Saturday, January 17, 2015

Harga Pasport Terbaru

 

Harga Pasport Terbaru  |  Macam dengar-dengar Pasport Malaysia Antarabangsa yang bagi tempoh Dua Tahun RM100 dah DIMANSUHKAN. kan? so gigih la ai mencari info. masuk terus laman Portal Rasmi Jabatan Imigresen Malaysia, terus nampak ini :

 


Pemansuhan Pasport Malaysia Antarabangsa Bagi Tempoh Dua (2) Tahun Dan Penurunan Kadar Bayaran Pasport Malaysia Antarabangsa  Bagi Tempoh Lima (5) Tahun Dari RM300 Ke RM200

Jabatan Imigresen Malaysia ingin memaklumkan bahawa bermula pada 15 Januari 2015, Pasport Malaysia Antarabangsa bagi tempoh sahlaku selama dua (2) tahun dengan kadar bayaran RM100.00 dimansuhkan. Bermula pada 15 Januari 2015, hanya Pasport Malaysia Antarabangsa tempoh sahlaku lima (5) tahun sahaja yang akan dikeluarkan dengan kadar bayaran jadual di atas ;)
 
Sumber : www.imi.gov.my




korang rasa okay ke? kita bukan salu travel oversea, sudah dua kali setahun tapi kene bayar RM200 untuk 5 tahun? ai lebih suka yang RM100 tu. hikhihk. murah je RM100, bila dah masuk RM200 je terus mahal je rasa. tak kesah la untuk lima tahun ke bape tahun ke. pokok pangkalnya kene bayar RM200. buatnya sekali je ai pergi oversea tak ke dah rugi? oh no ! so untuk tidak merugikan kita, mari la kita travel ke luar negara selama lima tahun berturut turut plus banyak kali dalam setahun tu!!! HAHHAHAHHA .. okbai!






Yang OT hari ni  ;(



signature ms eida

14 comments:

  1. baru sempat terjah kesini lepas exam semua...

    saya xda lagi passport, yg ada border pass ja dok masuk sempadan Thailand tu ja...
    lepas ni dpt kerja boleh la plan ckit2 travel mana2

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee~ patut lame xdee.. kemain berderet dia komen. time kacihh yekkk............

      Delete
  2. baru sempat terjah kesini lepas exam semua...

    saya xda lagi passport, yg ada border pass ja dok masuk sempadan Thailand tu ja...
    lepas ni dpt kerja boleh la plan ckit2 travel mana2

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe lepas kerja boleh travel dah ade duit poket sendirii hehehhe

      Delete
  3. eida...sama lah kita. 200 trs rasa mcm mahal. padahal 5 thn tu kan. psycology ni. lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnnn padahal 5tahun . tapi buat kaki trabel untung laa.. hok kita yang travel obersea dua ciput jekk rugi laa 5tahun a.k.a RM200!!! HHAHHAHA

      Delete
  4. expiry date june2015 tp dh takleh pakai dah..lau nk travel nti baru nk renew..harga mampu milik sbb valid 5 tahun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huwaaaa mampu milik tu mmg.. tapi rugi tak trvael tiap bulan kalau dah renew smpai 5tahun kann hihihihihi

      Delete
  5. haha..mau travel 5thn berturut2.. waaa..kena kumpun manyak wang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn itu alasan terbaikk untuk travel HHAHAHHA

      Delete
  6. 200 macam tak berbaloi je...200 buat shopping lg best kan..huhu..tp kalau dah terdesak kena buat jugaklah..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. shopping ? alaa xminatt gagaggaga nak travel jugeee ;p

      Delete
  7. Hahaha..klu mcm ila ni mmg rugi la..sbb tak bejalan obersea pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha nampaknye ila kene laa berjalan oberseaaa hihiii

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page