru or merah yang mewakili kumpulan kita. so dalam area yang serba gelap korang dapat tengok warnaaaaa sahaja laa... hihihi. sila tembak laser warna musuh ye! jangan tembak laser  warna group sendiriiii tauuu HAHHAHHA


 korang nampak dua tangga eh bukan tangga, slide yang menaik ni, memang tak laa ai nak naik kan... penattttt haaaaaaaaaaaaaaaaa... ai nyorok bawah dia ade leww hihihi





untuk Battle Blogger ni, kitaorang di bahagikan kepada 6 kumpulan. kitaorang laki bini terpisah group. pembahagian group mengikut cabutan undi. adil kan? tidak la berpuak.. ai likeee ~ so bermula tournanment. sepanjang games kitaorang asik gelakkkk tembakk kejooorrr gelakk tembakkkk kejorr larikkk menyorok tepi tonggg aduyaiii HHAHAHHA . . ai Team 6. ada sekali tu lawan team 5 yang mana team hubby. gigih ko nk tembak die depan depan siap cakap "sayang bagi laa ai tembak yu depan. 100 tau markah . cepatlaaahhhh, balik ai urut badan yu~ HAHHAHHA"  kelakoooo okayyy siap leh runding HAHHAHHA ;p  

ni contoh kalau kita pakai vest dan pegang senapang. nampak blink blink merah di bahagian depan ai? situ tembak 100 point yek HAHAHA. bahu kiri kanan pun boleh tembak 60point. belakang pon boleh tembak dapat 80point. korang nak tembak senapang pon bolehh... tak de masalah. bila kita dah kene tembak kan, ada gap 10sec untuk senapang kita hidup balik untuk kita kejorrrrr balik sapaa yang tembak kita tadi HAHHAHHAHA


team 4 VS team 6. kerja ai asik kejor  nak tembak yaya jeeeeeeeeeeeeeee 
HAHHAHHAHAH




untuk final, team 5 VS team 4. team 6 kalah dapat tempat ke4. patutnya dapat tempat ke3 tapi masa team 6 VS team 3. team 3 tak acii weiii import pemain pemain team 5 join diaorang. siuttttttt ahhh . dah tak pasal pasal ada dua orang shooter asik laa keje dia menembakkkk je dari atas tangga tu... mati sokmo ai HAHHAHHAHHAHHA siap diaorang siappp nnti kita set time balas dendam balik wakakkakakakkaka ~

Final team 4 VS team 5. 


GOLD milik TEAM 5
SILVER milik TEAM 4
TAHNIAH korang ! ;))



Sapa menang? ishh nyampah nak sebutttt HAHHAHHA. Team 5 lol. ai suka jugak team 5 menang sebab hubby adalah team 5. kekekke. dah tak memasal ai pun dapat medal untuk jadik kenang kenangan yeayyyyyyyyyyyyy ! tapi benornya semua team yang main akan dapat vocuher dari pihak LaserWarZone. thank you sponsor...................... ;)) so dah ade voucher ayuh la kita berperang lagi nak takkkkkk heeeee ~ set time and lets go WAR ! !

jom !!!!!







akhir sekali aktiviti da bommmbbb bergambar wii ~



Eh eh lupa pulak, korang kalau nak cuba try testt main lasertag ni, meh nak explain berapa harga....



paling senang bagi ai, korang amik pakej PARTY tu, minimum 15 orang per head RM50. siap semua ada. korang tak yah susah susah fikir nak makan apa, nak duduk mana, kan?? semua disediakan oleh pihak Laser WarZone. best takk? so korang boleh dah plan nk buat gathering kawan kawan ke, tournament dak dak office kee.. nak buat besday party ke.. rare tak rare laa buat tournament lasertag ni bersama kawan kawan kannnn.. kot laa boring asik lepaking dekat restoran jekkk ;p   TAPI kot la korang datang nak main tapi tak ramai mana, boleh je main , pilih la Games 1 RM20, Games 2 RM32, Games 3 RM42 ataupun unlimited RM60. haa cara gak ni? unlimited. tembak sampai puas hatiiiiii hihihihi ~ esok esok dah tak yah ungkit daaaaaaa  ;p .. tapi kalau korang student, laser warzone bagi harga diskaun yeayyy suka takkkkkkkkkkkkkk.. mohon adik adik jom main lasertag dari melepakkk tak tentu pasal yekk ;p



Info for booking :
Call : 03- 4131 0006









Yang nak pergiii tembakkk lagiiiiiiiiiii, jom korang !
signature ms eida

24 comments:

  1. Wahh!!! bile baca entry sis ni.. cx yg excited. sampai ke penghujung ayat cx baca. Bestnye! bila dah kene tembak then dpt 10sec snpg kite hdp blk ntk tembak musuh tu.. mmg best. Excited sgt bila baca. huhu best3. Nanti nk main jgk la. Paintball cx tk pernah main sbb tgk kwn2 kene tembak sampai lebam2 tgn badan. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnti pergi main tau! memang best sangattt heeeeeeeeeeee~

      Delete
  2. Assalam ida,
    lariiiiiiiiii??????
    semput akak :P
    tapi iols nak kuruih :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak.
      hahhahahahhahahhaha sabo jelaa kene laaaa larikkkkk ida pun semput sikitttt haaa lantakk bukan salu kakk ;p

      Delete
  3. set date cepat2..gian lak nak main menda alah ni haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. jommmmmmmmmm takzabar nak balas dendam! HHAHHAHAHHAHA

      Delete
  4. ni sopan sikit main compare paintball kan.. uhhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sopan sikit laa tertutup. kekeke. xde la malu sangat open cm penbol heeeeeeeeee

      Delete
  5. Team 3 power.... Tp dilanda trauma...

    ReplyDelete
    Replies
    1. trauma tak habis !!! HHAHAHAHHAHAHHAHAHHA

      Delete
  6. Assalamualaikum ida, best gila lasertag ni. gian kitorang suami isteri. ngeeeeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila, haa ok jom repeattt sebelum pose HAHHAHHA

      Delete
  7. wah bestnya mesti enjoy ni kan ida mmg terbaikkkk

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. jommmmmmmm onie......... kak ida tak puas tembak onie niii hehhehhee

      Delete
  9. sonoknyeee ida..yg part berunding tu paling klako..nasib baik xkena tido luar..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahhahahahhahha siap berunding kemain aku macam laaaa wajib sgt dpt tembak tu hahahhaha

      Delete
  10. bestnye.. rugi tak dapat join korang.. nadia ajak dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu laa , awat takkkk join. meriah tau fifi kalau tak leh kita jumpe heeeeeeeeeeeee

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page