Monday, March 2, 2015

Hiking ke Bukit Tabur, Ampang | COHAN



Hiking ke Bukit Tabur, Ampang | COHAN . . Ai TAK pergi , tapi ai baik hati tolong update bagi pihak hubby and the geng kehkehkeh... benornya ai tak da cerita nak update. sebab tengah busy draft entry Bali, tapi takkan nak biar blog sunyi munyii hikhikhik . jadiknya keluar la cerita Hiking ke Bukit Tabur by COHAN pada semalam (1.3.2015) Ahad. berapa orang pergi? hmm just enam orang jekk.. diaorang nak tengok sunrise bajetnyaaa

dari atas hubby - amin - ayen - chip - cast - ipin

jangan TAK tahu, kat Bukit Tabur tu ada kucing. kucing ni fit ouh. kejap naik dah sampai puncak. pastu ehh dah kat bawah balik hehehhe ~ kan bestt stamina macam kucing nii 
krik krikk krikk



Hiking ke Bukit Tabur, Ampang | COHAN ... Bila kata nak tengok sunrise, jadiknya kene hiking awal pagi. dalam pukul 4am diaorang mula naik. kata hubby tak de orang langsung ! best gila naik. ni hutan kami yang punyaaaaaaaaa huu ~ dikatakan Bukit Tabur ni banyak puncak, eh betul ke? Ada East, West dengan Far East. yang geng Cohan ni pergi dekat West. okay? perjalanan dari bawah sampai ke puncak ade la dalam 1 jam 45 min jek. bak kata Legend Nuang a.k.a AMIN , "ehh tak sempat peluh aku nak keluar lah dah sampaiiii puncak!!' HAHAHHA , bagi diaorang, ai rasa lah, Hiking ke Bukit Tabur ni buat geli geli panaskan badan jekk kott muahhahahhaa ~

daki dalam gelap. mampu? 
selfie jela macam mane pun bukan nampak kahkahkah


okay ini dah sampai. masak air dalam gelap kekekkke

the view with the legend nuang kehkehkeh

Empangan Klang Gate dari puncak Bukit Tabur



Hiking ke Bukit Tabur, Ampang | COHAN .... dalam pukul 5.45am dah sampai puncak. sampai je puncak harus la mencekikk kikiki. masak air buat kopi, makan roti meggi. . pastu tunggu laaa sunrise gituh ...  masa tengah sunrise ni ada group lain yang ade sekali tapi tak ramai, so boleh enjoy tengok sunrise......

cantik kan !




bila dah makin pagi, makin ramai la orang yang mula naikk


Hiking ke Bukit Tabur, Ampang | COHAN.... dah puas hadap sunrise, moh la pulang ke rumah memasing . . .  gerak dari puncak pukul 8am, time ni ramai yang baru nak naik.. berselisih, tak best hubby cakap laaa.. ade la dalam satu jam je dah sampai bawah.. eh kejap je? melompat ke berlari korang turun ni? kekkeke

 jom balik 










sekitar jam 11am, hubby dah sampai rumah......... kata hubby, Bukit Tabur tak tinggi mana, tapi trek dia berbatu batu. kene jaga jaga jugak laaaa .. ai tak pernah sampai lagi Bukit Tabur, next time hubby pergi, ai mahu follow yekk sayang ! tapi harus diingatkan laaa perjalanan daki 1jam45min tu mungkin akan menjadik 2jam! muahhahahaha . .  okay la itu je nak cerita baiii hikhikhik 








Yang banyak kerja, baii
signature ms eida

10 comments:

  1. Assalamualaikum ida. Subhanallah. Cantiknya keindahan atas bukit tabur ampang ni... ehh kucing ni bagusnya dia.. selalu teman orang pergi hiking ye. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila. cantik kan. ida tak pernah sampai lagi. ntah larat ke ntah HAHHAHAHHA......

      Delete
  2. Assalam ida,
    bali.....bali.......bali :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak,

      huwaaaaaaaaaaa bali bali bali.. kak tolong updatekan boleh? heehhee

      Delete
  3. haaaa...u kalo pegi ntah 2 jam setengah la kot..kekeke.

    ReplyDelete
  4. bestnye hiking.. bestnye aktiviti lasak.. skrg x mampu dah.. dah tak fit..

    ReplyDelete
  5. Ok la tu ida 2 jam..klu ila 3 jam kot..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahhahahhahahhahahhah sabau ajelaaaaaaaaaaaaa

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page