Wednesday, March 11, 2015

Percutian Honeymoon ke Bali PART 1

 


Percutian Honeymoon ke Bali PART 1  |  Maaf baru nak mula. . jangan meraung kuat sangat eh? bingit telinga ai dengar. ni nak update lah ni.... HAHAHA . Bukan senang nak amik mood nak update entry Honeymoon selama seminggu ai ke Bali tahukkk... mood asik lari ke pantai jekk hikhik. *mood teringin ke boracayyyyy ;p*  ok dah jangan bebel panjang, ayuh masuk gear lima cerita diri ku ke bali yeayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

belanja gambar di Tanah LOT.
a place MUST VISIT while uols @Bali okay?  ;))



Percutian Honeymoon ke Bali PART 1  |  Pada 26hb Januari 2015 (Isnin), pukul 4.45am, sebut semula AM (PAGI) ye kawan kawan, ai dah gerak dari rumah menaiki kereta, planning nak parking dekat TBS (Terminal Bas Bersepadu) dan seterusnya naik bas menuju ke KLIA2. Planning menjadi dan jimat yeayy ! Nanti ai buat entry khas pasal ini okay? Ai sampai TBS dalam pukul 5.10am gitu, terus pergi beli tiket alih alih dapat bas pukul 6.00am, bayangkan duduk menanguk dekat TBS tu? dah la sejuk ya amat ishkk. . bas kat TBS-KLIA2 sini selang satu jam. adehhh ~ nasib baik tak rushing uols , kalau tak ai naik ERL  terus kahkahkakah . .Tiket bas murah sajok , sorang RM10/one way ;)) korang tahu dalam bas ada berapa orang? ada 5 orang jek. hikhik. tak ramai rupanya orang nak ke KLIA2 dari TBS ni. kenapa eh? ke pagi sangat ni? HAHHAHA.. bila orang tak ramai, driver kemain bawak laju. amboii. lantak la. ai mentido je dalam bas. mihmih ~

duduk bersila je atas lantai. bersepah orang kat sini. siap ada yang tidur atas lantai hihii ~

tiket bas ada nama. tapi salah eja. hihihi



Percutian Honeymoon ke Bali PART 1  |  Sampai KLIA2 pukul 6.45am, 45mins je.. amboiii driver !! laju nyaaaaaaaaaaaaaa ! phew ~ sampai awal sebabnya ai nye flight pukul 9am. kahkahkahkah. . mari menangok di KLIA2.. tapi tak pa asal tak tinggal flight macam pergi Sabah hari tu sudehhh~ sampai terus pergi kaunter V, beratur tuk drop luggage.. harus beli luggage korang, ai pergi Bali ni seminggu kot! banyak nak shopping ni kehkehkeh ~ Pukul 7.45am ai dah masuk International Gate. kihkih kemain awal. . nak makan tak boleh sebab ai dah purchase nasi lemak pak nasssiiirrrrrrr.. ohhh rindunya ! 


Percutian Honeymoon ke Bali PART 1  |  Flight sepatutnya pukul 9am tapi lewat 35min. sabau ajelah.. Perjalanan 3jam. ai mentido. ai pujuk mata untuk tido sebab TAKUT HAHAHAHA.. hubby? ntah. dok pandang kiri kanan je kot? kikiki~ sampai masa makan, ai bangun makan. pastu sambung mentido lagi... pastu bangun balik untuk isi borang arrival. . pastu mentido balikk... bosangggg gilaaaa... itu baru flight 3jam? kalau 8jam acena? huuu ~

isi borang paling malas

 dah nampak kepulauan BALI time ni yeayy dah sampaiiii




Percutian Honeymoon ke Bali PART 1  |  Pukul 12.30pm, sampai la kitaorang buat pertama kalinya di Aiport Bali.. jangan tak tahu ai sama flight dengan Tiz. hikhik. ajak bergambar. alahaii lawa gila..... sambil menunggu luggage sambil usha usha tizz kehkehkhehh ~ sampai di perkarangan airport, fefeling anak orang kaya kejap cari driver a.k.a supir ..............

kalau perasaan dekat IG Tiz, rupanya dia pergi Bali sebab ada Bachelor Party hehehhe ~

Eida Baharun? adik Eida Baharum kot? HAHHA
ni supir yang ai book tru hotel di Nusa Ceningan yang akan menghantar kami ke Sanur

dalam kereta. kereta besar. duduknya machem datuk dengan datin lah gamaknya hihihi



Percutian Honeymoon ke Bali PART 1  |  Okay macam ni planning ai, dari Airport terus ke Nusa Ceningan di mana letaknya hotel pertama ai.. wiiwiiii ~ tapi disebabkan boat akan bergerak pada pukul 4pm, masa masih awal pulak, so supir ajak round round sekitar dulu. so behenti sekejap dekat tugu ntah ape nama untuk bergambar. time ni pukul 1lebih, memang panas ya amat laa Bali ni...... siyes! nak dijadikan cerita, beg ai terputus zip ! wakakka dah tak boleh zip dah. . saje je kan suruh ai shopping awal? so mari lah kita ke Krishna hikhikhik. Krishna itu tempat sourvenir bapakkkkkkkkkkkkk besttt ! besauuuu sangattt ! banyak barangg!!! ada barang yang murah ada yang mahal .. fokus ai nak beli beg. eceh ~

 tak tahu nama tempat. tepi jalan dekat bulatan dari Airport.


Krishnaaaaaaaaaaaaaaaaa

Keychain Seatbelt AA (hubby nak, pepelik je mamat ni minat dia)
Scrub Lavender tu best gilaaaaaaaaaaa!
Pie susu ni macam tart jek. boleh la alas perutttttt ~
Tote Beg I LOVE BALI is a MUST hehehhehe~ menggantikan beg yang dah rosak zip tuh huu~



Percutian Honeymoon ke Bali PART 1  |  Dalam pukul 3pm kitaorang gerak ke Sanur (tempat boat berlabuh untuk ke Nusa Lembongan/Ceningan).. selepas ai settle semua pembayaran dengan orang boat tuh, ai cuci mata kedai kedai dekat Sanur. ternyata murah bangat dehhhh ~ harus membeli di sini ye kawan kawan? sebab ai beli seluar munga munga kaler pink RM8 jekkkk ! hikhikk tapi sengal pergi beli sehelaii jekk. adehhhhh ~



Percutian Honeymoon ke Bali PART 1  |  Boat bergerak pukul 4pm. naik bersama orang local. laut dia sangat bergelora. ombak besar. lautan hindi eh sini? sakit gila weii bontot terhempas. . kalau korang datang dekat baby/anak kecil, pilih la seat belakang, ai mula mula pergi duduk depan konon2 nak fefeling, sekali terhempas sakit bontot, okay jom pindah belakang HAHAHA..


Percutian Honeymoon ke Bali PART 1  |  30mins jek perjalanan dari Sanur ke Nusa Lembongan. sampai je kita dibawa ke Jambatan Kuning. Jambatan Kuning ni la yang menghubungkan Nusa Lembongan dengan Nusa Ceningan. Hotel yang ai dah book dekat Nusa Ceningan. so kita kene pergi ke seberang melalui Jambatan ni.. sepatutnya orang hotel take noted lah kan amik kita kat Jambatan Kuning tapi nan hado yang menunggu? tapi tak susah mana, bayar je orang local untuk hantarkan kita. diaorang willing tuk tolong sbb dapat upah kekkekkee ~

sementara tunggu orang local lalu lalang dekat Jambatan Kuning. view ohsem. dah nak malam time ni. pukul 5.30pm gitu dah nak gelap.. cepat masa sinii ~



Percutian Honeymoon ke Bali PART 1  |  Sampai hotel dah pukul 5.30pm gitu, terus check in. welcome drink air teh botol yang famous tu. perghhh sedap bak hangg panas panas minum air teh sejukk hehe.. sampai area hotel, serius terkesima babe..................... lawa sangat pemandangan dia! sejuk mata memandang hijau jeeeeeeeeee . . ini lah yang ai nakkkkkkkkk wiwiwiiiiii ~ ai dah update pasal hotel yang ai duduk ni, so korang leh baca semula di entry di bawah ni k? ok sambung next entryyyyyyy ;p




 dalam bilik ~

ini pool ai yang punyak!!! wiiii ~


(rate tukaran mata wang yang ai dapat
1juta Rupiah bersamaan RM287.00)

untuk ke Bali, ai tukar RM2k hikhikhik
jgn percaya sebab ai tukar lagi masa di Kuta 
HAHAHHAHAH




Kira Kira
Tiket Bas TBS-KLIA2 RM20(dua orang) one way
Keychain Seatbelt Air Asia RM20
Air Rp19k (covert duit M'sia, RM5.45)
Beg I LOVE Bali Rp15k (covert duit M'sia, RM4.30)
Sabun Serai Rp11k (covert duit M'sia, RM3.20)
Lavender Scrub Rp28.500k (covert duit M'sia, RM8.20)
Pie Susu Rp15k (covert duit M'sia, RM4.30)
Seluar bunga bunga Rp30k (covert duit M'sia, RM8.60)
Total RM74.05



 * Entry yang lepas * klik untuk baca *

FREE SEATS AIR ASIA | 5th Anniversary kami keee ...... ??

Hari Nyepi Bali





tumpang lalu kejap nak iklan iklan iklan ;
             
  boleh call/wasap/sms jika berminat mahupun ingin mengetahui dengan lebih lanjut 
terima kasih korangggg ;))









Yang sedaya updaya akan habiskan entry ni ok? promise!  ;p
signature ms eida

19 comments:

  1. Wahhhhh cantik gilerrrrrrr pemandangan Bali. Nak tengok Ida mandi pool lagi plissssss hahaha! :D

    ReplyDelete
  2. Bestnya..tiba2 macam nak je sana jugak ..hehe

    ReplyDelete
  3. Ke Bali 3 jam ke..? alahaii lamanya

    Eh masa ko dekat Bali, Paris Hilton pun dekat Bali, ada jumpa tak..? hihihi

    N.H.M.H

    ReplyDelete
  4. comeynyeee hotel!!!! kalau kite pergi holiday ke jenjalan yg memerlukan ambik gambar, perlu sangat laaa selfie stick ni.. kalau tak dulu, suruh orang laa..kalau asyik suruh org lain segan lah pulak..last2 gambar sorang.. ko amik gambar aku, aku amik gambar kau..

    ReplyDelete
  5. hotel tu unik la...best la plak tgk

    ReplyDelete
  6. seronoknya dia Honeymoon kat Bali...akak x sampai lagi sini...next2 kot...last month baru sampai Jakarta...x siap2 lagi entry...ntah bila nak buat...

    ReplyDelete
  7. wah,,,,bercuti,,
    thankz sharing..khusyuk saya baca,,nak tau bajet sebenarnya,,hihih
    salam perkenalan

    ReplyDelete
  8. Yeayyy entry bali dh ade..ok NEXT..haha..xsabau dh ni

    ReplyDelete
  9. Assalam ida,
    toilet takdak pintu ek???
    ok next entry :)

    ReplyDelete
  10. WOW.. best jugak tempat-tempat yang awak pergi ni ye. Saya dulu ke bali tak pergi tanah lot. Tak sempat. hehehe

    ReplyDelete
  11. Wow syoknya bali....tq sharing..Bali pun salah satu wish list...doakan sy jejak kesana ye.

    http://marsha-marshashahirnnia.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum...wr...wb...
    Tuan/Puan Perkenalkan kami Bogalakon Tour Bandung sebuah Company yang memberikan perkhidmatan tour groud handing di beberapa tempat favorit lawatan.

    Insyallah,driver & tour guide kami santun,jujur dan mesra yang selalu akan bawa anda ke tempat kawasan favorit Bandung,Jakarta,Bogor.

    Bagi Tuan/puan yang hendak bercuti ke Bandung,Jakarta,Bogor city Tour dan memerlukan kereta/Hotel untuk transportasi semasa di Bandung,Jakarta dan Bogor,boleh hub kami:

    Call:+6285722 692 692
    WhatsApp:+6281220 375 375
    Email:bogalakontour@gmail

    Insyaallah dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik.
    Terima Kasih.

    ReplyDelete
  13. Bercuti ke Bali jangan lupa beli pakej percutian, pakej honeymoon, atau sewa kereta dari kami, murah :) WA: +62 877 88 555 153. BBM: 5646FC68. https://goo.gl/4YZYLy

    ReplyDelete
  14. awak tukar duit kat mana murah giler...!! share plisss.... [ker mungkin sebab matawang dah jatuh jadi mahal -sejuta Rp = rm310-

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page