Monday, March 16, 2015

Matta Fair 2015 , beli ape?

 


Mulanya ai tahu kewujudan Matta Fair 2015 ni yang dah berlalu semalam.. tapi tak da apa nak cari since next trip ai is backpakers style. . kita redah and go with the flow jekk. hikhikhik . . TAPI bila kawan kawan yang pergi semuaaaaaaaaaa cakap ''daaa MURAH daaaa MURAH daa" dalam malaysia semua MURAH ! eh yeke murah? kene pergi check ni. HAHHAHHA


 ayuh vacay?


So, TER-pergi lahh ai , dengan mengajak my sister. dia pun TER-follow kahkahkah. pergi semalam (Ahad) hari last, pukul 6pm - 9pm. kejap je kan? sebab kita ada MOTIF. kikiki ~ motifnya untuk mencari Hotel dalam Malaysia yang menjadi idaman kalbuuuuuuuuu dari duluuuuuuuuuuu nii...
 
 along thanks teman anga. hatiku gembira dapat apa yang dihajati, belanja along seketul burger hikhikhikk



Sampai Matta Fair, orang dah lengang, yela dah nak malam kot? so kaki terus melangkah ke Hall 3. Booth 3232. gigih tahu semua ni, thanks to anna & kak pink yang promote ~ hikhik... sebelum jumpa Booth 3232 tu, biasalah lalu Booth lain, penuh flyers . mata ai terTARIK dengan satu flyers ni. pergi tanya kejap. harga boleh tahan murah dari harga asal. hmm hmm .. hati mula krikk krikk krikk ~ tapi xpe, pergi cari Booth 3232 dulu. bila dah pegang dua flyers hotel idaman hati, mula berfikir. tanya hati.. tanya poket.. which one? HAHHAHAHA

   
which one? AVANI SEPANG or GRAND LEXIS ? wiiiiii ~



Style di Matta Fair ni, kalau kita nak buy pakej kita kene letak deposit . maybe dalam RM100 ke RM200 tapi kalau kita buy hotel , kita kene bayar sepenuh penuhnya duit di situ jugak. ada yang kene cash sahaja, ada yang boleh via card. tak kira debit or crdit card. tu yang sape ada MOTIF datang sini kene sedia cash bebanyakkk hikhikhik.. ai dah sesiap keluar duit sebelum sampai, sebab target memang akan beli seketul hotel untuk beromantika hikhikhik


kalau ikut flyers itu, Bilik di Hotel Grand Lexis yang ada pool boleh dapat serendah RM490. kosong. tanpa apa apa . bilik sahaja. untuk Villa Avani Sepang pulak, kalau bilik sahaja RM550 dapatla break1st sekali.. kalau yang pakej, RM640 dapat semua.. break1st, dinner, aktiviti go kart, ATV segala semua tu laaaaa............... so ai decide untuk Villa Avani 2Hari1malam RM640. so, mengigil laaa bayar. kuikuikuiii ~

sempattt jekkkk  ;p


nanti nak request villa menghadap sunset ! wiiiiiiii







Yang tazabarrrrrrrrrrrrrrrrrr , 

signature ms eida

30 comments:

  1. alaaa... kiter x pergi pun. sebab tak da planning lagi ...
    sure cukup murah ke ?
    ?_?

    ReplyDelete
  2. orang selalunya kata matta fair ni murah-murah deal, tetapi ada juga kawan-kawan yang terkena deal murah tapi jadi sebaliknya pula selepas matta fair... heeee...nak komen lebih-lebih tak tau. sebab tak pergi matta fair dah lama dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap harap tak terkena lah macam tu amin................ heeeeeee~

      Delete
  3. Lor smlm ke..huhu aini terlepas.. sob..sob..

    ReplyDelete
    Replies
    1. LORRrrrrrrrrrrrr...................... tak pe akhir tahun nnti ade lagi eeeeee~

      Delete
  4. Replies
    1. ida pilih avani. okay next time ida pergi grand lexis ya!

      Delete
  5. Gigil tengok harga hehehhe...ok enjoy your short vacay at Avani orait hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. gigil jugakkkkkkkkkkkk tpi sekali sekala tak pe enjoyyy hahahahhahhaha

      Delete
  6. Pergi Avani roger aku, dekat dah, boleh makan dekat Bagan Lalang

    N.H.M.H

    ReplyDelete
  7. wiwiwiwiwi.. best nya! yt mengidam grand lexis tp kena tunggu adik keluar dulu. hahaha. tahun depan, insyaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wiiiiiiiiiii ~ ida lama dah ngidam hahahahha baru terlaksana ni haaa sedihh ~ ok net year ye! ihihih

      Delete
  8. yahoooo best giler avani nihhh...saya sukaaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yesss ida plih avani. ida grrrr je tgok review avani akak ! jelly ! takzabarrrrrrrrrrrrrrrrrr

      Delete
  9. Assalamualaikum ida, lawanya. happy honeymoon guys ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila................. maceh ! honeymoon ntah ke berapa kaliiii

      Delete
  10. assalam,

    wah sonoknya hanimun lagi, nak ikot boleh? hehe
    akak follow blog sy pls...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam, okay jap g kita follow ya! hehehhehe

      Delete
  11. Bestnya... lama tak betcuti ni... best lau dpt ngadap sunset mcmtu ^__^

    ReplyDelete
  12. Ida, akk 2-2 dh pegi tp rasa prefer glexis. Avani leceh skit sbb kne 2 kali transit. Parking jauh tp ada shutter van. Pastu naik lak buggy car dr lobi.
    Tp uols pegi berdua ok kot. Akk mengangkut anak2, bag.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ida berdua jekk.. avani ok. lexis ok. ida pergi satu satu dulu yee hehehehhee

      Delete
  13. Assalam ida,
    waaaaaaaa
    lawaaaaaaaaaaaaaaa la avani tu
    akak pun gigil2 gak baca ni haaaaaaaaa he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak ,jom laaaaaaaaaaaa kita pergi akakkkkkkkkkkkkkkk

      Delete
  14. akak pegi jugak matta fair tp ari sabtu...dua2 aka dh pernah stay...akak suka grandlexis sbb ada private pool..bole berendam smp lebam hehe...slamat holiday ke avani...dlu namanye golden palm tree gold coast sepang..feeling2 mcm p gold coast australia hakikatnye p gold coast sepang jd la hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. next time ida pergi lexis plak . heeeeeeeee~

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page