Friday, February 27, 2015

WhatsApp Web | Cara BerWhatsapp di Komputer

 

WhatsApp Web | Cara Berwhatsapp menggunakan pc/komputer/laptop pon bolehh... Ramai dah tahu ke belum tahu lagi? ai baru tahu awal tahun cenggitu laaaa . . akak dekat office ai yang bagitahu. maceh kak lelaaa . . patut ai tengok dia kusyuk benor buat kerja menaip tak henti, rupanya ini HAHHAHAHHAHHA


apa itu whatsapp web?? 
refer gambar di bawah

pernah terfikir tak, nak chatting group wasap dekat pc/komputer? 
lagi senang nak taip . . . ala ala chatting di skype/massenger gituh!


okay macam ini, meh nak ajar. sapa dah tahu, duduk sane diam diam hikhikhik ~ mula mula korang kene pastikan phone korang ada whatsapp. hihi. yang paling LATEST! kalau tak latest, sila upgrade... macam mana nak tahu whatsapp kita dah upgrade ke belum? pergi dekat PlayStore (Android), search WhatsApp. kalau dia keluar UPGRADE means, whatsapp korang belum upgrade pada yang paling latest la. so sila download dulu yaaaaaaaaaa..

ini whatsapp ai. disebabkan ai dah upgrade, so ikut anak panah tu terus OPEN jek. if korang belum upgrade pada yang paling latest, kat anak panah tu akan tulis UPGRADE ;))


 lepas korang dah install paling latest, bila korang bukak 
whatsapp akan nampak macam anak panah itu....... ada takk ??



lepas dah settle upgrade whatsapp tuh, pergi dekat phone-home whatsapp untuk check ada tak Whatsapp Web tu? refer gambar dekat atas okay .. okay ada tak? kalau ada bagus. so bukak internet korang, harus diingatkan HANYA GOOGLE CHROME sahaja yang dibenarkan untuk aplikasi ini. pada yang tak de, sila download lagi di internet. kehkehkeh macam biasa amik GOOGLE CHROME yang PALING LATEST yaaaaa . . Chrome 36 rasanya yang paling latest..


ok settle download GOOGLE CHROME, mohon masuk ke website ini https://web.whatsapp.com/ .. akan keluar seperti gambar dibawah. ada barcode bagai kan? lepas tu pergi dekat home whatsapp dekat phone korang, klik WhatsApp Web then keluar macam camera, terus hala ke barcode yang dekat pc/komputer korang. . scan . tangan jangan menggigil , kang hp tak dapat baca. ngam ngam masuk dalam petak iye yekkk . . 

sila scan dulu yekkk..


kalau korang berjaya, dia akan terus masuk ke whatsapp korang. sebijik dalam hp korang! TAPI dekat dalam pc/komputer.. haa suka tak suka takkkkkkkkkkk . . so korang dah boleh simpan phone korang. layan je chatting whatsapp di pc/komputer korang. heeeeeeeee ~ 


Okay lupe pulak nak ajar cara sign out whatsapp dekat pc/komputer. ye la takkan nak biar je tersign in gitu. buatnya orang lain guna komputer kita dan masuk website whatsapp web, dah nampak segala group kita hikhihk. so kalau dah tak mau chatting whatsapp di pc/komputer dah, korang kene LOG OUT. CARA LOG OUT refer gambar dibawah yekkkk ;))

 nampak tak anak panah? ha begitu laaaa cara nak log put whatsapp di komputer korang k ;)










Yang boleh la berlakon sikit depan bos HEHE, shhh diam diam  ;p
  signature ms eida

14 comments:

  1. good idea kak,, tq sharing,,tunjuk baik depan boss hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHHAHA jgn sampai kantoiii yekkk hihihi

      Delete
  2. Terima kasih kongsikann.. Leh cuba nanti...

    ReplyDelete
  3. adik idaaaaaaaaaaaaaa akak dh berjaya buat...ya Allah bagus ye tips dik ida ni...terus akak buat terus boleh...nsb baik computer set google chrome...senang akak nak deal peniaga hahahahah yeahhhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyyyyyy dah berjaya yeayyyyyyyyyyyyyyy ! aah ida pun sbb nk memudahkan diri sendiri wasap deal gdn customer plus curik tulang ciked ahhahahahha

      Delete
  4. menarik!!! sis JM dah install :-) sbb bila duduk depan PC mmg malas nk ngadap phone tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyyyyyy ! bebetul. kdang malas nk reply kat hp, asik typo jekk HAHHAHA

      Delete
  5. yeeeahhh berjaya gak!! le le pura2 bz hahahahahahahaha

    ReplyDelete
  6. sini block.. jadi tak payah cube.. kecewe ok..

    ReplyDelete
  7. Hahaha..klu fifi xbole maknanye ila pun xbole la..br ingt naik keje ni nk buat..kuang3

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page