Thursday, February 19, 2015

Supir Muslim di Bali | Avriel Yantohood



Supir Muslim di Bali | Yanto. Seminggu ai dekat Bali, dalam 3hari ai guna khidmat Supir di Bali... lain hari, ai main redah sendiri jew.. hihi ~ mana ai dapat Yanto Supir Muslim di Bali ni? ai baca blog blog yang dah pernah pergi Bali, rata rata rekemen Pak Yanto ni haaaaa .. ai pun try test wasap tanyakan harga. dalam masa yang sama ai ada jugak wasap Supir yang lain...

ni la Yanto. muda lagi. sporting okay. boleh berborak apa jua topik .. hee ~
(Yanto dengan hubby ni macam adik beradik pulak? botak sama kehkehkehehhh)



Supir Muslim di Bali | Yanto. . bila ai bandingkan harga plus pendapat orang lain, yes ai memilih untuk menggunakan khidmat Yanto Supir Muslim di Bali ni laaaa ;)) kenapa kita perlu menggunakan Supir? kalau kita sewa motor je tak boleh ke? kalau kita drive kereta sewa sendiri je tak boleh ke? okay ini pendapat ai yekk . . jalan dekat Bali hmm hmm sangat tahukk. HAHAHHA.. nak nak pulak satu tempat ke satu tempat yang lain (tempat yang selalu orang pergi) itu jauhhh...... boleh je kalau nak adventure. tapi ai is datang untuk honeymoon MEMANG TAKKK laaa nak packers sangat kenns  hikhihik . . .pastu kan Bali ni panas yaaa amat weiii, sewa motor? tak payah laaa... berpeluh sakan nantii weii. nanti nak posing depan camera dah tak comeyyyy HAHAHAHA


Bayaran yang dikenakan oleh Supir Yanto
Fullday IDR 400k x 2hari
Halfday IDR 275k x sehari
Transfer to Hotel di Seminyak IDR 100k


Okay, Yanto actually ada 10 Supir Muslim lain di bawah team dia. Let say, kalau Yanto sendiri tak free untuk bawak customer, dia akan sub kan kepada Supir yang lain.. so team Yanto sangat available. korang jangan risau. boleh je try wasap dia tanya dulu k? macam ai sendiri, hari pertama ai guna khidmat team Yanto Supir, ai sendiri dijemput oleh Supir Qalib. alaa lupe nak amik gambar dia. muda lagi. single lagi hewhehwhew . . hari keduanya barulah ai berjumpa dengan Yanto sendiri.. dan hari ketiga ai dibawa oleh Supir Ajiz. haa lain lain Supir setiap hari hikhikhik.. TAPI, tiga tiga BEST !

ini Supir Ajiz.  masa ni kitaorang makan kat Bale Udang. perghh sedap sangat kedai nii. nampak tu siap ade kolam ikan bawah gazebo. nanti ai review kedai ni k?



Supir Muslim di Bali | Yanto. . so kesimpulannya, gunalah Supir di Bali hikhikhik untuk memudahkan perjalanan. cari yang MUSLIM ya sebabnya di Bali, kebanyakkan penduduk adalah beragama Hindu. . nak cari kedai makanan HALAL is susah kalau tak kenal orang Muslim di sana. okay kawan kawan? ;)) ni details Supir Muslim di Bali ;)) sapa sapa pergi Bali, kirim salam dekat Yanto and the geng yaaaa heeee ~






Contact :
Yanto FB : Avriel Yantoohood (klik)
No telefon ni boleh whatsapp yee : +62 815 5828 9999



(rate tukaran mata wang yang ai dapat
1juta Rupiah bersamaan RM287.00)

Kira kira
Bayaran Supir IDR 1,175k (covert duit M'sia, RM337.20)
Total RM337.20






tumpang lalu kejap nak iklan iklan iklan ;
             
  boleh call/wasap/sms jika berminat mahupun ingin mengetahui dengan lebih lanjut 
terima kasih korangggg ;))








Yang OT hari ni, korang syok ah cuti kan? huu ~
signature ms eida

19 comments:

  1. wah..best nye g jenjalan ke bali.. btw sy singgah sini =)
    catatanhati93.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Thanks for info :) senang nak g Bali nanti hihi

    ReplyDelete
  3. Assalam ida,
    dolu yang masa akak pi medan yang jumpa ida tu kan, akak ingat akak ambil supir muslim
    ni baru ni akak nengok fb dia, dia pi kawen ngan pompuan kristian
    aduiiilaaaaaaaaaa
    indonesian ni kan kekadang suka ngaku muslim tapi bukan muslim kan3
    takuit iols he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak. erkkkkkkkkkkk yeke? tipu lah tu ehh ! hmm kita kene lebih berhati2 kannnn

      Delete
  4. Hukkk..ida keje?siannye..
    bali sebenarnye tempat percutian idaman ila..tp spi skang xdpt pegi lg..dr be2, be3, skang dh be4 plak..huwaaaa..makin lama makin byk plak kene simpan bajet nk ke sana..cuti2 lm msia je la nampaknye..ehh ehh..tp mntau kan satu hari nnt..nnt klu ila pegi, ila kirimkan salam ida tu yer..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk kije ila. sobs..... hehehe ehh jgn cakap , mana tahu dapat rejekii terpijakk... ila duduk sebulan kat bali tu kang!!! hheehee

      Delete
  5. Haaa ok... ade supir muslim sng la skit kann... nak pergi tahun dpn... erkk... mcm lmbt lg jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. erkk thn depan lmbt lagii. pergi bulan depan laaaa kekkekekee

      Delete
  6. kalau pergi bali memang kene la kan ambil supir.. kang tersalah masuk kedai.. naye je..

    ReplyDelete
  7. Salam. Supir tu join kita makan ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam. tak. die tak join. tapi ida ajak die makan sekali. belanja heheee

      Delete
  8. Assalamualaikum tumpang tanye harge tu utk 3 hari ke? Klu nk gune sehari jer dye cas brape ye?

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page