Thursday, March 5, 2015

SkyPark RoofTop @OneCity Subang



SkyPark RoofTop @OneCity Subang | Dah lama nak pergi tempat ni . kata orang view di RoofTop nya sangat cantik.. tu yang gigil kaki nak pergi. so ajak la si gula gula hati @eyuhizuana pergi sekali heeeeeee ~ ajak hubby? jangan harap dia nak layan ai pergi tempat macam ni.. lain machem dah perangai dia sekarang nii.. suka benor duduk rumah saje. faktor usia mungkin? HAHHAHHA eh tak tak sebab kalau kawan kawan dia ajak pergi naik gunung ke bukit ke, laju je perginya! ouh sentap mak !!!!

 
naik kereta gula gula. macam mewah kan? 
semuanya impact dari gopro kerana hakikatnya ianya adalah viva sajok heee~

haii kami ngedate sabtudayyyyyyyy


Sabtu lepas, after balik kerja OT tuh terus ke sana. nak pergi sana kitaorang waze jek sebab dua dua tak tahu tempat ni dekat mana. ingatkan One City Subang ni dekat Subang yang tengah tengah bandar tuh rupanya bersebelahan dengan Puchong rupanyaaa . . . berbelit belit dah waze ni bawak kitaorang. dah lah lapa. . actually ai simpan perut kononnya nak makan korean food.. situ banyak restoran. tapi bila sampai jek nampak semuanya pork free. hmm ai tak gemar betul la kedai yang ada tulis pork free ni. . ai is tak yakin huuu ~ *jgn kecam ai kerana pendapat ai yek*


sampai sampai je terus pergi RoofTop. dimana letaknya RoofTop ni? di bangunan Hotel OneCity tu.. bukan di Bangunan Garden Shoppe okay ;)) Nak pergi RoofTop kene naik lift then tekan button R. bila sampai jek, ai macam, INI je erkk? ini je ke? krikk krikk krikk ~ mungkin sebab baru, keadaan di lokasi masih tak lawa sangat kot? HAHAHA tapi boleh laa buat tangkap tangkap gambar kenangan sikit sikit hikhikhk .. ramai orang datang sini lepaking bersama aweks.. hiii ~ ade juga yang datang buat shoot wedding. masa kitaorang datang tu ada model pakai costume ala ala anime jepun pon ade ~

kitaorang berdiri atas glass top jek. tengok bawah nampak mall dalam bangunan. serems ~

moh kita pergi ke view. cantik jugak la.. kans?

harus poyo ;p

peace no war. hidup ni sekali jek. jangan gaduh. jangan bermusuh. 
eh dah kenapa aku membebel ni? 
HAHAHA

with the gula gula @eyuhizuana
berani try ahh ngorat!
HAHAHA


puas bergambar kitaorang cari kedai makan.. semuanya yillek. nak cari yang YAKIN boleh ! kah kah kah ! ada la nampak OLD TOWN dgn Secret Recipe. yang lain tak yakin. tapi nasib baik nampak The Tappers. restoran ni pernah masuk JalanJalanCariMakan. moh laa kita layan tekak dekat sinii ~ disebabkan perut dah tak makan dari pagi, dah jadik sebu dah. xde mood nak makan. so layan mini burger + caesar salad jekk. . sesambil tranfers gambar dan upload! si gula gula @eyuhizuana ni eksaited bergambar dengan gopro HAHA ai wat lek wat peace jek hikhikhhik ~

 eyuh bukan blogger pun kaki gambau acena?

 mari makan yukkkk



lepas makan aktiviti kitaorang nonton movie ! yahoo ! citer eyuh pilih Kingsman. ntah apa cerita ai tak tahu benornya TAPI awal awal cerita dah best gilakkkkkkkkk ! sampai laaaa ending cerita tu. best sangatlah cerita ni.. ida bagi ***** !!  HAHAHA tapi yang paling best adalah cinema dia. Dekat One City Subang ni, cinema dia bukan TGV bukan GSC. bukan bukan. ianya ialah Premium-X. gaya macam mahal korang tahu? seat dia sebiji seorang. ruang kaki bapak luas. best gilakkk.... xde la macam GSC ke TGV yang sempit gila, orang belakang terkuis sikit kaki tu, kepala kita dah bergerak dah kan? ni takkkkkkkkkkk. siyes best cinema ni..... ! siap ade meja nk letak beg ke hape ke. tapi kitaorang tak guna pun.. yang penting harga tiket tak mahal okay? Harga Tiket Kingsman itu hanyalah RM15 jek. standard kan? next time boleh datang lagi mall ni semata mata nak tengok wayang jekk. sebab attraction yang lain bagi ai kureng ~ mihmihmih ~

 yang best nye, tiket dia versi kene scan bila nak masuk tuh. perghhh ~


 nah sebiji sorang seat dia bagi hikhikhik

 cerita dah best ! seat pun dah best ! tapi korang nampak pakcik sebelah eyuh tu? kemain dia gelak sakan. kemain dia mengajuk cerita tuh. kemain dia cerita itu ini. dia ingat dia tengok tv dekat rumah dia kahhhh??? adoii spoil mood eden.. kene repeat ni ! HAHAHHAA
nasib la eyuh tak sound. layankan jela pakcik ni. mood mungkin tengah happy, malam tadi dapat lewtewww bini dia kat sebelah senyap jekkk hiii ~


  
 akhir kata, si gula gula ini menghitung hari menuju ke hari bertambah usianya ! wiiii ~ 
just a number. ai tetap comel kan? kan? *pengsan*






p/s : kalau nak pergi sini dengan waze, sila search ' Sky Park @ One City Subang Jaya '








Yang nak ajak hubby lak pergi tengok cerita ni, nak ke dia? krik krik
signature ms eida

26 comments:

  1. seronoknya bersama gula gula hati..happening sangat kan..bila nak jejak sana...

    ReplyDelete
  2. Assalam ida,
    he3
    bab pakcik tu lawak hokeyh :P

    ReplyDelete
  3. teringin nak pergi.. boleh try pergi ni..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum ida. wahhh gayat oii tengok. jauh lak rasa nak pergi sini hehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila. aah laaaa sheila mcm jauh sikittt hehe nory pling dekat! hehehe..

      Delete
  5. ada gopro gmbr jd cun...tk pernh smp lg tp ada bc gk psl roof top tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah betul2. berbaloi rasa beli gopro hehehehe ~

      Delete
  6. lama tak dating dgn gegurllll...aduh rindu plak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita nak dating bile pulak kak hoiiiiiiiiiiiiiiii

      Delete
  7. Wahhh tringin nak p skywalk! Huhu tq for sharing!! ;)

    ReplyDelete
  8. sabar yek! brape hari je lagi hahahahaah sila hitung bulan ni bulan gula2 kamu!
    eh kite jugak la hahahahahahaa

    ReplyDelete
  9. dekat je ngan umah nory ni daaa..
    tapi nory pon tak pernah jejak lagi..
    sebab rasa dekat sangat, tak mencabar...kahkahkahkahkahk....
    #rasanaklempangtak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kohkohkoh tak menacabar cepuk nakkk? HHAHAHHHHA

      Delete
  10. Eh samaaa cik abam kita pon suka duk umahh...kalahh anak dara gituuu..nak kata faktor usia.....hmmmm..xpastii....heheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkahkahkahh kalah anak dara youuuu.. yg kita ni pulak kaki jalan HHAHAHHAH

      Delete
  11. thanks ida! suka tau bagi idea tempat best best untuk pergi. panjang dah senarai tak terpotong-potong lagi ni.. hihi..

    ReplyDelete
  12. cantik pic..
    ambik guna kamera ape ye leh melengkung camtu??

    panggung tu nmpk selesa..

    ReplyDelete
  13. Gelak besau ms bace caption ida kt fb psl pakcik sebelah tu...adussss..spoil btl

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahhahahahhaha kanns adui laaa pokcikkkk hihi

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page