Monday, February 9, 2015

Hotel Paling Best di Kuala Lumpur | Regalia Residence

 

Hotel Paling Best di Kuala Lumpur | Regalia Residence | Sehari sebelum melangkah tahun 2015, ai ada bawak family jalan jalan, shortvacay je sebab satu malam sahaja. lagipun dekat je hotel kita ni. di tengah tengah bandaraya Kuala Lumpur. bajet nak duduk sini satu malam, malam tahun baru, sure ada pesta bunga api kan? tapi sayang tahun ni takdok , dibatalkan sebab musibah banjir. jadinya, shortvacay tetap diteruskan sebab hotel dah bayar, kiranya TANPA firework heeee ~ pon boleh laaaa


Hotel Paling Best di Kuala Lumpur | Regalia Residence . . . pada 31hb Disember tu, ai cuti sesiap. adik beradik yang lain datang hotel selepas waktu bekerja. so check-in lah ai, abah, mak dan adik lelaki ai (panggil dia ijam) . . pukul 3pm sampai dekat hotel. walaupun hotel ni dekat saja tapi sesat 2x sebabnya terlepas lorong masuk hotel. HAHAHA tak perasaan hikhikhik . .

 
bawak dato dan datin bersiar siar hikhikhik


kenapa ai pilih Regalia Residence ? ada yang tahu ada yang tak tahu.. satu sebab WAJIB dia adalah, swimming pool dia yang berada di rooftop or panggilan lainnya, infinity pool bebehh ~ sedia maklum family ai ni kaki pool, nak nak adik bongsu ai tu................... gigil gigil pun taknak lepaskan pool dia huuu ~ that why ai pilih Regalia Residence ;)) dan lagi satu sebab, disebabkan abah kurang sihat, pilihan Hotel di Kuala Lumpur menjadi pilihan dimana Regalia Residence ini terletak di Jalan Sultan Ismail sahaja... 10mins drive dari rumah emak sajaaaaa yang mana terletak di Jalan Duta jekk ;))
 
ohsem view dia!

actually, plan nak sambut besday mereka jugak.... heee ~

HAPPY BESDAY keSAYANGan!




 walau bukan besday kita, kita pun kaki lahap jugak! 
mini pavlova ni sedap dimakan ditepi pool ewahhh!


pool versi malam heee ~ ohsem sangat!


versi pepagi harii hihi


apa saja aktiviti di hotel? makan tidur, mandi pool, pergi gym. huwaaa best nye percutian santai macam ni. nak nak dengan family .. best best bestt ! jom ai bawa korang jelajah satu apartment yang ai book ;))




 apa ajelaa laki binik ni? hihi

 eceh. tipu ke pepoyo ni sayang? hihi

 view dari bilik

 depan lobi

mak pun sempat jugak rasmi alatan memasak dia yang baru beli. tempat buat waffle tuhh. makan pulak dengan coklat fountain ai? wahhhh kemain anak beranak break1st waffle kehkehkeh western uolssss . . even simple sangat shortvacay ni, ai rasa lepas juga rindu nk berkumpul ramai ramai. borak borak. yela, walaupun mak ai ada di KL, adik beradik ada di KL tapi still tak dapat jumpa yang lamaaaa sampai tahap berborak pun. sebabnya busy. balik rumah mak pun bukan nya tido, singgah saja. hurm... better ada mak dekat kampung, sebabnya bila kita balik kg untuk jumpa emak, kita akan tidor berhari hari kan? huhuhuhu..  kita tunggu mak pencen wuuuu ~

waffle in the making ~

siap! meleleh leleh coklat................. dap!


 next time nak plan shortvacay lagi! yeayyy wiwwiiii ~ kemanakah kita?




macam mana nak book Hotel ni? boleh tru agoda.com ;))









Yang lama dah hang out bersama siblings, hurmmmm
signature ms eida

33 comments:

  1. ida kita g 21hb ni hahahahah x sabo nk berendam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. CNY? wahh ade pulak kosong eh? enjoyyyyyyyyyyyyy

      Delete
  2. bukan pancake lah anga acuan waffle

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. heeeeeee pergi kak! bawak anak anak mandii pool bestnyaaaaaaaaaaaaa

      Delete
  4. Pun best apa...KL pun hotel2 dia cantikkan sis..

    Akk dh lama xbecuti tido2 hotel ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah ida nak cari balik hotel2 yang bestt laaa hihihihih

      Delete
  5. regalia mmgg best..cuma agak leceh on the access card tu...dr bilik kene trn lobi dulu....kengkadang guard xde plak depan lift...kene pgl dorg pula..but overall..bilik katil sume mmg selesa...!....terbaikkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaa kan........ lupe nk mention kat atas sane.. ascess kad ketat sangatttttt !!!

      Delete
  6. waaaah short vacay yang best. short short pun yang penting bersama orang tersayang. haruslah berbaloi. :D

    ReplyDelete
  7. waaahh..mmg cantik view dia..
    sesekali confuse.. view original or lukisan tu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. original lyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa heeeeeeeeeeeeeee

      Delete
  8. infinity pool!! best bangattt..siap blh msk tu..terbaekkk la ida..

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHHAA tau xpeeeeeeeeeeee.. sukaaaaa giler ! tapi xleh selalu duduk.. mahall.. sobsss

      Delete
  9. walaupon dlm KL ja..dekat ja tapi bila dpt kumpul ramai2 dan buat something sama2 tu pon dah seronok dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..................... seronok time ni walaupun sekejap jee.. huhu

      Delete
  10. ida.. waffle tu buat mcm mna.. ada guna bekas dia ka.. nnt review la beli mna.hrga brpa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waffle tu? nampak tak ade acuan dia? guna acuan tu la. tepung dia kita beli. okay nnti free ida review ok? hehehe

      Delete
  11. Celebrate besday with that view..iollss nakk jgk hehe

    ReplyDelete
  12. bestnye hotel tu.. pool die.. gayat tengok tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. gayat tapi cantikkk. lama lama duduk situ dah tak gayat daaa heeeee

      Delete
  13. Brape rate 1 mlm?

    ReplyDelete
    Replies
    1. depends berbeza ikut bilik. yg ni rm350/nite

      Delete
  14. sis..nak tny ...if kite x menginap kt sane,boleh x nak pegi jalan2 kt pool die jer???

    ReplyDelete
    Replies
    1. xboleh masuk sbb kene ade pass baru boleh. nk dapat pass kene check in bilik

      Delete
  15. ya ampuuun best giler swimming pool macam tu, harus jakun..1 day nk smpi sini jugak, tq share ida

    ReplyDelete
  16. Pool tutup jam 10 mlm jadi bolehla mandi belah malam puas smp pool tutup 😊

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page