Tuesday, March 10, 2015

Malaika Oil Mampu menghilangkan jerawat dan jeragat dengan berkesan!



#MisiTurun10kg | alah boleh ke ni? boleh rasanya kalau FOKUS kan? dulu beberapa bulan lepas ai ada jaga pemakanan/exercise sikit, adalah turun sikit. boleh perasaan sebab pakai baju agak longgar dan orang mula tegur "eh ida dah kureng sikit tang pipi tuh" muahahhaha sabau ajelaaahh pipi jugak yang dinampaknye dulu kehkehkeh . .  tapi perasaan tak  bila orang mula tegur kurus mula la tak jaga pemakanan balik. tak exercise. pastu bila orang tegur "ehh dah gemuk balik" mula la sentap terus FOKUS semula. HAHHAHA mana punya ikut ini perangai daaa ~ kekekeke sape same? sep!

belanja gambar lapan tahun lepas.
no pipi sangat.
alahh nak kembali seperti duluuuuuuuuuuuuuuuuu



#MisiTurun10kg tapi sekarang ni rasanya nak FOKUS balik. dulu ai boleh buat. sekarang mesti boleh jugak punyaa kann ;)) motif nak kurus? sebenarnya bila badan rasa berat ni semua benda nak buat tak selesa.. ape ntah lagi rumah ai ni haa tingkat 4, so nak naik tangga termengah mengah. tak syok lah kan? tak fitt. kita jaga pemakanan, kurangkan nasik (bukan atkins sebab atkins tak amik karbo langsung kan?), ai tak boleh laa tak amik karbo nanti sakit lain pulak yang datang............. so kita diet secara sihat, janji badan tak sakit sudah laaa kann ;)) another reasonnya ai nak fit sebelum bulan November. kekekkee biarlah rahsiaaa ~



segala jenis resepi sihat ai ade link dekat entry di bawah, sudi sudi kiranya untuk klik sapa sapa yang berminat nak try menu sihattt hihiiiii ~



#MisiTurun10kg ai mula dengan March 2015. seminggu yang pertama dah berlalu. ai lepas hanya 2x saja makan nasi dalam seminggu tu.. sabtu dan ahad ;)) yang lain ai hanya makan chicken salad, lauk pauk sahaja, meratah sup sup, bila lapar memalam, cari yogurt... break1st memang lama tak makan heavy, dalam seminggu lepas sekali sahaja ai makan nasi lemak itupun orang belanja, orang belanja tak leh tolak weiii HAHAHAHA. yang lain ai break1st bijirin sajokk ~ happy tummy ! perut tak meragam nasib baik ~

gigih buat then bawak ke office.. mohon isthiqamah ye ida!
caiyokkkkkkkkkkkkkkk



#MisiTurun10kg untuk mem-fokus-kan lagi ai punya misi ni, ai sesiap buat jadual.. harap harap tak terpesong kekdahnya hikhikhik ~

Jadual #MisiTurun10kg  ;p


agak agak berkesan tak jadual ni? hikhikhik



#MisiTurun10kg part exercise, ai tak sempat sajok nak exercise memalam hari. yela balik dah malam, buat kerja umah itu ini itu ini, eh dah pukul 10pm, masa untuk tidur kekkekeke.. wekeend OT pulak. so seminggu lepas ai tak exercise langsung. lambat sikit la penurunan badan itu huhuhu~ seperti kata rara, bila kita aim target nak turunkan berat badan, apa yang paling penting is, weight scale HAHHAHAHHAHA.. weight scale kat rumah dah rosak, so seminggu yang pertama ai tak tahu berat berapa. lantakkk. hikhikhik. tapi semalam ai dah buy online weight scale dekat groupon. next week sampai la kot heeeeeeeeeee ~ nanti ai timbang berat k !

cepat laa sampaiiii ;(




please support me! jangan laa kondem HAHAHAHAHA
orang kata hilang nikmat dunia kalau diet ni. kekeke
tapi perlula kita ingat, kalau datang penyakit , hilang juga nikmat dunia. huuu~
dan penyakit itu kebanyakkan nya datang dari pemakanan kitaaaaa . . 
jadiknya berpada la bila makan. itu ai pesan pada diri sendiri bila orang dok sebut sebut dekat ai.
abaikan mereka ~








Yang ajak korang join misi ni nak ???
signature ms eida

26 comments:

  1. waaaa...all the best eida!!!!!

    ReplyDelete
  2. tul lah tu,, bila dah mula diet,, pipi terus kempis,, pastu ada yang tegur terus diet kelaut sebab dah rasa kurus,,, makan segala benda hahaha,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahah kan....... this time tak leh buat gini. cannotttttttttttttttttttt

      Delete
  3. Chaiyok Eida....inshaAllah boleh capai misi 10kg tu...incase tersasar dlm tempoh misi, recover cepat-cepat back on track....

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay yani! yani still on track kan. ida ushaaaaaa jekkkkkkkkk hihii

      Delete
  4. Assalamualaikum ida. semoga bertahan ya capaikan misi 10kg turun tu. heheh good luck mama ida ~~~

    ReplyDelete
  5. insyallah boleh..
    cuma kena lbh istiqomah//

    ReplyDelete
  6. jommm... (baru restart yg entah kali keberapa, tapi kali ni serous tau...-sambil buat muka serious) hehehhe...

    ReplyDelete
  7. cayok ida!!! kita sokong awok ye...kita pon nk turun kan lagi 3kg ni liat sangt hahahahahaa kita da buang 18kg!! ida boleh!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah buang 18kg??????????? serius? buat cmneeeeeeeeeeeeeeeee

      Delete
  8. rasa macam nak join...tapiii...tapii...eh banyak plak tapiinya...takut takleh nak istiqomah je..kikikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekkekekkee. nory dh cukup exercise jaga iqy daaa ihihihih

      Delete
  9. sep!! kite serupa.. bulan lepas pergi gym.. 2 3 kali seminggu.. org da tegur kurus sikit.. da g gym seminggu sekali.. haha.. skrg sampai fasa.. pergi gym 2mggu sekali.. haha.. kene fokus.. nak buat jadual macam ida la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida buat jadual tepek dkt pc dgn peti ais. bior nampak hari hari HAHHAHHAHA

      Delete
  10. Gud luck ida..tapi xyah la spi 10kg kot..november??apekah??

    ReplyDelete
    Replies
    1. kene 10kg, dpt berat asal sebelum kawen HAHHAHAHHA. november BEST !

      Delete
  11. Replies
    1. wasalam kak.................. go go girl ! yeahhhhh hahhahaha

      Delete
  12. nak cantik badan kena rajin ... chaiyok2 harap istiqamah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha kans. kene la rajin dan usaha caiyokkkkkkkkkkkkkkkkk

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page