Wednesday, March 25, 2015

Steamboat Murah Selayang | Maharaja Steamboat




Steamboat Murah Selayang | Maharaja Steamboat |  Sapa sini kaki steamboat angkat kaki? mihmih ~ 15Mac2015 yang lepas, geng #KelabBloggerBenAshaari ada terjah satu kedai steamboat ni.. area selayang.. lama benornya tak makan steamboat. simpan perut kekdahnya dari malam. kekeke ~  Actually korang boleh break1st dekat sini , sekali lunch pon boleh.... tak da hal... menu memang BANYAK teruks ! tapi temanya adalah buffet ye? harga kira ikut kepala yekkk  ;p

dihadapan kedai. nampak belakang tu ?



Sebelum korang tanya berapa berapa berapa RM, meh ni setepek menu ai letak..


Okay meh ni nak terang. Nampak menu sarapan pagi? Satu kepala RM9.90. korang boleh makan semuaaaaa menu yang tertera sebanyak yang mungkin. mungkin sampai perut buncit hihii ~ Cuba korang tengok Part Steamboat. Tiada sayur dan tiada lauk kan? ini bermakna steamboat untuk pagi hanya la bebola bebola laaaaa.. tak da sayur. tak da ayam/sotong/udang dll. itu diaorang panggil lauk okay? TAPI MENU WAJIB korang try adalah ROTI BAKAR lelehhhh ~ eh sesuka hati letak nama HAHHAH. seriusssssssssss ROTI BAKAR tu memang sedap ya ampunnnnn.. sepinggan habis mintak lagi sepinggan. adehh gi mana ni diet akuuuuuuuuuu  wuuuu ~

roti bakar WAJIB ! tau tau

steamboat bebola. ni menu steamboat untuk pagi dan lunch..

kalau korang datang malam, steamboat korang ada lauk pauk ini ~
that why harga dia berlainan. paham kan?

 steamboat only.. serius sup tomyam dia memang MELETOPss teruks ! sedap sangattt ~ menghirup laaaa daku kannnn yums



Untuk tengah hari pun sama. sekepala RM11.90. Steamboat still xde sayur dan lauk............. tapi menu lain ada............ korang patut try SUP MARVELOUS Maharaja Steamboat ni. TERBAIK sangat ! Satu periuk besar okay diaorang get ready untuk semua orang yang datang. segala jenis sup ada. sup ayam, daging, lidah, perut eh eh cakap laa nak makan sup ape? semua ada.......... SEDAP SANGAT !!!! 

terliur? mai laa siniiii koranggg pekena sup marvelousssss ni !



Untuk malam pula, RM23.90 sekepala. kenapa mahal pulak? perhatikan Part Steamboat tu. Semua ada. ada sayur. ada lauk. siap ada grilll..... korang kan, kalau suka main gril grill, boleh la request steamboat + grill..... boleh la makan sotong grill.. ayam grill ke.. ikut laa. . semuanya depends. sedia perut jekk hihihihi...


steamboat dan grilllllllllllllllll ~


maaf, pakej grill tak dapat sekali dua orang di atas yek. hihihii



Untuk hari kejadian tu, kitaorang memang makan SEMUA MENU yang ada.. #hancusdietaku ~ Owner kedai ni namanya PakDin. memang baik. peramah tapi macam malu malu pun iyek. hihi ~ rileks PakDin blogger tak makan orang, kitaorang nak makan steamboatt jewww heeeeeeeeee ~ kerja kitaorang makan kenyang kenyang sambil borak bukan buat ketupat yekk... ;p






Okay selain buffet steamboat , Maharaja Steamboat jugak ada ala carte. dont worry. kot laaa korang tak berapa gemar Steamboat kan? boleh je order ala carte.. ai sesiap tangkap gambar menu untuk korang, korang just datang bawak perut dan duit jek HHAHAHHAHA

menu rekemen, SEMUA ! tapi PALING REKEMEN is SUP MARVELOUS yek!!!
TRY tau tau !!!


menu lunch jugak ada nasi yek. Maharaja Steamboat sediakan Nasi Kuning dimakan dengan Asam Pedas Ikan Kembong dengan Gulai Ikan Sembilang.......... nampak yummy kan?




ramai orang kan? pepagi memang kedai dah penuhh. 
sedikit pendapat ai jika diterima PakDin heeee ~

"Makanan memang sedap. Pls maintain. Mungkin PakDin perlu tambahkan lagi dapur untuk steamboat and grill sebab itu MENU UTAMA Maharaja Steamboat, kesian customer kene que tunggu turn dapur untuk makan... Ida berharap perniagaan PakDin bertambah murah rezekii selepas ni , so boleh la PakDin beli kedai sebelah, extend kedai PakDin, HAHHAA ~ dalam masa yang sama, customer yang datang makan mungkin lebih selesa makan di dalam kedai berbanding dengan makan di meja tepi tepi shoplot jek. huu ~ "




Ai akhiri dengan gelagat bebudak #KelabBloggerBenAshaari bila berkumpul . . .

 Blogger sangat kan?

 Kak Pija - Ty - Eida - Kak Nina - Kak Alin - Kak Diya - Yatie


Blogger yang hadir
 Mar - Kak Sue - Nad - Yatie - Dkna - Kak Alin - Kak Diya - Qase - Aten - Kak Pija - Ty - Daus - ST - Kak Nina - Kak Linda - AnaZarin - Eida


Info Harga Steamboat
Kanak-Kanak 7-12 tahun RM12
Dewasa Single RM23.90
Set Couple 2 orang RM22 TAPI SPECIAL (ada seafood) RM27
Set Couple 4 orang RM37 TAPI SPECIAL (ada seafood) RM47
Set Big Group 10 orang RM72 TAPI SPECIAL (ada seafood) RM92


Alamat:
Lagenda Maharaja Steamboat,
Lot 6 Jalan 2/10,
Dataran Templer, Bandar Baru Selayang,
68100 Batu Caves, Selangor.
Call : 0361386664, 0107765089 , 0172796131 atau whatss up 0182073973
Search Waze : Stadium Selayang (kedai berhadapan dengan stadium. di shop2 lot)

Instagram : @maharajasteamboat *klik
Facebook :  Maharaja Steamboat *klik








Yang pasti akan repeat lagi wiiiiii ~
signature ms eida

13 comments:

  1. nyum nyum nyum...layan kan makan steamboat ni?

    ReplyDelete
  2. Teringat sup!! Sup...anak beranak suka sup

    ReplyDelete
  3. lama tak makan steamboat!!!... waaa

    ReplyDelete
  4. menarik tetarik ni....harga pun berpatutan

    ReplyDelete
  5. Assalam ida,
    waaaaaaaaaa
    macam best
    sekian :P

    ReplyDelete
  6. wahh kebetulan entry saya pasal steamboat grill jugak! heheh di mana ada makanan di situ lah ramai org terjah kan... >.<

    ReplyDelete
  7. mmg murah la..pilihan pon byk..nmpk meriah semua,
    kak finkk pom ade

    ReplyDelete
  8. Tetiba terkenang kat roti Bakar leleh..... Aiseymen.... Weekend pagi nak. Breakfast Sana...

    ReplyDelete
  9. Terbaik...bagus dik ida review...ada pro and kontra...semoga pak din berjaya dalam perniagaannya dan perbaiki mutu servis sedia ada supaya pelanggan yg datang ramai2 tak kecewa...aummmmmmmmmm

    ReplyDelete
  10. yg set big group tu..mmg bole tambah sesuka hati kan???

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page