Wednesday, March 18, 2015

Percutian Honeymoon ke Bali PART 2




Percutian Honeymoon ke Bali PART 2 | disebabkan hotel yang yang duduk di Nusa Ceningan ni , ai tak yakin dengan kehalalan makanannya, jadik, terpaksa la ai menjadi chef tak bertauliah selama 3hari 2malam. menu? simple sangat. nasi. sardin. maggi biskut. haaaa simple ajek. semua ai bawak dari Malaysia. ai guna mini periuk nasi yang ai beli di Groupon. bagus periuk ni. Untuk malam pertama di Le Pirate Beach Hotel, Nusa Ceningan, ai masak nasi dan panaskan makanan dalam tin saje ;)) kekenyangan kitaorang malam tu. lepas makan lepak lepak depan bilik hirup udara segar. bestnyaaaaaaaa ;))

 masak nasik. siap bawak beras kau!

 menu malam pertama. nasik + makanan dalam tin. hubby makan berselera. ai so so jek. ai is tak minat makanan dalam tin...............



Percutian Honeymoon ke Bali PART 2 | pagi bangun seperti biasa. aktiviti kita bermula hari ni. yeayy ! mula mula ai keluar nk pergi sewa motorsikal. sewa dari hotel. dua hari sewa Rp90k siap full tank minyak. aktiviti pagi hari ini adalah round round Nusa Ceningan yeayyy ! mengikut maps yang diberi oleh budak kaunter, Nusa Ceningan ni tak la besar mana. beberapa jam dah boleh cover. hikhikhik ~ ai tunggu hubby bangun nak ajak round pulau. sewa skuter aje. senang tapi jalan dia azab ya ampunnn. berlobang sana sini weiii . . boleh tahan berbukit bukit huu ~ azab azab . . . hubby bawak moto, ai tengok maps plus pegang gopro kahkahkah. . betul laaaa, kalau round Nusa Ceningan tak sesat mana, ikut maps settle. Mula mula kitoarang pergi Dream Point. . macam tak da apa je? HAHA tapi lawa la tempat ni ;))

 
 jumpe jalan ni dah betul laaa niiii ;)

 ni ke Dream Point? xde aktiviti ape pun. tangkap je pic. tapi lawa. ada hotel dekat sini. heaven la hotel dekat sini sunyi sepiii.. view ohsem.

 kalau datang sini pagi pagi, dapat la tengok view seaweed ni haa...
 inilah hasil pendapatan mereka ;))

 cantik?

 langit cerah




Percutian Honeymoon ke Bali PART 2 | lepas bergambar kitaorang ke Blue Lagoon. Its a MUST PLACE to VISIT k? walaupun sunyi sepi tak de orang pun, but kitaorang ENJOY sangat VIEW yang OHSEM sangat weiiiiiiii... macam tak percaya terbentang luas lautan berlapis lapis warnanya lawa lahaiiiii ~ bersebelahan Blue Lagoon ada Cliff Jumping..  kat sini boleh mandi tapi ya ampun tinggi gila tebing dia, dalam 13meter, ada berani nak terjun? memang TAKKKK aaaa .. pun same tak da orang. . tempat lawa tapi tak de orang, sunyi sepikkkk.. lalu, kitaorang pon lepak laaa sambil bergambar. . kalau bawak makanan ni mahu ai duduk lama dekat sini. best laa sambil borak sambil kita tengok laut cantik dengan ditemani bunyian ombakkk perghhhhhhhh ~ *rindunya side of bali ni*

 Blue Lagoon. kan best hubby bagi ai pergi turun bawah tu dan mandiii hukhuk

 dah tak bagi pergi turun bawah, kita duduk atas ni beromantika lah ye?  ;p

 cantik kannnnnnnnn

 ini Cliff Jumping. bersebelahan dengan Blue Lagoon. 

 ai di tepi tebing ye sebenarnya. tinggi tebing ni dengan laut bawah tu adalah 13meter. hukhukhuk

 macam ni la lepas tgkp satu gambar, tengok balik gambar dekat hp. hikhikhik



 yeayyy i'm happy girl !


 time ni panas berdentum. tapi tak sempat nak peluh sebabnya angin kuat gilaaaaa




Percutian Honeymoon ke Bali PART 2 | disebabkan dah tak panas, kitaorang pun gerak balik. sampai hotel memang dah pukul 12tgh hari kekdahnya. singgah cafe pekena Ice Tea yang sedap angat tuh plus french fries plus aiskrim sekali................ leganya tekak. hiihihi ~ time panas panas gini kan, segala duyong dugong semua terdampar dekat pool tayang body . amboiii ~  dan kitaorang masuk bilik tido. ehem ~

 cafe hotel



Percutian Honeymoon ke Bali PART 2 | bila dah petang, ai gegar hubby ajar jugak pergi Nusa Lembongan. Ingat dimana letaknya Nusa Lembongan? kita kan dari Nusa Ceningan, just seberangi Jambatan Kuning then sampai la kita di Nusa Lembongan heeee ~ untuk apa kita di sini? kita nak ke Dream Beach yang diperkata viewnya OHSEM bila sunset. seperti biasa hubby bawak motor, ai tengok maps sambil pegang gopro kehkehkeh.. Setibanya di Dream Beach. memang LAWA ! pasir halus....... ombak gila kuatttttt ! ada budak budak local mandi. tapi ai TAK mandi la. sebab taknak basah tapi nak main air jewww.. nak main kejar kejar dengan ombak huuu ~

 dah sampai
 kita di sini menunggu sunsett ;))

sendiri tekan sendiri tangkap. sudahnya tak pandang camera HAHHA

gigih kot ai bawak ke hulu ke hilir signage tuh HAHHAHHA

AndiEda @ BALI 
5years ;))

muah banyak ciked ~


 sunsett dah mariiiiiiiiiiiii

 

 sunset kami di Dream Beach ;))



Percutian Honeymoon ke Bali PART 2 | ada kejadian di sini. hikhikhik. gelak dulu sebelum cerita. ntah bila ai tak sedar, seluar ai koyak ! HAHAHAHAHAHAHA patut macam masuk angin sejuk jek. kahkahkah. rupanya koyak. nk tahu macam mana boleh koyak? mungkin masa ai berlari tepi pantai? mungkin masa turun tangga naik tangga nak ke Dream Beach tu? alahaii malu. ntah ada orang sedar ke tak. hubby dah gelak dah. kuang asammmm ! ai cover dengan beg sandang hubby. ai sandang selabuh yg mungkin beg tuh kekekke.. ingatkan nak pergi tempat lain, ate seluar dah koyak? ayuh la pulang ke hotel huwaaaaaaaaaaaaa sengal !


Percutian Honeymoon ke Bali PART 2 | bila sampai hotel dah siap siap mandi memang malas la nk keluar balik kan ? jadiknya malam tu just lepak lepak depan bilik sambil main hp memasing kekkee. nak lepak kat pool penuh dugong dan duyong hiii ~ sambil lepak sambil minum Ice Tea. hubby suka benor air ni. sekali 3gelas dia order kemain ! ouh yeee, style sini, order la ape pun, tak yah bayar on the spot. nanti akan masuk dlm bil hotel bayar masa check out nanti. ai tak suka cara ni, sebab sedap je order setiap masa. tahu tahu bils melambung HAHHAHHA

 dinner kami. nasik dan sardin. dimasak dari mini periuk nasi weee~


Percutian Honeymoon ke Bali PART 2 | malam ni, ai masak sardin dan nasik. . hubby makan selera sangat, kesian. duduk di negara orang, makan la apa yang ada ye sayang hiii ~ tak da aktvti malam ni, hanya aktiviti laki binik. dah pergi main jauh jauh. okbaii ~ sambung next entry mihmihmih ~





tumpang lalu kejap nak iklan iklan iklan ;
             
  boleh call/wasap/sms jika berminat mahupun ingin mengetahui dengan lebih lanjut 
terima kasih korangggg ;))





 * Entry yang lepas * klik untuk baca *

FREE SEATS AIR ASIA | 5th Anniversary kami keee ...... ??

Hari Nyepi Bali

Percutian Honeymoon ke Bali PART 2




Kira kira
Sewa motor di Nusa Ceningan 2hari Rp90k (covert duit M'sia, RM25.80)
Rokok Rp20k (covert duit M'sia, RM5.75)
Total RM31.55








Yang rindunya BALI hoiiiiiiii
signature ms eida

15 comments:

  1. cantik nyer view2 tu eida...nxt time nk g area sana plak lah

    ReplyDelete
  2. Ya Allah..cantik sgt2...bestnye kalau dapat pegi sana...

    anyway..jom join giveaway sy :-

    http://eirza.blogspot.com/2015/03/mini-giveaway-by-erza.html

    ReplyDelete
  3. best nye dapat pergi honeymoon sana.memang cntik la tempat tu...

    ReplyDelete
  4. idaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    cantiknya bali.. bestnya gopro... T__T nangis tgk gambo...

    ReplyDelete
  5. cantik giler dik..syukur ko dapat salah satu nikmat dunia..melihat keindahan allah pun dah besar nikmat nyeer..

    ReplyDelete
  6. sukaaaa sangat cantikkkkkkkkkkkkk nak pergiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii hehehehe

    ReplyDelete
  7. cantiknyeee..tp kenapa time gie bali dulu xpenah terjah pun tmpt2 dlm gambo nie..huwaaa..ruginyeeeee..pak supir la nie xnk bawak jenjalan sana..

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum ida, Subhanallah, cantiknya Bali... bestnya. nak sangat bawa Hadi pergi sini. hehehhehe. boleh refer blog ida one sweet day hihiiii

    ReplyDelete
  9. Assalam ida,
    view seeeeeeeeemuaaaaaaaaaaa santek2 kan3
    uols tak torojun itu ayor laut kaaaaaaaaaaaa????he3

    ReplyDelete
  10. laut biru tu cantik sangaaaaat! syok sangat kalau boleh cliff jump tu.

    ReplyDelete
  11. Ewah ewah ewaaahhhh...ehem2 byk dalam ni..hahah

    SubhanAllahhh cntikkk!!

    ReplyDelete
  12. Cantek nya permandangan tp yg x best nya susah nak cari tempat makan yang halal ekkk....

    ReplyDelete
  13. Kagum tgk pmndangan.. air laut membiru.. cntik sgt

    ReplyDelete
  14. eida kalau buat entrykan akak dah terbayang² suasana kat sana tau ... sbb tu suka baca maraton .. kdg baca separuh x komen dulu ... cantiknya pemandangan kat bali ..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page