Wednesday, April 8, 2015

Coklat Fountain Untuk Birthday Party #RizqyTurns1

 


Hujung minggu lepas, mama nory buat birthday party untuk dak iqychan .. TURNS ONE. yeayy ! cepat sangat masa berlalu kan korang? rasa baru je dapat tahu nory pregnant. . baru je kita lepak lepak kedai mamak , malam last nory sebelum bersalin esoknya, cepatnyaa masa berlalu. dah lepas ni dak  bunga pulak TURNS ONE. dengar cerita mummy yaya nak buat dekat MCD ehh? ehh? lallalalaaa.. dan yang pasti untuk BIRTHDAY PARTY  #RizqyTurns1 , mama nory order Coklat Fountain mama ida yeayyyy ! benarnyaaaaa korang ni tak muak muak ke dengan coklat? HAHAHAHA
 
 simple deko. mata ingat bantal je masa buat deko ni , kan nory? HAHAHA
coklat with anggur/marsmallow/biskut


dan seperti kebiasaannya, bila ada majlis pape, mesti muka aku je terpacak dari awal hingga habis majlis. orang kuat katanya. plus untuk majlis nory ni, nory dera aiols. HHAHHAHA... mana taknya, cadang datang rumah nory hantar barang coklat fountain jek, dah tak pasal pasal, kene heret buat deko sekali.. balik rumah pukul 5am. masing masing mata pandaaaaa .. kerna mu dak iqychan. mama ida sanggup jekkkkkk  ~  pls dah besor jgn lupe mama ida k?  ;p



Birthday Party #RizqyTurns1 berjalan lancar walaupun dak besday boy agak moody sikit.. nak tido katanya. but its okay, majlis diteruskan dengan acara makan sampai lebam. untuk pengetahuan semua, rata rata makanan yang dihidangkan dimasak oleh suami nory sendiri iaitu zul a.k.a abah iqy. terharu ke idok? gigih ke tak? kencang takk semangat abah? kalau ai? mahu ai order jekk.... saluteeeeeeeeeeeee abah iqy ! jangan ditanya penat ke idok? jangan ditanya pukul berapa tido. abah iqy masak laksa, rojak, mee goreng, nasi lemak...................... menu lain ada roti jala kuah kari (kuah kari sedap sangat!!!!), dadih, coklat fountain, kek, bubur kacang ehhhh banyak kan makanan? ai makan semua okayyyyyyyyyy! lantak kaw kalorii. esok esok ai kira balik kalori. hari tu adalah #cheatday ! Kah ! kah ! kah !

sambal nasi lemak maklang nory memang perghhh. dua dua menyengat. kita orang melaka haruslah makan sambal pedas pedas kaw kaw. mula mula poyo tak nak tambah nasi. sekali eh eh tersenduk lah nasi tambah KAHKAHKAHH dapat pulak mak nory yang asik "idaaa makan lagii.... makan bubur kacang pulak... makan lagiiii" hancusssss diet saya tahu makcikkkk kkekekekkek ~


 masa ni birthday boy tengah ngamuk. so mama mama take over partyyy !



 dalam bilik pun 


 ehem.


tapi korang rugi kalau tak pernah rasa abah iqy masak? sehingga menjilat jarii okayy... paling win hari kejadian is sambal nasi lemak ! perghh teringat ingat sampai sekarangggggggggggg ! siap kitaorang tapau sorang sikit hikhikhikhik .. majlis start dalam pukul 3pm sampai larut malam dan guess what? kitaorang la tetamu paling last. tetamu paling kene buat apa? TOLONG kemas rumah LOL  (sorry tak tangkap pic makan, sbb semua rakus nampak makanan banyak! kekkekke)

 kalau bergambar , memang takkan lengkap. HAHAHA

 sape xde? suami milaaaaaaaa mcdee yillek. pergi mencari rezeki katanyaa ~

 time ni dah dekat pukul 12am, tak reti nak balik ke korang? hihi


apa apa pun, mama ida doakan iqy jadik budak yang baik. jadik anak yang soleh. jangan dera perasaan mama sangat kesian mama. hikhikhik. dah besar nanti, kaw sombong dengan mama ida, siap kau dak iqyyyy ! HAHAHAHA


macam pelik, besday boy nak dekat bapak andi dia. 
dak bunga memang meraung jeee nampakk hubby. macam nampak pak musang berjanggut misai kehkhekheh.








Yang tazabarrr bunga turns one pulak kekekeke,  



signature ms eida

14 comments:

  1. comelnye besday boy.. seronok tengok ukhwah korang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua geram tgok iqy. gebus gebas.. maceh fifi ;))

      Delete
  2. terpinga2 budak kecik tu.. apa la reramai datang rumah aku ni hahahhaa..
    well happy birthday :D

    ReplyDelete
  3. Hepy belated bezday Rizqy.....esok dah besar boleh tengok gambar ni....penat mama Eida mendeko hihi...

    ReplyDelete
  4. Assalam ida,
    alllllllaaaaaaaaaaaaaaa
    gambor iqy seketui sajork?????
    nampak benor moody yer dop he3
    takpa3
    sok3 soh mama ida pulop buat party time iqy tak moody he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam.. taknak buat dahhhh.. asik moody jekk.. hahahah tapi kalau datang sesaje elok lak mood die huhhihihi

      Delete
  5. cantik deko2..
    sgt2 kalerful..
    like..like..likee

    ReplyDelete
  6. Happy birthday Iqy, dah setahun dah dia, alhamdulilah, kawan2 aka mak angkat penyeri majlis...meriahhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhehe mak mak angkattt dok semak lahaiii.. hihihihi

      Delete
  7. wahhh..hebatnye abah iqy..
    alololo..comei giloss iqy..hepi besday iqy..moga jd ank yg soleh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. abah iqy memang chef terbaikkkkk ! untung nory dan iqy heeeeeeeeeee ~

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page