Monday, February 23, 2015

Hotel di Nusa Ceningan | Le Pirate Beach Club Hotel



Hotel di Nusa Ceningan | Le Pirate Beach Club Hotel .. Ai memang aim hotel ni bila nak holiday di Bali. lain dari yang lain hotel ni. . Walaupun lokasi hotel ni di Nusa Ceningan, yang mana cara nak pergi semacam leceh, but ai is gigihhhhhhhh janji dapat memuaskan keinginan hati uiceh ~

cantikkkk kannnnnnnnnnnnn

bukak pintu bilik, nampak ini. dah cukup ckup aaaaaaa.. 


Hotel di Nusa Ceningan | Le Pirate Beach Club Hotel .. Sebelum itu, dimanakah Nusa Ceningan? Pulau kecil yang terletak di kawasan Nusa Lembongan. Nusa Ceningan dipisahkan dengan Nusa Lembongan hanyalah dengan sebuah jambatan kecil yang berwarna kuning yang mana orang local memanggilnya Jambatan Kuning ;)) kawasan Nusa Lembongan dan Nusa Ceningan banyak anjing tskkkk mencik!

view dari Jambatan Kuning ni TERBAIK sangat !



Hotel di Nusa Ceningan | Le Pirate Beach Club Hotel ... Ai book Le Pirate Beach Club Hotel melalui agoda.com. my favourite website heee ~ ai stay dua malam dekat sini.. Ai pilih bilik Standard Double with fan saja, yang mana ada sebiji katil queen yang mana biliknya tak la besar mana. muat muat dua orang sahaja. sempit jek.. solat pun atas katil hewhehewhew ~ lokasi hotel agak leceh. tapi suasana hotel ni, dekoration dia, memang berbaloiii baloii babe.. siyes takkan menyesal mengharung segala untuk sampai ke sini ;)) tapi itu lah, better pilih bilik yang ada aircond. sebabnyaaaaa bila siang hari panas ya ampunnnnnnnnn

muat muat dua orang sahaja. yg ada anak? i've no idea. huuu ~
ada bilik yang ada katil double decker tu. tu untuk 4 orang... boleh la kot consider untuk family kann? 

toilet versi open air. tak da orang ngintai kot??? entah. kot laaaa HAHAHAHA

pandangan depan bilik. ada buaian. mana laaa ai tak mau balik. HAHAHA
haii jirann cekciiii

balik balik diaaaaaaaaaaaaa jee yang duduk atas buai tu, turn kita bila pulakkkk??

lagiiiiiiiiiiiii . . . ai pulak yang kene tangkap gambau dia. huh 

yeayyy my turn ! HAHAHA
gila laki binik berebut buaian hihihihihi



Hotel di Nusa Ceningan | Le Pirate Beach Club Hotel .... Okay bab makanan di Nusa Ceningan makanan HALAL is out ! diaorang kata kedai diaorang HALAL tapi served pork. ye la diaorang takkan served kita pork (boleh ganti dengan ayam katanya) tapi peralatan segala yang digunakan untuk masak pork dengan ayam tu sama kan? tu dibasuh dengan apa? sabun je ke? hihihi. so kitaorang amik keputusan untuk takkkkkkkkkk makan dekat mana mana kedai pun di Nusa Ceningan tu..... kitaorang just lepak lepak order aiskrim/french fries/teh botol sajaa sepanjang kitaorang stay di Le Pirate Beach Club Hotel . . 


TAPI, i'm blogger kan? sudah pasti ai dah survey awal awal yang mana hotel ni served pork. so that ai boleh get ready instant food. yeayyyy ! siap bawak mini rice cooker, sardin dan sebagainyaa.. so kitaorang TAK KEBULUR HAHHAHHHAA . . . . tapi kan korang, sebenarnya hotel ni TAK BAGI kita masak dalam bilik. ai tak bagitahu pun ai masak dalam bilik....... bila manager dia tanya dah makan ke belum? ai just cakap dah makan dekat luar HAHAHAAHHA padahalll dah makan nasi dengan sardin erkk kenyanggg hikhikhik

stock makanan..... ! banyak gilaaaa ai bawak HAHAHA

inilah mini periuk nasi yang ai guna tuk masak nasi dan lauk heeeeeeeeeeeee ~

siap dinner 1st day.just masak nasi. dan panaskan lauk instant dalam tin tu. chili tuna.. yums !

dinner 2nd day, just masak nasi dan masak sardin. sedapnyaaaaaaaaaaaaaa !
break1st air coklat cicah biskut. lunch maggie. cukup laaaaaaaaaaaaaa ;))


Kesimpulannya, ai suka suasana hotel ni , tenang , damai jek.. sunset/sunrise sangat cantik.......... TAPI no makanan HALAL yang boleh kita makan. so get ready instant food ye kawan kawan kalau nak datang sinii ;)) dan yang penting, WIFI ada dimana mana. strong pulak tuhh... heee ~ itu yang suka benau upload di IG/FB masa kejadian tuh heeeeeeeeeeee ~

sunset.. indah nyaaaa ciptaanNYA


jom ai bawak uols di sekitar hotel. ai suka mandi pool . air pool dia sejuk, cuaca pulak panas. perghh bestnyaaaaaaaaaaaaaa ! perfecto!! rindu lahaiii nak lepak lepakkk ~ berendam.. hayun buaian. hikhikhik .

memang kat sini, inilah je kerjanya.. lepaking sahaja. borakkk............... ntah la best pulak sekali sekala holiday santai macam ni.. tak banyak aktiviti... rileks betul !

pagi pagi terjun pool........... nampak ai sorang je HAHAHA
sebabnya, mat salleh akan mandi pool dalam tengah hari sampaii petang. so pagi hati, pool ini ai yang punyaaa wiiwiiiii ~

bila tengah hari.. banyak laaa duyong dugong terdampar kehkhekehkeh
ini view bebetul depan bilik ai.... cuci mata laki akuuuu HAHHHAHA

ohsem!

bila pagi hari, air laut surut. so kita boleh jalan jalan dekat bawah hotel. ai tak turun laaa... hubby jeekk.... cantik kan? bila air dah mula pasang, kawasan ni lawa dengan air kebiruan kehijauan.......

menung apa bang?
mahu buat rumah ditepi laut kah? hihi

selagi mat salleh tak datang terjah, selagi tu pool ini ai yang punya. HAHA
masa ni dalam pukul 8am.. 

inilah mereka mereka yang bertugas di hotel ini. peramah. boleh repeat lagi hotel ni tapi kene bawak food sendiri laaa hihiiihi



Okay jom ai explain cara nak pergi Le Pirate Beach Club Hotel .. Mula mula ai book hotel ni melalui agoda. settle payment, ai email hotel ni bagitahu ai dah book. ai request transportation dari Airport to Nusa Ceningan melalui hotel ini.. Juga ai request transportation dari Nusa Ceningan send to next hotel (ai done booked 2nd hotel di Benoa) . . .

Cara ke Nusa Ceningan :
1. Aiport BALI to Sanur (tempat boat berlabuh)
2. Beli tiket RETURN Boat dari Sanur ke Nusa Lembongan (naik speed boat - melambung lambung adehh sakit bontot) - ai beli dari syrkt MARLIN BOAT
3. Sampai di Nusa Lembongan, naik lori kecik send to Jambatan Kuning sahaja. dengan melintas Jambatan Kuning, korang dah sampai di Nusa Ceningan yeayyyy  - jalan kaki jek. enjoyy view ohsem !
4. Sampai di seberang Nusa Ceningan, tahan la mana mana motor yang lalu lalang (local people) suruh je diaorang hantar ke hotel . HAHHAHHA then bayar tips settle kehkehkekehhh

tu dia speedboat kitaorang. naik bersama sama orang local. tak paham apa laa yang diaorang borakkan.. perjalanan dari Sanur ke Nusa Lembongan dalam 30mins


di hadapan hotel. pengalaman memang BEST !
this is Side Of BALI ;))


(rate tukaran mata wang yang ai dapat
1juta Rupiah bersamaan RM287.00)`


Kira kira 
Bilik Double Standard with fan - Dua malam RM264.26
Transportation dari Airport Bali - Sanur - IDR100k (covert duit M'sia, RM28.70)
Dua Tiket Boat RETURN dari Sanur to Nusa Lembongan to next hotel di Benoa IDR800k (seorang IDR400k) (covert duit M'sia, RM229.60)
Tips untuk local people dari Jambatan Kuning to Hotel RM20
Total RM542.56




Address :
Le Pirate Beach Club Hotel,
Nusa Ceningan Island, Lembongan,
Nusa Lembongan, Bali, Indonesia
Website : Le Pirate Beach Club Hotel *klik



tumpang lalu kejap nak iklan iklan iklan ;
             
  boleh call/wasap/sms jika berminat mahupun ingin mengetahui dengan lebih lanjut 
terima kasih korangggg ;))







Yang rindunyaaaaaaaaaa angin lauttttt , damaiiiiii
signature ms eida

23 comments:

  1. nice review ni ida...x pernh lg smpi sini..g bali pun pegi yg dekat town dia tu....x pernh g ceruk2 rantau ni. xper..nxt tiome boleh try.....:D

    ReplyDelete
  2. Rindunyeeee baliiiii..tp serious bestnyeee bilik eidaaa..okayh next time kalau ade plan nak ke bali, harus pilih hotel yg eida gie tuh..santekkkkkk..

    ReplyDelete
  3. Huwaaaaaaaaaaaaa cantik yer view hotel dik ida pilih...lawooooooo tp makanan halal non hado...tebraik bawa periuk doraemon selamatttttt...jimat pun jimat ni dik...akak mmg cadang kalau travel jauh better mkn kenyang2 dlu kt hotel masak sendiri je senang...part 2 plissssssss

    ReplyDelete
  4. besssssttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cantik sgt view dia

    ReplyDelete
  5. seronok baca...sambil baca sambil imagine..nak gi sana.hihihi...
    Good info~
    Tp bab makan tu la yang leceh kit...

    ReplyDelete
  6. cantikkkkk sgt view kat situ... walaupun dr pembacaan macam susah jer nak ke sana sebab sampai naik bot segala kan, tp berbaloi la sebab cantikkkk sgtttt...

    ReplyDelete
  7. CANTIKNYA tempat tuuuuuuuuuuuuu..
    tapi bila pikir anjing..haishh..
    bali memang bersepah anjing. satu kucing pon x jmpa..

    mana beli rice cooker kecik tu?

    ReplyDelete
  8. Assalam ida,
    mahai gak yer tiket boat tu
    santek laaaaaaaaaaa bilik kan3

    ReplyDelete
  9. Subahanallah..
    memang ohsemmm sgtttt view depan bilik ida tu..blk tu mmg suai sgttt utk hanimun mcm uolss..xyah besau2..payah nak kejau..hahaha..alahaii..omeinye dugong2 terdampar tu..kekeke

    ReplyDelete
  10. subhanallah...cantiknya pemandangan...

    p/s: ida, nampak kurus la... ;-)

    ReplyDelete
  11. OMG cantiknya hotel tu!! cute sangaaat!

    ReplyDelete
  12. Wowww...tengok gambar je dah terbayang keindahan kat sana..

    ReplyDelete
  13. Dr cerita u mungkin tmpt ni bkn pilihan i... sbb leceh nak bwk makanan bagai... hahaha... tp view mmg santek...

    ReplyDelete
  14. Ohsem view sis eida..nway mini rice cooker tu eida bli kt mn?

    ReplyDelete
  15. cantik sangat view hotel ni.. takde yang mandi laut ke kat sini?

    ReplyDelete
  16. cantiknyer view... suke nyer....
    kalu ada pluang g bali lagi nk cari hotel yg view mcm ni jg la... bestkan lepak2 king mcm tu... santai & relax jer...

    ReplyDelete
  17. Cantik comel sweet tenang damai, ehhh semuanya lah yang boleh nak describe tempat tu.

    ReplyDelete
  18. view and tempat memang cantik giler.


    tapi bila ada kipas, kene masak sendiri n banyak anjing macam cancel je...

    walau bagaimanapun memang tabah lah u.

    good job!

    ReplyDelete
  19. hai sis, nak tanya if malam ade ke bot ? sy punya flight ptg tehn sampai bali dlm pukul 7mlm mcm tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai, rasanya malam xde. last 4pm. kalau flight awak ptg better stay dulu kat hotel sanur then pepagi esok baru amik boat ke Nusa Ceningan. okay?

      Delete
  20. Nak tanya bawak mknn pegi bali mcm mne ek? Sy nak bawak tapi takut2. Nk bwk mini rice cooker tu. Hehe

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page