Thursday, February 5, 2015

Bajet Bercuti ke Koh Lipe

 

Bajet Bercuti ke Koh Lipe | Entry kali ni, ai akan rangkum segala perbelanjaan yang damage masa ai pergi bercuti di Koh Lipe tahun lepas.. walaupun di setiap entry Percutian Koh Lipe, ai dah sesiap letak bajet segala TAPI tak pe, lumrah manusia suka bertanya, so marilah kita merangkum kan segalanyaaaa hikhikhikhik *percayalah lepas dah ade entry bajet ni pun, akan ada jugak yang email tanya  "berapa ehh bajet awak pergi Koh Lipe?"*  HAHAHHA #makredho


okay jom kita imbau balik !


1 ) Info mengenai Koh Lipe, cara pergi ke Koh Lipe semuanya ada di entry 

T E A S E R Bercuti ke Koh Lipe *klik




 2) Harga Tiket (ONLINE) Feri dari Telaga Terminal ke Koh Lipe Return dua orang RM456.00
 (Seorang RM228.00) .. Tutorial membooking Tiket di Online ada di entry 

Tiket Feri dari Telaga Terminal ke Koh Lipe *klik




3) Harga Hotel Bajet di Langkawi, (pit stop sebelum ke Koh Lipe)
Satu Bilik Kipas Satu Malam RM50 (couple room), 
info mengenai Hotel Bajet Di Langkawi ada di entry 

Hotel Bajet Murah di Pantai Cenang Langkawi *klik




 4) No telefon Teksi di Langkawi ,
 Teksi/Van Sewa di Pantai Cenang Langkawi
Akak Fatimah 017.503.5282




 5) Perbelanjaan dari mula gerak sampai di Pantai Cenang sebanyak RM167.30, boleh dibaca semula di entry

Percutian ke Koh Lipe PART 1 *klik





6) Hotel di Koh Lipe, ai memilih untuk stay di Hotel Seaside Resort and Family 3H2M RM269.30
 info mengenai Hotel boleh dibaca di entry

Hotel Bajet Paling BEST di Koh Lipe *klik





 7) Perbelanjaan DAY 1 di Koh Lipe adalah sebanyak RM304.10, boleh dibaca semula di entry

Percutian ke Koh Lipe PART 2  *klik

 Percutian ke Koh Lipe PART 3 *klik

 

 

8) Perbelanjaan DAY 2 di Koh Lipe adalah sebanyak RM144.30, boleh dibaca semula di entry

Percutian ke Koh Lipe PART 4 *klik

 

 

9) Perbelanjaan Hari Terakhir di Koh Lipe adalah sebanyak RM396.26,  
boleh dibaca semula di entry

Percutian ke Koh Lipe PART 5 *klik





 #Total Bajet Keseluruhan Bercuti ke Koh Lipe dua orang selama 4hari3malam adalah sebanyak
 RM1,787.26









signature ms eida

23 comments:

  1. amikkooooo detail..kalo tanye lagi tak tau la mak nak cakap ape..kakaka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalahnya kat bawah ni ade je yang menanya kak HAHHAHHAHA

      Delete
  2. nice sharing..sangat detail :)

    salam perkenalan .jemput ke blog nana

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. mohon sesiapa yang ingin pergii dapat lah info dari sinii sedikit sebanyakk kann ~

      Delete
  4. Berape eh bajet awak pegi ke koh lipe?

    ReplyDelete
  5. Bestnya cuti2 sokmo ida...hehe
    Hepi weekends...

    ReplyDelete
  6. rajinnnnnnnnnnn betul dik ida ni...korang rugi la x kawan ngan ida ni wehh....rajinnnnnnnn...cpt update baliiiiiii hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi kak ju pujian melambung sangat tuhh hehehhehehehhee.. ok sabar sabar otw baliiii

      Delete
  7. Assalamualaikum ida... wahh bajet ok. boleh bentang dekat abg hadi. kihkihhhh tapiiiii tambah sikit la kot kan, sebab adam husni mana boleh tinggal. ekekeeee... jum lepak? bertahun tak jumpa korang semuaaaaaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam sheila..... tmbh adam? bukan makan banyak duit si adam nii lepas jee hadi mesti bagi punyaaa HHAHHA

      Delete
  8. kalau dah complete share kat sini tapi masih ada yg bertanya mmg nk kena lah hihihi

    wow...entry Koh Lipe ni mmg lengkap...mmg x sesat dan smooth je nanti kalau nk refer

    aha...agak murah kalau 1K++ utk 2 org 4h 3m tu Eida

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahah akak JM memang diaorang pasti akan bertanyaa. dah biasa dah idaaa huhuhuhu.....................

      Delete
  9. wahhh..bestnyeee..detail yuuu..klu ade yg tny lg xtau la nk ckp ape..

    gigih tau org berpantang ni bukak blog ida nk tgk bajet koh lipe ni..bwh 2k kire ok la kan..

    idaaaa..update bali plissss

    ReplyDelete
    Replies
    1. gigih nyaaa.. boring eh baby tgh tido? hehehe. ida sedanggg update ni ilaaa.. tungguuuu heeeeeeeee ~ cium ciked pipi baby tahu!

      Delete
  10. Replies
    1. kalau dapat kurangkan shopping, mungkin baru RM1k jeeee

      Delete
  11. Koh Lipe kalau nak jimat datang melalui Pak Bara,Tambang Feri Thb1200/head/way
    Resort book online agoda dari RM80++ - RM160++ per night
    Kalau nk book tiket boleh Whatsapp +66629728939

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page