Thursday, March 19, 2015

Review Filem Ah Boys To Men 3 : Frogmen

 
 Poster Filem Ah Boys To Men 3 : Frogmen


Sebelum korang pelik cerita apa ni, sila lihat poster. Yes pelakon Cina Singapore. Cerita Ah Boys To Men ni ada 3 siri. Tajuk Frogmen adalah Siri Ke-3. Tidak lah ku tahu kan? tapi percayalah 'dont jugde a book by its cover' sebabnya, cerita BEST GILERrrrrrrrrrr !! serius TAK TIPU !

 
 barisan pelakon. hensemnya yang belakang tu ehem ~



Filem Ah Boys To Men 3 : Frogmen adalah komedi aksi tentang sekumpulan rekruit muda di Tentera Laut Singapore. Ia menceritakan pengalaman rekruit muda ini bersempena dengan latihan mereka di Unit Selaman Tentera Laut (Naval Diving Unit - NDU), khususnya semasa 'hellweek' yang sukar. 





Disebalik rekruit muda ini tersirat seribu satu masalah dimana mereka dari latar belakang yang berlainan, Ken Chow seorang anak muda yang selain cuba mengelak masuk NDU, Wayang King yng tidak disukai oleh rakan kabinnya, Lobang yang selalu menipu rakan kabinnya. Selain tu ada watak baru diperkenalkan iaitu, Hei Long (ini hensem) seoarang ketua samseng yang jahat dan selalu cenderong kepada tindakan ganas. Mereka ditempatkan dalam satu unit 48 WAJIB melalui 40minggu latihan keras untuk menjadi Tentera Elit Singapore iaitu "Frogmen" ..

 
 Graduation Day. dalam air kooooo ~



Mula mula cerita ni agak kelakar, tapi di pertengahan banyak elemen kesedaran, semangat kerjasama satu pasukan ditonjolkan. Bagi ai, jangan pandang cerita Filem Ah Boys To Men 3 : Frogmen sebagai cerita luar tapi kita lihat mesej yang ingin disampai kan.. orang muda patut pergi tengok cerita ni. serius ! 

 
Isabel (PIC) - Eida - Rara - Iena  (#KelabBloggerBenAshaari)

selfie ciked lps movie heee~



Filem Ah Boys To Men 3 : Frogmen yang diarahkan oleh Jack Neo terbitan MM2 Entertaiment telah pun berada di wayang berhampiran korang semua. Jangan TAK pergi tengok ye ! jom tengok abam abam sado hencem hencem. hikhikhik ~ ai syak kalau hubby tengok ni mesti dia suka sebabnya dia pun Frogmen jugak dalam JKR ni heeeee ~









Yang nak tengok lagi sekali boleh?   ;p


signature ms eida

10 comments:

  1. Cerita ni ada masuk wayang kita eh? Best best. Hari tu tgk yg 1st punya dkt TV. Lawak cerita dia. Nak kena pi tgk ni.

    ReplyDelete
  2. Bru tahu kewujudan filem ni.. best ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida pun baru tahu tapi best giler serius !

      Delete
  3. Alaaaaa bila nk buat.jap jappp.hehehe

    ReplyDelete
  4. Nice review dik ida...bila ida ckp citer ni best rasa mcm nak dating ngan suami pi tgk wayang hehehhe...korang ni comel la bergopro...jatuh hati weh ngan group KBBA...korang semua gila2 bestttttttttt....ida akak hari2 doakan dik jd mommy nanti aminnnnn...mmmuahhhhhhhhhh!

    ReplyDelete
  5. kite pun suka tgk cite ni.. part 2 yg kelakar betul.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo ida tak pernah lagi tgok part 1 n 2.,..... nnti nak cari CD die lah heeeeeeeee

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page