Tuesday, December 9, 2014

Hotel Bajet Paling BEST di Koh Lipe

 

Bila ai cakap ianya BEST, sungguh TAK tipu uols. .Nak cari Hotel Bajet di Koh Lipe ni memang haaaazab tahukk. . berminggu minggu hadap lappy compare itu ini itu ini . kekdahnya nak yang murah TAPI ada WIFI tapi nak dekat pantai yang HAPPENING .. mampu? HAHA . . Koh Lipe ada tiga pantai.. Pantai Sunrise which is biasa jewwwwww . . Pantai Sunset pon biasaaaa jeww.. tapi Pantai Pattaya ini memang happening .. kenapa? sini laaaa ada walking street. kalau pilih hotel dekat Pattaya Beach ni memang TEPAT ! cari makan dekat.... cari sourvenir pun dekattt ;)) tapi hagak mahal jugak semua hotel hotel di Pattaya Beach ni... tapi tapi tapiiiiii . . . . 
 
 pemandangan depan hotel. rasa macam lukisan. ghindu kau la Koh Lipe !


ai jumpa akhirnya hotel idaman hatii...... under bajet plus ada WIFI super duper lajuuuuuuu sangattt ! that why, banyak live update pictures Koh Lipe dekat instagram ai hari tu...... sampai ada yang tanya, ai pakai pakej internet hape? kuikukkuiii ..  guna wifi hotel super duper lajuk teroks jeeeee kawann ;)) so mana duduk ?

yeayyy kami disini untuk tiga hari dua malamm wiwiiwiii ~
Seaside Resort and Family Restaurant, Pattaya Beach, Koh Lipe, Thailand ;)


macam mana keadaan bilik? biasa saja.. ai tak kesah janji ada katil untuk tidur, bilik air yang airnya laju okay. yang lain tak kesahh hekhekhekh . . janji depan bilik ada buaian uolsssssss..... goyang goyang kaki ciked sambil tengok abam sado lalu kehkehkeh
 
sokay lah kan? tapi yang penting bersihhhhh

ni lah bilik aiols..... bilik adikberadik yang lain selang satu bilik jeeee ;))
eh bilik ke rumah ni? huuu ~

heaven sangat kan vacay machem ni? one more pleaseeee . .boracay please? ehem.

nak tahu kenapa ada kelambu bagai? nyamuk banyak gilos malam malam weyyyyyyy . 
AWAS ! nak bermesra pun tak senang ada jewww si pengacau! muahahahhahahha

 memang style ai gini. kalau travel angkut sekali extension HAHA
sonangggggggggggggg ! dengan hp nya, dengan powerbank nya, dengan gopro nya .. huuu ~
(jangan lupe bawak plug universal yek! plug thailand tak sama dengan msia)


dan ini yang penting.............. dimana mana ada jew kawan mushang kahkahkah. nama dia kitaorang panggil si kembang. sombong tapi jinak sikit. berebut nak dukung dia........ macam happy gila nampak kucing kat Koh Lipe ni. at least dari nampak hanjingggggg jeww !

  
 korang nampak tak lelaki yang memeluk hubby ku ituew ? dialah yang bertanggungjawab membersihkan hotel ni, pandai sikit sikit english tapi kene slow slow dengar kalau tak , takkk pahammmmmm hikhik..... stay sini tiga hari , hari hari bangchuk (nama dia) tegur kitaorang.. sampai hari nak balik tu, bangchuk cakap "u go, i cry....... dont forget to come again" huwaaaaaa nangis ! siyes bangchuk baik sangat. hari hari tanya "are u okay? room ok?" nmpk je orang, dia akan tegur "helloooo..." bangchuk bangchukk


 
 repeat Koh Lipe? yay or nay? think*  




okay, hotel Seaside Resort and Family ni ai book melalui Agoda.com. macam biasa. my fav spot cari hotel hikhikhik . . ai pilih Bamboo Garden Fan dengan harga satu malam RM134.65 , so dua malam berharga RM269.30 . . kalau boleh nak murah lagi tapi semuanya tak memenuhi kehendak kekekke. ini je yang TERBAEKKK yang ai dapat  ;)) tapi ai memang rekemen hotel ni sebab wifi super duper laju, ada meh orang vacay tak suka update dekat media sosial? hikhikhik



Kira-kira
Hotel Seaside Resort and Family 3H2M RM269.30

Total RM269.30




tumpang lalu kejap nak iklan iklan iklan ;
  klik gambar jika berminat mahupun ingin mengetahui dengan lebih lanjut 
terima kasih korangggg ;))





*Entry Berkaitan* KLIK









Yang sorry lama tak update blog, super duper busy uols akhir tahun cengginii hmmm,
  signature ms eida

33 comments:

  1. Wow!! comel betul hotelnya. Menarik! wahhh.. Dah la tepi pantai..

    ReplyDelete
  2. boleh dipertimbang katikan hotel ni nanti :)

    ReplyDelete
  3. ok jugak tue... ubat nyamuk elektrik xda ka... pakai kelambu pon ok la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ubat nyamuk xde. kelambuk je ade. HAHHAA so kampung2 styleee kehkehkehkeh

      Delete
  4. assalamualaikum ida.. bestnya! repeat la camni. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila.. repeat? alaaaaa anjing banyakk xmooo.. pergi tempat lain laaa HAHHAA

      Delete
  5. Ya Ampunnn... bestnyer lokasi tuuu... Ok... next destinasi aku kat sini... korang punca!

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHHAHHAHAHHA .. saya tidak bersalah!! ampunnnnnnnnnnnn

      Delete
  6. kene bwk ubt nyamuk sesiap la ni spy aktivit bermesra berjln lncr??hahahha..

    boracay la nexttt plsss...;)

    ReplyDelete
  7. wah..murah sgt & best klu wifi laju...

    ReplyDelete
  8. Baguslah bangchuk tu dik ida...proaktif betul dia tanya kan cm ne keadaan pelawat yang tinggal kawasan hotel dia kan...kagum akak tgk keindahan pantai Pattaya di Koh Lipe...cantikkk sgt2...Allah dpt tgk dari blog dik ida pun akak dh syukur sgt...nak tenung pantai pattaya ni lama2 la...tenang yeeeeeeee...best pandai ida cari hotel...murah dan wifi laju...itu yg penting kan x yah nak roaming bagai...jimat sungguh....tips yg akak suka dari dik ida yayyyyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehhehehe ~ maceh kak ju................

      Delete
  9. best nyer....birunya air....suasana kampung...ehhh biler agaknya dapat pegi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah one dayyy sampai la sinii hehheheeh

      Delete
  10. Eh macam perhentian pulak, ada pulau perhentian besar dan kecil

    Eh tiba-tiba rindu perhentian

    N.H.M.H

    ReplyDelete
  11. Assalam ida,
    waaaaaaaaaaaaa....kalo ada nyamok tak leh laaaaa
    si fayyadh kerasukan nyamuk nanti he3
    udah la sensitip budak itu he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak, hahahha akak kalau datang kene bawak ubat nyamuk sesiapp k. hihihihi

      Delete
  12. tertunggu2 ida update entry kat koh lipe ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhikhikhik ida busy sikitttt akhir tahun tu yg lembs sikit update heeee~

      Delete
  13. cantik..
    katil lak mcm rumah kampung

    ReplyDelete
  14. macam best jee..
    macam nak pegi je..heeheh

    ReplyDelete
  15. sonoknye bace review ida..sambil tegelak2 ni bace..ok la hotel tu..asal dpt tido n tgk pemandangan santekkk..tp siyes, gmbr 1st tu mmg mcm lukisan..santekk gilossss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan............ ida dah tempah frame dah gambau tu! hehehehhehe

      Delete
  16. kalau terus ke Lipe mudah ke nak dapat tmpat penginapan? atau kena tempah dulu?

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page