Friday, February 27, 2015

Bustel Cafe di Dataran 1 Malaysia, Pantai Klebang Melaka



Bustel Cafe di Dataran 1 Malaysia, Pantai Klebang | Lama dah wujud TAPI sedihnya orang Melaka macam ai ni haaaa, baru nak sampai kuikuikui.. ade orang sebut dekat ai, BALI dah sampai, Melaka sendiri tak habis explore. amboi mulut kau grrrrrr .. sumbat cili kang! HAHAHAHA

dah sampaii, jom explore!


So, beberapa minggu lepas, masa ai balik kampung, ai ajak cousin ai pergi sekali ke Bustel Cafe di Dataran 1 Malaysia, Pantai Klebang. benornya ai tak tahu jalan ke sana HAHAHA, kalau nak pergi pun ai ikut waze jek kehkehkeh.. sib baik ada cousin yang tersayang nak follow sekali wuuuuu ~ niat utama nak makan dalam Bas.. mari kita seranggg!!!

dalam bas. sebuah bas lama yang direnovate menjadi restoran. kreatif!



Nak datang Bustel Cafe di Dataran 1 Malaysia, Pantai Klebang ni, datang la awal sikit macam pukul 4pm ke, sebabnya jalan menuju ke situ JEM GILER !!! semua kereta menuju ke sini. . dasyatttt! ai tiba agak lewat dalam pukul 6.30pm baru sampai hukhuk ~ cari cari parking sib baik ada.. berkat bawak orang tua hikhikhik . .mata dok melilau cari, "mana laaaa bas cafe niii" bila nampak je tu diaaa, berderettttt bas lama yang dijadikan restoran. ai main masuk je bas pertama yang ai jumpe. mana ai tahu setiap bas itu berbeza HAHAHA, sekali masuk bas yang menyediakan western food kuikuikuii ~ niat di hati nak makan malay food tapi kan, dah masuk dah bergambar TAKKAN nak keluar balik???? malu lorrrrrrrrrrr .. so korang next time, jalan bagi habis untuk pilih makanan apa yang korang nak makan k? setiap bas menjamukan juadah yang berlainan huuhuhu

dalam bas ade sediakan props untuk berposing, boleh?

dalam bas ada aircond . abah is sukaaaaaaaaaa
ada sinki tempat basuh tangan. perfecto!


jadiknya, western pon western laaaa . . janji kenyang hikhik. cousin belanja. murah rejekii beliauuu ~ kitaorang order macam macam . makan sambil bergosip. eh best nyaaaa ;)) dalam hati terdetik "bestnya kalau arwah maklang ada.. mesti dia suka lepak lepak gini hmm"

baru nak order. western food kan, tercengang cengang abah nak order hikhikhik

si kazen tukang keluar duit ~ maceh kak lynn!

''Dapatkan Supplement Shakkle dari Kak Lynn ai''
016-632 6814

bila malam lagi ramai datang........... 
nampak ada yang duduk atas meja, ada yang duduk kat bean bag. memang kreatif lah !



lepas makan dah malam terus gerak balik. sebenarnya banyak lagi aktiviti di Dataran 1 Malaysia ni, contoh macam main layang layang, ada car booth, boleh jugak kalau nak melepak tepi pantai(bentang tikar) tapi ai tak jalan habis sebab dah malam lagi satu bawak ramai budak, orang plak  ramai mahu terlepas hilang pulakkk.. nayaaa so marilah kita balik. sebelum balik, kita ramai ramai pekena aiskrim pasu. Melaka pun ada. hihihih. RM5 sepasu. . sedap lah jugakk ~ pasunya ai simpan! bajet nak buat dekat rumah TAPI sampai sekarang tak buat buat cehhhhh . .

semua dah tak sabar nak makan, dapat pulak mak ngah suh posing tunjuk pasu. ingat dapat ke tangkap? semua pic bergoyang! semua tak sabar nak makaaaaaaaannnnnn !!! 



p/s : ada satu lagi tempat ai tak sampai lagi, HRC Melaka. bilaa nak sampai niii, tak sabar nak cukupkan koleksi FM HRC hikhikhikhik  










 Yang pasti akan singgah di Bustel Cafe setiap kali balik kg! hihihi
signature ms eida

16 comments:

  1. tu la ada dgr psl cafe dlm bas..so dlm bas tu smua ida and family ke..or ada campur2 org lain???gmbr menu makanan tkde ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. dlm bas ni boleh jek campur2 dgn orang lain. secara kebetulan family ida je yg ade tu yang nampak kitaorang konker bas ni kan. hahhahaha.. menu ala western same jek menu kat luar tu...

      Delete
  2. i pon x jejak lagi kaki ke tempat ni...

    ReplyDelete
  3. Hmm saya memang dalam perancangan nak mencuba restoren ni. nak bawa famili jalan2 ke Melaka tahun ni in Sha Allah.

    <a href="http://www.hasrulhassan.com>HASRULHASSAN.COM </a>

    ReplyDelete
  4. fifi pergi dah.. tu pon sebab on the way balik dari kg.. nak g klebang coconut shake.. tetibe nampak bus berderet.. jerit kuat2 suruh suami u turn.. hahaha.. sampai jugak.. tu pon sebab terserempak dengan rombongan bus tak bergerak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhehe. ida nk pergi lagi nnti banyak lagi bas belum pergii hehehee

      Delete
  5. menarikk jugak ek...nak pergi jugakk

    ReplyDelete
  6. Dh penah gi tp xmkn dlm bas pun..ktorg mkn kt meja dekat pantai tu..mmg la ida..jln nk ke ctu aritu..makaiii..jemmmm..sbb jem la xdpt nk merasa coconut shake yg femess tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jem kan............................ ala nape tak makan dalam bas. ade econd hehheheh rare je rasa hahahhahahhaha

      Delete
  7. Area ctu mne lg best nk jenjln ek....

    ReplyDelete
  8. Area ctu tmpat utk jenjln yg best2....

    ReplyDelete
  9. Area ctu mne lg best nk jenjln ek....

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page