Monday, January 19, 2015

Harga Gopro Hero 4 Silver

 


Harga Gopro Hero 4 Silver  | wishlist tahun 2014 tapi baru dapat di realisasikan awal tahun 2015. (beli pada 05hbJan2015) pon boleh laaa, nak buat macam mana, duit tabung kumpulan setahun tak penuh penuh. asal penuh je TERpakai , asal penuh je TERguna . . tu yang bring foward HAHAHAHA

ouh my new toy ;)


kenapa nak beli sangat Gopro Hero? alaaaa , korang kan tahu, aiols suka sangat pergi bercuti kat beach, penuh dengan aktiviti air. gila snorkeling. gila laut semua gila laaaaaa hikhikhik . . lagipun Olypums Tough ai kan dah rosak, tak da 'nyawa' rasanya kalau tak da camera air ni muehehhehe~ sengal punya statement ! ;p sebelum beli ni hubby dok tanya "berapa banyak camera ayg nak ni?"  ai pun jawab "alaaa.. ni last last lasttttt"   tapi ai kumpul duit sendiri tau. hasil simpanan duit gaji + untung sikit sikit coklat fountain + tahan nafsu dari shopping sakan MAKA terhasil la Gopro Hero 4 Silver. tak da makna pakai duit laki yek! tu pasal hubby redho bini dia membeli ikut kehendak bukan keperluan HAHAHAHA


Belum dirasmikan lagi. ai masih dalam proses pembelajaran guna Gopro Hero 4 Silver ni. ai ingat nak suh hubby je yang study, ai kan model dia. so model tak perlu study banyak, yang perlu tahu posing sahaja kehkehkehkehh .. okay, kalau korang beli Gopro Hero 4 Silver ni, korang akan dapat

semua yang dalam gambar ni ;))
RM1599


Tapi, ai memang suka add on. yang penting penting je la. untuk Gopro Hero 4 Silver, ai add on Dual Battery Charger yang mana ai dapat charger dan 1 extra battery. yeayy ! itu berharga RM219. ai add on SD Card Extreme juga, pada mulanya berharga RM219 tapi dapat diskaun sampai RM149. pergh best! barang barang Gopro je tak boleh diskaun, beli la kat mana kedai sekali pun............. hmm . .  sebenarnya banyak lagi aksesori Gopro tapi setakat ini, itu jela dulu . kita dahulukan penting penting jek.. itu pun dah menggigil ketor tangan nak bayar hukhukhuk

RM219
bagi ai bateri itu penting. hikhikhik . . tak de la nanti 
"alaaa bateri habis laaaa, view cantik ni! ala rugi!" 
HAHHAHA kann?


 dapat diskaun jadik RM149


So total, Set Gopro Hero 4 Silver ai, 

   RM 1599
   RM   149
+ RM  219
   RM1967




korang boleh beli Gopro Hero 4 Silver ni dekat mana mana kedai camera. mesti ada diaorang jual. harga dah fix. korang takkan kene tipu. nak lagi selamat, pergi beli dekat Distributor Gopro sendiri, ni alamat dia. ai pun beli dekat sini.. ;))

Funsportz Sdn. Bhd. 10 Boulevard B-G-21
Jalan PJU 6A
47400 Petaling Jaya
Selangor
Tel: +60-3-7733 8939
E-mail: info@funsportz.com.my

Monday to Friday 10.00a.m. to 7.00p.m.
Saturday and Sunday closed




p/s : sebelum orang kata, eh eh banyaknyaa duit ida? hihihi. *amin* tapi bagi ai, bila kita mahukan sesuatu? simpan la duit. senang je. tak yah boros menda lain, kita fokus apa yang kita nak........... tak kesah bape lama nk simpan janji simpan untuk apa yang kita nak tu. kalau sapa sapa kenal ai, nama gopro ni dah selalu keluar dari mulut ai, agaknya dari dua tahun lepas kot kan? tapi ai gigih menyimpan start setahun yang lalu. tahun ni baru dapat beli.. see??? setahun kumpul duit okay! itu bukan style orang kayoo yekkk.. ni style ado ado punya budak jeww hihihihi. so, kalau ai boleh, korang pon boleh! yeayyyyyyy .... tak semestinya nk simpan tuk beli barang kehendak macam ni je, korang menyimpan untuk kebaikan lain pon bolehhhhh.......... simpan beli baju untuk anak2 ke.. simpan beli perfume untuk suami ke.. ape ape jela... yang penting FOKUS MENABUNG! kehkehkehkeh









Yang puas gila dapat beli barang keinginan hati dengan duit hasil titik peluh sendiri,
signature ms eida

45 comments:

  1. Replies
    1. jom menabung. ida dok tabung tuk benda lain pulak skrg. so tahun depan la baru penuh tabung tu HAHHAHA tapeee jiwa ku kentall hihihi

      Delete
  2. Assalamualaikum ida, wahh bestnya. ni masuk wishlist sheila gak. hahaha tengah gigih mengumpul. ahhaha kawal nafsu tahun depan nak melancong luar negara.. tunggu adam besar. heeee tak sabar rasa kita. ehhehehe ida posing kaw2 tau guna gopro. nak tengok ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila, fokus ya menabung, insyaALLAH mesti lepas beli punyaa slow slow xpeeee... hehehhehe

      Delete
  3. Samela kite..dpt je gaji dh tolak siap2 pejam mata..duit biz pn ade untung skit msk tabung..nmpk la titik peluh kite di situ..adela bnde wat kenangan..yg penting kene kuat dan displin..klu bln ni simpan, bln dpn guna balik..xjadi deee..hoho..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn ade la benda kita nmpk.. oo ini aku beli time aku dpt untung 2014 cewahhh gituew ~

      Delete
  4. bagus ida... menabung bila nak dapatkan sesuatu... i and my frens pon guna konsep sama... kami ain kutu nakbeli bread maker... heheheh :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. breadmaker? wow! ida main duit kutu nak byr roadtax keretaaaa hihihiii

      Delete
  5. sronok dh ada gopro..sesuai la sbb ida suka travel kn..cpt2 kasi test itu gopro

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida pun tak sabar nak testttt testtt hehhehee

      Delete
  6. kita pon kene cari tabung ayam kalau xmst kene korek jo hahahahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. takyah tabung sangat. simpan selit selit guna sampul pon bolehhh ehhehehhe

      Delete
  7. satu kepuasan kan kumpul duit sendiri lps tu beli brg yg kt ingini .... sama lah kitew ida.. org x berapa nak ada² ni mmg masuk duit dlm sampul sesiap .. simpan dgn harapan untuk sesuatu yg di ingini .... dah cukup , ada offer terus beli hahahaha ... mmg berbaloi² ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnnnnnnnnnnnnn ida setuju! ayuh la skrg kita menabung untuk benda lain pulak kekekkekekeke

      Delete
  8. Beb, beli beribu-ribu, tak kan letak barang beg plastik je hihihi


    N.H.M.H

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah beb.. plastik sahaja dia bgi choyyyy .. hihih

      Delete
  9. idaa... teringin jugak nak ada gopro. boleh bawak naik time parasailing jugak. muehehehehe... betul tu ida. kalau nak sesuatu kita kena kumpul duit (macam i lah tengah kumpul duit nak pi vacation lagi walau malaysia tengah gawat..hihi)... ni yang semangat nak memiliki gopro sebijik ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. malaysia tgh gawat kita pergi cuti, ntah pape kita ni kan? HAHHAHAHHA...... aah ida nk parasailing kat balii nnti wiwiiwiiwiiwi ~

      Delete
  10. bestnya dah beli gopro...konfem gamba lagi ohsem pasni..

    ReplyDelete
  11. Aduh , bila la dapt beli ni... haihs

    ReplyDelete
  12. Good job dik ida...baguss menabung awal..boleh capai impian...seronok akak tgk dik ida jimat berbelanja...sebenarnya akak suka nasihat dik ida ni, bukan membazir la diorang ni...diorang tau ke dik ida menabung sikit punya lama nak beli Gopro...gambar yg terhasil dari produk yang berkualiti pasti tak ternilai perasaan itu kan dik ida...good review dik...ada gopro pink tak? hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. mane ade pinky kakkkkkkkk.. kalau ade ida dah sambar daaa HHAHHAHA

      Delete
  13. amin..amin..mudahan tercapai impian nak memiliki tu

    ReplyDelete
  14. wahh, best nye ida..
    kita pon gigih menabung nk pegi travel dengan nak beli barg idaman..
    "rajinlah menabung untuk kehendak/keperluan kita" ehh.hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi quote kemain! HHAHAHHAHHA mari lah kitaaaaaaaaaaaaa

      Delete
  15. Assalam ida,
    laaaawaaaaaaaaaaaaa gambor cotik2 anny nanti yer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak.................. harap2 menjadiii semuanyaa hihihi

      Delete
  16. yes... jiran dah ade gopro... boleh pinjam... tips berjimat gak ni... hahaha...

    ReplyDelete
  17. balik keje ni nak buat tabung dulu.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida tak pakai tabung pon.. ida simpan gune sampul ~ hihihii

      Delete
  18. Bgsnye ida..hatiku tidak sekental itu..hukhukhuk..klu menabung pun mesti xlama..mesti nk tarik2 blk nnt..aiseyyy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida TERPAKSA kental sbb sukaaa travel hihihihihihi

      Delete
  19. saya pon pernah berangan nk memilikinya... tapi sbgai student ni, mana ada income ttp.. so kumpul lagi duit ckit2...
    ieda pernah dgr sj4000 x... lebih kurang gopro tapi dia x secanggih gopro la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade. ida mmg ade Sj4ooo tu..... tapi xbest laa... tu yang gigih kumpul duit semula untuk beli gopro. menysal tak sudah beli SJ400 tu. rm500 tuu melayangg huhuhuuu

      Delete
  20. Harga 1599 include Cover Underwater eh? Baru ingat nk peegi kedai tu Sabtu. tutup plak dia..

    ReplyDelete
  21. nak jugak tengok editing video awak...mcmana qualiti video dia juga boleh juga berkongsi idea editing.....

    ReplyDelete
  22. Gopro tu dia sekalikan terus ke dengan sd card? Ke kena beli asing?

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page