Monday, March 9, 2015

Resepi Chicken Salad Paling Senang




Resepi Chicken Salad Paling Senang | Misi meragut rumput kahkahkahkah ~ ai suka makan salad. nak nak salad iceberg dengan romaine lettuce tuh. favourite ! kalau buat pratha mesti ai letak. so untuk resepi chicken salad paling senang ni ai guna 3 jenis sayuran jek.. kalau buat ni, tak sampai 15mins dah siap. mudah sangat dari masak lauk pauk tu haaa kehkehkehkeh
 
my chicken salad .. 



Jom kita check it out bahan bahan untuk chicken salad paling senang abad ini hee ~
 
Bahan-bahan
Sayuran
Salad Iceberg
Salad Romaine Lettuce
Tomato Cherry




Dressing
Olive Oil - extra (guna 1sudu jek)
Jus Lemon (suku buah)
 1sudu Parmesan Cheese
Caesar Dressing (99% Fat Free -- HAHHA kemain kens?)



Bahan-bahan untuk ayam
1ketul dada ayam (poong kecik)
Lada hitam
1sudu madu
Mixherbs (ai guna oregano,parsley jek)



okay mula mula, perap dada ayam dengan semua bahan perapan then grill.. dah siap tolak tepi. untuk salad pulak, basuh segala jenis sayuran tu, tomato cherry kalau nk potong bagi kecil sila la, tapi ai potong dua jek. segala salad sila koyak kecik kecik. settle. campurkan dalam mangkuk sald dengan ayam tadi. untuk dreesing dia, campur olive oil dan jus lemon (kacau) then tuang dalam mangkuk tadi. kacau kacau then last sekali tabur parmesan cheese dengan caesar dressing tu (ini sedap gilakk!). kacau then SIAP !!!!!!! selamat menjamu selera...........................

main campak campak je bila buat salad ni. senang ya amat !


sekali makan memang tak kenyang. sebab tak da karbo kan? tapi dalam seminggu, (Isnin&Jumaat) ai akan buat chiken salad ni, so far perut ai boleh terima ;)) lama lama perut jadik biasa............. no nasik on that dayyyyyyyy ;)) misi kurus babeee kehkehkehkeh  ;p

 siap my chicken salad paling senang ! letak dalam bekas , so dah boleh bawak pergi office makan time lunch. jimat pun yek. sihat pun dapat. happy tummy !


*semoga isthiqamah*






Yang sedang menjalankan #misiturun10kg kohkohkoh  ;p
signature ms eida

22 comments:

  1. alaa nangis ar mcm nii..dah ar tak makan sayur...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. huwaaaaaaaaaaa awat tak makan sayur kak hehe

      Delete
  2. wow misi turun 10kg,,, saya masih dalam hunting hihih,, dah sebulah baru terun 3.5kh,, lagi 6.5kg huwaaaaaa,,,

    nanti saya cuba resepi ni ye kak eida,, thanks share resepi,, hari2 saya makan ayam goreng berempah ngan tiun jepun sebatang masa lunch hihi,, bila ada resepi baru ni boleh lah tukar2 kan,,

    ReplyDelete
  3. like sgt!!...tgh atkin ke? hehehhehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde la atkins sangat sue. cuma ida kurangkan pengambilan nasik jekk hehehehe

      Delete
  4. Apa2 yg berkaitan dgn salad semua sy suka...sgt!!

    ReplyDelete
  5. Simple je resepi..tp nmpk menarik..sbb salad kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. ida suka. hehehehhehe. sya pun dah buat dah kan ida baca tadii ade resepi salad hehehee

      Delete
  6. Nilah menu diet aku sebelum kahwin, sekarang non hado hiks

    N.H.M.H

    ReplyDelete
  7. Sedap dan mudah. Berkhasiat pula tu. Nanti nak cuba buat. Bawak bekal ke kuliyah

    ReplyDelete
  8. senang benau, boleh cilok resipi simple ni ek

    ReplyDelete
  9. semangat ida!!!! insyaallah mst boleh turun!
    konsisten tau sampai target!

    ReplyDelete
  10. tq ieda kongsikan resepi ni .... pestime tgk mayo caesar dressing tu ... klu jimat dan sihat boleh lah cubakan...

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum ida. gluppp, sedapnya salad... gooo mama ida... kita doakan semoga terus istiqomah. hehehhee

    ReplyDelete
  12. actually, makanan diet ni mmg senang nk buat kan... chicken grill, bleh grill mcm2 perisa :-)

    ReplyDelete
  13. sedapnya !

    CN follow sini #1176 dari http://www.cekgunorazimah.com/2015/03/giveaway-cash-rm500.html

    ReplyDelete
  14. good luck.. kite ponnak kene mule kire kalori balik ni.. tapi pagi tadi breakfast nasi lemak.. huwarghhh..

    ReplyDelete
  15. Heyyy..wat pe nk turun spi 10kg..ida bkn gemok pun..ok la tuu..kurus2 pun xbest woo..
    sedapnye salad tuuuu..nk try nk try nk try

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page