Monday, March 30, 2015

Free Seat Air Asia, ai beli apa ?

 


Amboi ~ kak nam sangat tau korang memasing nak tahu ai sempat grab tiket pergi mana untuk Free Seat Air Asia 2015 ni ehh? sebolehnya travel date jauh lagi, malas nk reveal awal lagi ni. kang orang kata "asik berjalan je ko ni" HAHAHAHA tapi ai malas nk layan sangat stalker begitu , baik ai layan permintaan readers yang sentiasa menyokong penulisan, minat ai dengan travel ni. ai lebiuuuuu ;p


sememangnya sebelum Free Seat datang, ada lah dua tempat yang memang ai dah aim nak pergi. siap dah ade tabung simpanan untuk tempat tempat tuh hehehehe ~ so ai terus FOKUS pada tempat tempat itu jek. sikit pun tak tengok tempat lain fuyooo kental sangat kan? hihi . . Satu ai aim untuk travel bersama adikberadiks yang lain which is Boracay hihi. kami memang suka sangat dengan pulauuuuuuu pantaiii sunsettt sunriseee wiiii ~ Lagi satu, Lombok... ! dulu tak pernah terfikir nak jejakkan kaki dekat sini TAPI lately ni ramai yang post picture of Lombok, ouh jatuh cintann terus ! terus aim for Celebration 6th Honeymoon for next year nanti hikhikhik

 nampak ade 0points just bayar AIRPORT TAX sahaja




Tapi kita hanya merancang, planning berubah habis. . sebabnya, lepas masa ai book for Lombok untuk dua orang, ai search for boracay. time kejadian adalah 3.50am HAHAHA.. masa tu ai dekat kampung hubby, gigih la bangun pepagi capai hp terus masuk website AA. gigih ke idok? cari punya cari punya cari, xde pulak Boracay untuk 0points. (ai login in masa BigShot ID tau) so, ahad tu ai cakap dengan adikberadik yang lain, Boracay tak da 0points. maybe isnin akan ada tapi kita tak tahu starting tiket harga berapa kan? so, why not kita grab ajelaaaa tiket Lombok beramai ramai ?? kira murah je RM85 pergi balik untuk one person sbb bayar tax sahaja untuk free seat. 


Bincang tak sampai 5mins, adikberadik yang lain setuju go for Lombok ikut tarikh honeymoon ai HAHHAHAHA.. so, ke Lombok lah kita enam orang, kita berjemaah honeymoon pun berjemaah hikhikhik ~ PERCAYALAH itu sahaja tiket yang ai grab.. masih belum survey pasal Lombok nenanti la.. fokus untuk this year dulu hiihi ~

 wajib pose gini okay! ;p




korang sempat grab tak Free Seat Air Asia ni? pergi kemana? berapa? share la. hikhikhikk.. okbaiiii ~ sambung kerja.. daaaaaaaaaaaaaa.. *ngantuk*




Kira-kira Satu Pasangan (dua orang tau!)
Tiket Flight 5hari4malam RM170
Add on meals pergi dan balik RM48
Total RM218




p/s : one sweet day pasti akan sampai Boracay jugak huhu~







Yang berharap Lombok seindah yang disebut sebut, hee ~
signature ms eida

28 comments:

  1. wah lombok..........aim nk p situ juga !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida pergii dulu yaaaaa nnti kita update hehehehhee

      Delete
  2. waaaa..jelesnya pi lombok,sejak 2 menjak ni ramai plak serbu sana..cuba cari date murah tu tapi xsempat nak rembat sedih taw..lau tak boleh berjemaah jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la makin lama makin ramai terjah lombok, kita pun nak terjah jugak heeeeeeeeeee ~ xpe xpe AA nnti buat sale lagi rembat awl2 tauuuuuu

      Delete
  3. kita pergi ho chi minh. dah beli ho chi minh bru semua org cerita pasal lombok. menyesal kejap.

    tapiii

    silalah jeles. kita g boracay August ni honeymoon :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. boracay? huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! JELLYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY mencik okbaiii

      Delete
  4. Klu tgk review geng travelholic dgn ritu mmg umpph la view cuma journey renyah skit la kot..xpe jnji view cuns!

    Kite pun grab tp dlm mesia jeww..menahan.diri ni.hoii..kiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. yekee? allahh lagii tazabar kitaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. hihihihi

      Delete
  5. lombok ada apa ea? zizie tahu, kawen bajet murah je kat sana. ehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lombok ade pantai cantik yg belum diterokai sangatt hehehheee

      Delete
  6. Assalamualaikum ida, bestnyaaaaaaaaaaaaa ! gigih sangat ida :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila............... hahhaha gigih la nk travel punya psal ! heee

      Delete
  7. saya dapat tiket ke krabi return rm156 tuk 2 org. yeay! Tapi saya beli a day after BIG promo tu sebab masa BIG tak de BIG prepaid nak bayar camne. pakai kredit kad mahal plak. Btw mcm mana awak apply BIG prepaid tu ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy tak bayar pakai big prepaid. sy pilih untuk debit. . mula mula kekonon nak bayar bg cc tapi masukkan no kad salah. then die akan rejek. so akan refer kita tuk bayar pakai debit heeeeeee. murah sikit tapi kene trick AA laaaa

      Delete
  8. Assalam ida,
    waaaaaaaaaaaaa
    kalo tau murah ghoper itu akak soh ida yang bookedkan boleh??? :P he3
    laaaariiiiiiiiiiiiiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam................... hahhaa boleh boleh...... plus 6% GST HAHHAHAHHAA

      Delete
  9. Kami ke tempat biasa..hukhuk..ade baby ni terbatas sket nk bejalan jauh..nk ke bandung pun xlepas..sebab ingt nk gi thn ni jgk..xpe la kan..asal dpt bejln2 jgk mengubat hati yg lara sbb xdpt gi bandung..huk3

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpeee dekat jauh kee xpe......... yg ida ni asik laaaaaaaaaaaa ke indon jekk HHAHAHHA

      Delete
  10. Wahhhh ida...kita pun berangan nak ke Lombokkk. Bila tahhhh hahahahah :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom berangan same ! xpeeee AA salu buat promo hehehhee~

      Delete
  11. tak sempat grab.. tapi rugi betul tak grab.. murah gile lombok.. teringin jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpee next time ade lagi. cepat2 grab k... heeeee~

      Delete
  12. Replies
    1. yeke? lawa ehh? ok tazabar nk pergiiiiiiiiiii heeeeeee

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page