Monday, March 2, 2015

TRIP to Melbourne with CARAVAN, sapa nak pergi ??

 

Okay begini cerita dia. Actually ai dah book means dah letak deposit untuk trip ke Melbourne dengan caravan. korang tahu tak caravan macam mana rupa? macam mana bila kita travel dengan caravan? Caravan tu macam rumah bergerak kita. situlah kita makan, situlah kita tido, situlah kita mandi berak kencing heeee ~ jimat sangat kalau melancong guna caravan ni. bebas nak park caravan dekat mana mana dan enjoyy the view !~ that why ai book Trip To Melbourne dengan Caravan wiii ~

inilah caravan ituew. kita akan berkonvoiiii ;))


Tapi malangnya, trip ini terpaksa dikansel kan. huuuuuu ~ sedih. sebab apa? tak pa laa biarla ai simpan sorang sorang. yang pentingnya disini, ai kene cari pengganti untuk trip ini. sebabnya ai dah letak deposit RM1200 untuk trip ini. owner trip kata kalau tak da sapa nak ganti kitaorang, means deposit kitaorang akan BURN. bayangkan RM1200 BURN? amagaddddddddddddddd ~

ni la team salah satu trip yang dianjurkan oleh TripAdikBeradik



tu yang ai gigih mencari orang sana sini yang nak pergi Melbourne dengan Caravan.. menggantikan kitaorang enam orang TAK dapat pergi. 6 orang means satu Caravan lahh. korang jangan risau, kita tak drive caravan tu sorang sorang. korang akan pergi bersama trip caravan yang lain... korang pernah dengan takkk "TripAdikBeradik" ?? cuba korang search di Instagram. satu group anak muda yang offer trip travel dengan caravan.. korang seacrh ehh. kalau korang berminat pm ai yekkk


sebabnya, kalau nak book sendiri dekat owner TripAdikBeradik tu untuk trip ini, dah full da. . TripAdikBeradik ni tengah offer untuk trip 2016 jek. Trip 2015 dah FULL.. unless, kita switch nama kita. ai akan submit nama korang yang menggantikan kitaorang. so korang just bayar deposit tu dekat ai jekk ;)) okay meh sini ai bagi details trip ini yekk :


Trip : Trip To Melbourne With Caravan (6 orang satu caravan)
Price : RM1590/per person. tidak termasuk harga flight,entrancee fee (kot la nak masuk mana),duit minyak caravan(korang kongsi satu caravan tu enam orang kan?)
NO HOTEL coz kita akan tidur dalam caravan.
NO MEALS yang mahal mahal sebab kita akan masak dan makan bersama
 geng trip yang lain.
Theme : Kita DRIVE CARAVAN , bermakna kita KONVOI bersama sama caravan yang lain untuk ke satu tempat ke satu tempat yang lain. ENJOY sangat! ai can feel it ~ cewahhh
Deposit : RM200/per person (byr pada ai, then kita swicth nama)
Full Payment : Sebulan sebelum tarikh travel, korang kene bayar full pada owner trip iaitu TripAdikBeradik tu laaa bukan ai ;))
Tarikh Travel : 29September - 4oktober 2015.

actually kalau tak dapat 6 orang pun, dua ke tiga ke empat ke tak kesah. janji ada yang menggantikan tempat kitaorang tuuuuuuuuuuuuu....



bila korang yakin korang nak pergi, ni no tel ai 012-2334792. kita discuss macam mane, then ai fwd no tel owner TripAdikBeradik tu, tuk korang discuss futher. okay?  wasap/call/sms ai tau kalau berminat !!! 








Yang agak terkilan terpaksa lepaskan trip ni, maybe next year or next next heee ~
  signature ms eida

16 comments:

  1. bestnya... harap2 sis cepat2 dpt pengganti ye.banyak gak tu kalau burn kan.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. nangis tak berlagu laa kalau xde penggantiii huhuhuhu

      Delete
  2. bestnye gie melbourne naik caravan..tinginnye nk gie jenjalan naik caravan..

    alahai sayangnye eida xjd..semoga dpt la pengganti tuh ye..byk tuh 1200..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum ida. wahh bestnya.. kenapa ida tak jadi pergi pula? sheila pun suka tengok insta diorang ni.. teringin nak naik caravan, hehehehhee tunggulah adam besar baru boleh jalan2~~~ semoga ida dapat jumpa pengganti trip ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila.... ida tak jadik sbb ade laa rahsia HAHHAHAHHA

      Delete
  4. Cuba you post dalam group-group backpackers di Facebook tu, mana tahu ada yang berkenan.

    ReplyDelete
  5. Semoga ada penganti yang cepat sambar trip ni...ahkak tak tau lg bila nak piiiiiiiiii....ke mimpi je lah hahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe kak slow slow. nnti sampai la. tak sampai pun tak dosa kak hehehhee

      Delete
  6. kalau sorang bole la selit.. ni 6 orang.. ^_^ moga ada pengganti ye kak ida.. ^_^

    ReplyDelete
  7. Sayangnya tak dapat pergi..... kami sekeluarga dah pergi situ last year hujung bulan 5 dengan geng2 dalam gambar kat blog sis ni... xde plak gambar kitorang

    http://mohdalizal.blogspot.com/2014/06/autumn-in-melbourne-part-1.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh takde eh? hihihi sorry ida amik rambang je dalam IG diorang ni. hehehhehehhe................

      Delete
  8. Huiii...bestnye..rugi la ida xpegi..hrp2 dpt la pengganti..rm1200 tuuuu..huk3

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page