Tuesday, March 17, 2015

First time makan Korean Food

 


Lama dah nak makan, nak test pekena Korean Food. Tapi tak da kawan nak pergi. hubby boooolayaaaaan korea korea ni. . nasib baik ada gula gula hati yang kaki korean food. so paksa eyuh bawak ai pergi. paksa paksa paksa tapi ai belanja laa.. heeeeeeeeee ~ paling dekat di MidValley ;))


bila ai dapat menu, rupanya Korean Food ada nasik jugak. tapi bukan nasi putih kita tuh, nasi beras perang macam pulut pun ada. satu bekas kecik tu tadi ai makan suku jek.. punyala kenyang.. dua tiga pat lima sudu pun dah kenyang............... pastu setiap main menu ada side dish dia. WAJIB. ada tiga jenis, Kimchi + Ikan bilis manis + sayur lobak kentang. tiga tiga ni sedap !!!!
 
untuk 1st time ai pilih ini
Namanya Soon Du Bu Ji Gae RM17.50
spicy soft dofu stew served with rice and chicken


perasaan ai? sedapnyaaaaaaaaaaaaa ! manis manis pedas. taufu lembut sedap. nasi padat macam pulut. makan beberapa sudu dah kenyang. hukhukhuk. . 3 side dish itu memang TERBAIK. sedap sangat !!!



ni eyuh order
nama dia Tuk Man Du Guk RM17.50
Homemade dumpling and rice cake soup with chicken


 serius ini pun sedap. seeweed itu sedap. yang paling ai suka is homemade dumpling chicken dengan rice cake tu. kenyal kunyah kunyahh sedapnyaaaaaaaaaaaaaaa !



 muncung tu muncung tuh kekekeke



actually kalau nak makan korean food ni kene pandai pakai chopstick. tapi ai tak malu nak mengaku yang ai TAK RETI langsung nak makan pakai chopstick ni !! wakakkakaka. . konon nak blajar lah nii alih alih bila ai terkebil kebil nk pegang, terus budak pelayan tu bagi ai garfu HAHAHHAHAHHAHAHHA  terima kasih la dik kerana memahami ahkak ko nii   ;p


its okay , banyak masa lagi. prektis makes perfek. ehhh lalalalalala ~ kbaii







Yang nak pergi lagi lepas ni, jom ? 



signature ms eida

32 comments:

  1. alahai eida..tetiba teringin nk mkn plak...dulu waktu keje kt kl sentral slalu mkn korean food kt sane...sekarang dh xde dh :(....u should try maggie dorg tu....sedapppp manis2 pedas....

    ReplyDelete
    Replies
    1. maggie? okay next time ida makan yang itu heeeeeeeeeeee

      Delete
  2. erks...membygkan boleh ke ku telan nih..kekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakkakak sedap laaa kakk . anggap la mcm makan tomyam KAHKAHKAH

      Delete
  3. hahaha chopstik tu, aku pakai hentam je da... tp lambat la.. tak pe, slow2 practis ye... aku je blum try korea food lagi... belanja ida... >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. belanja lagi? ok pergi steamboat ! HHAHAHHAHHA

      Delete
  4. akak??? lagilah tak pernah makan Korean Food...hew hew hew...

    ReplyDelete
  5. hehehe...sama la ida... i baru try last week... ok la pada i, kena la ngan tekak i ni... i punya tofu stew.

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. sedap.. boleh masuk tekak melayu ida niiiiiiiiiiii heeeeeeeeeeeee

      Delete
  7. Assalamualiakum ida. sedapnya. sheila pun suka korean food. masa mengandung mengidam makan kimchi. hahaha mujur ada blogger yang jual homemade kimchi. sedapnya lahaiiii. ni telan air liur jelah tengok ida belanja gambar. ekekkeeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila......................... kimchi sedapnya!!!!!!! nnti kita pergi makan k. yess ade kawann hehehhee

      Delete
  8. tak pernah try lagi.. pernah makan kimchi je... macam sedap je tuh hurmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap! kalau tekak leh masuk kimchi leh laa masuk korea food nii hehehee

      Delete
  9. pernah makan sekali jugak.. dekat dibu2.. kalau pilih yang sedap.. memang sedap.. hari tu member puluh ape tah.. tak sedap.. haha..

    fifi pilih yang macam eida.. sedap.. soft tofu die memang layan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnnnnnnnnnnnnnn.. sblum pilih boleh tgok pic. hehhehe agak2 terliur pilih yg itu hehehe

      Delete
  10. Jom kite makan dubu-dubu kat IOIcity Mall.. kite g hr jumaat rehat panjang..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jumaat idaaaaaaaaaaa pergi gym kahkahkahaka!

      Delete
  11. Assalam ida,
    akak tertipu hokeyh
    memola masa gambor close up ingat mangkuk tu besor
    sekali bila gambor ida duk hirup tu kecik cinonet sajork mangkuk dia yer he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak, hahahhahahahha diet kakk cinonet ajelaaaa tapi siyes walau cinonet tapiiiiiiiii banyakkk supnya!

      Delete
  12. Xperna rsa msakan korea..
    sudu pnjng camtu mcm dlm citer korea.. mmg dia org gna sudu camtu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah diaorang guna sudu tu. kecik je. geram kita hirup kene berkali kali HHAHHHAA

      Delete
  13. cerita korea akak layan .. makan korea x pernah makan .. hahaha hubby pun booo layan agaknya ... eh² ida nak pg korea ke november nanti jeng .. jeng... jeng ....

    ReplyDelete
  14. feberet ayu sundubu jigae tuh, tiap2 bulan sekali wajib terjah..slalu terjah dubu-dubu kat midvalley jerlah..bulan ni tekak xmerasa korean food lagi nih haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh tiap bulan pekena korean food? syabas! HAHAHAA

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page